Smult nr1 cover

Hadden jullie Smult al ontdekt? Niets is zo leuk als wanneer er een nieuw magazine in de schappen ligt. Vanochtend viel mijn oog erop en vanwege de aansprekende cover (Ik bedoel, die vormgeving! En macarons, de Librije? Ik wil meer!) dook ik er ter plekke in.

smult begin bij het toetje

Smult is van Smulweb.nl; het is een selectie van de lekkerste recepten op de website. En daar staat het dan ook vol mee. Zelfs op de cover staat heel klein en sneaky weggewerkt het recept van zandkoekjes. Kookmagazines zijn sowieso één van mijn favorieten. Ik krijg vaak al honger van de foto’s alleen en het kijken ernaar geeft me bijna net zoveel voldoening als het koken zelf. Maar naast recepten staan er in Smult ook andere verrassende items.

smult sumak

Zoals de rubriek: Gespot in de supermarkt, maar wat moet je ermee? In dit voorbeeld het kruid Sumak. Er wordt omschreven wat het is (zuurkruid), hoe het smaakt (als citroen, maar dan vriendelijker) en wat je ermee kunt doen (als vervanger van citroen of azijn. Meng het bijvoorbeeld met Griekse yoghurt en serveer bij gegrild vlees of groenten). Typisch weetje: Het sap van de sumakbessen werd in de 17e en 18e eeuw gebruikt als lak voor meubels en servies.

smult gizzi erskine

Een kort artikel over rock-‘n-roll chef Gizzi Erskine trok vanwege de mooie foto ook mijn aandacht. Liefde op het eerste gezicht, ik wil haar boek!

smult rice

En verder vind je door het hele magazine geweldige foto-quotes. Dit is mijn favoriet.

Het eerste nummer van je tijdschrift heet ook wel liefkozend het babynummer. Zo’n eerste nummer is iets om trots op te zijn, maar vaak kijk je na een tijdje wel met blozende kaken terug op de fouten die je destijds maakte. Ook bij Smult merk je het aan kleine dingen (zoals een beetje misplaatst interview met een Smulweb-lid dat meer dan 4000 teddyberen heeft). Maar ik heb een soft spot voor nieuwe magazines. En joh, je had mijn eerste nummer moeten zien… Het is ze vergeven, want ik wil heel graag méér van Smult zien!

En jullie? Zou je het kopen? Of heb je het al gekocht en wat vond je er dan van? Ben benieuwd!

 

Leave a reply

required

CommentLuv badge