Hoe zelfverzekerd ben jij?

Vanessa Jackman - Mirte Maas after Armani Prive

Op de vooravond van mijn verjaardag is het erg geruststellend te lezen dat Brits onderzoek aantoont dat vrouwen zich op hun best voelen op hun 35e. Midden dertig zijn zou je een zelfverzekerdheid brengen die je uitstraalt en dat is wat je mooi maakt.

Ik geloof er wel in. Toen ik jonger was kon ik voor de spiegel alleen maar denken: ik ben dik! Mijn neus is lelijk! En iedereen ziet die pukkel! Terwijl als je nu foto’s terugziet van toen, je weet dat je prachtig was. Kon ik dat mijn 18-jarige ik maar vertellen. (Ik vraag me soms af wat mijn 65-jarige ik mij nu zou vertellen.) Ik ben nu bijna 35; twee kinderen en een heleboel levenservaring rijker. En inderdaad, ik zit lekker in mijn eigen vel. Ik zie het totaalbeeld en daar ben ik trots op. Hebben jullie dat ook niet?

Mijn favoriete stukje uit het onderzoek: “Confidence, knowledge and wisdom are crucial when it comes to looking good, you can have all the latest trends and must have fashion items but if you don’t have the confidence to carry it off the whole look is wasted.

Ieder jaar worden we een beetje mooier. 1 op de 20 vrouwen in het onderzoek gaf aan dat ze zich op hun allermooist voelden op hun 56e. Daar moest ik om glimlachen, wat een fijn vooruitzicht!

Voel jij je nu ook meer zelfverzekerd dan vroeger? Mooier? Meer tevreden?

 

PS een beetje nostalgie en foto’s van een dromerige tiener. Overigens, de komende twee weken vieren we vakantie in het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Zin in!

{fotocredit: Mirte Maas op de Paris Fashionweek door Vanessa Jackman}

 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat een leuk artikel wat me terug deed gaan in de tijd,ja 35/40 was ok,na 50 geweldig en nu 66 niets mee aan de hand behalve wat ongemakken en…..héél erg zeker want je hebt al zoveel gezien(en nog te zien) en beter relativerend,rustiger in bepaalde situaties en meer geneigd naar het komische van bepaalde situatis in te zien :D

    1. Ja typisch hè, iedere keer schuift je definitie ook op van welke leeftijd je ‘oud’ vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge