12 geweldige boekcovers

particular-sadness-of-lemon-cake

Ik kan heel blij worden van alle mooie, uitnodigende covers die klaarliggen op ‘mijn’ tafel in Paagman. Vaak blijken het rare of grappige romans te zijn, soms chicklits, en een enkele keer is het wat zwaardere literatuur. Het is niet vanwege het genre of de reviews dat ik een boek kies, gek genoeg. Het is vanwege de omslag. Als er een pakkende titel met zwierige letters in een frisse opmaak op staat, dan kan ik het vaak niet laten liggen. Hieronder een paar van mijn favoriete covers die nu in de boekenkast staan. (Het zijn ook  allemaal hele mooie verhalen, die ik kan aanraden!)

60-dagen

memoirs of an imaginary friend

when_god_was_a_rabbit

Ik vond ook een geweldige website gewijd aan mooie boekcovers, the bookcoverarchive.com. Hier kun je echt naar hartenlust struinen tussen alle boekomslagen. Per boek staat steeds aangegeven wie de ontwerper en de fotograaf zijn. Wat vind je bijvoorbeeld van deze:

the_memory_of_running

the_good_life

milk

these_granite_islands

the_short_novels_of_john_steinbeck.

Maar ook als je op Goodreads terechtkomt, kun je door blijven klikken op alle titels die worden aangeraden.

Z a novel of zelda fitzgerald - goodreads

the midwife of hope river - goodreads

In the shadow of the Banyan - Goodreads

Hoe kies jij je boek? En wat is je mooiste boekomslag? Ik ben benieuwd!

 

PS bijzondere kaarten en een nieuw magazine

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge