2 super speeltips in Den Haag als het regent

Aidan 201308 trampoline

Bijna iedere vrijdagochtend gaan Aidan, Lelie en ik naar het strand. Omdat we geen tuin hebben vind ik het heerlijk om Aidan de ruimte te geven om te rennen en ravotten. Ik geniet volop van elke vrijdag nu hij nog niet naar school hoeft. Millers is onze favoriete hangplek. Aidan kan er naar hartenlust spelen op de trampolines en de glijbaantjes of gewoon in het zand, en ik kan er in alle rust mijn latte drinken. Eén van onze rituelen is dat hij stiekem aan komt sluipen en snel mijn koekje weggrist. Ik doe net of ik het te laat in de gaten heb. Het is vast niet pedagogisch verantwoord, maar ik geniet ervan hoe hij dan breeduit grijnzend met het koekje in zijn zanderige knuistjes wegrent: “Ikke Aidan mij koetje!” Zo’n boef!

Ook al ben ik een groot voorstander van buiten spelen, soms is het fijn om een overdekt alternatief te hebben. Twee van mijn ontdekkingen in Den Haag zijn het Museon en Koffie en Kind.

Ravotten en ontdekken in het Museon

Voordat Brian en ik kinderen kregen gingen we vaker naar musea. We deden dan bijvoorbeeld een klein rondje in het gemeentemuseum en gingen vervolgens lunchen of borrelen bij Brasserie Berlage. (Dat zit verstopt in de museumtuin, één van de best bewaarde geheimen in Den Haag!)

Aidan museon

Naast het gemeentemuseum zit het Museon, een kindermuseum. We bezochten het voor het eerst vijf jaar geleden toen we een keer op ons kleine nichtje Dahlia moesten passen en sindsdien komen we er geregeld. Er zijn twee verdiepingen, met op de begane grond een steeds wisselende tentoonstelling en boven een permanente tentoonstelling (met een enorm eng hyena-achtig beest! Arme Dahlia was helemaal overstuur).

museon-den-haag-skelet

Vooral de begane grond is een waar ontdekkingsparadijs voor kinderen. Tijdens hun vorige tentoonstelling over de Romeinen hadden ze een dam die je kon bouwen, een slavenschip waar je echt in kon roeien, mozaïekstenen om een vloer mee te versieren, een Romeinse stad op schaal waar je mee mocht spelen en nog veel meer.

Het Museon is echt perfect voor regenachtige dagen. Aidan kan er al zijn energie kwijt en hij leert ondertussen van alles. Een tip: koop een jaarkaart. Die heb je er binnen 2 keer al uit. Voor € 30 heb je met twee volwassenen en twee kinderen het hele jaar toegang. Vandaag opent hun nieuwe voorstelling: Imitatie, de kunst van het nadoen. Ik ben heel benieuwd.

Prachtig houten speelparadijs Koffie en Kind

Mijn andere tip is Koffie en Kind. Vorige week was ik er voor het eerst en ik wou dat ik het eerder had ontdekt! Het is een grote gezellige ruimte waar je een houten klimrek met glijbaan, een treinbaan, verkleedkleren, autootjes, poppen en nog veel meer hebt. Voor de pappa’s en de mamma’s zijn er lekkere koffie, verse muntthee, taartjes en croissants. Er hangt een heel relaxte sfeer: je pakt zelf je taart of pakjes drinken en rekent op het einde gewoon af wat je gebruikt hebt.

Aidan KoffieKind glijbaan

Aidan KoffieKind trein2

Aidan KoffieKind trein

Lellie KoffieKind

Koffie en Kind is onderdeel van een kinderdagverblijf en de ruimte doet daardoor aan als een luxe crèche. Aidan voelde zich vrijwel meteen op zijn gemak. Ze zijn iedere werkdag van 9.00 tot 13.30 open (op woensdag tot 11.30) en naast je koffie betaal je € 3,50 per kind entree. Ik heb heerlijk met mijn vriendinnen koffie kunnen drinken zonder dat ik me zorgen hoefde te maken of Aidan wel veilig was of dat hij de hele tijd aan mijn rokken hing. Ideaal!

Aidan en mamma 210309

Wat doen jullie met je kinderen als je niet naar buiten kunt? Het is soms lastig steeds weer leuke dingen te verzinnen! Ken je nog andere plekken waar je lekker koffie kunt drinken terwijl je kindje veilig speelt? Tips?

PS Mijn kleine botercrimineel

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge