Saturday sweetness: eetbare bloemen op je bruidstaart

theperfectwedding

Afgelopen week is een perfect geconserveerd stukje van de bruidstaart van Queen Elizabeth geveild voor £ 1750. Van 63 jaar oud! En ik bedacht me: vond ik destijds onze huwelijkstaart bijzonder genoeg om die nog jaren te bewaren? (Vooropgesteld dat het überhaupt had gekund; ik kan me niet voorstellen dat hij nu nog lekker zou zijn geweest.)

Van de vele hoogtepunten op je huwelijk, is de taart misschien wel het spannendst. Je geloften heb je kunnen oefenen, de jurk heb je gepast en de ringen kunnen altijd later nog vermaakt worden. Maar de taart blijft een verrassing tot het laatste moment. Je hebt vast maanden ervoor een klein stukje geproefd en precies aangegeven wat je wensen zijn. Maar totdat hij een paar uur voor het moment suprème afgeleverd wordt is niets zeker. En zelfs dan is het spannend of hij net zo smeuïg, cremig, zacht en perfect smaakt als je in gedachten had.

Ik denk dat ik eerder één van de taarten hieronder zou kiezen. Met eetbare bloemen! Wat ziet dat er heerlijk, speels en creatief uit.

greensofdevon

designyourwedding bruidstaart

 

brides-romantic-floral-wedding-ideas-cakes

 

bloemopdetaart

 

brides-magazine-wedding-cake-ideas-019

 

designyourwedding bruidstaart bramen

Het onderwerp is voor mij nog actueler nu mijn broer gaat trouwen. (Hoera, zo’n leuk vooruitzicht!) Ik ben heel benieuwd welke taart hij en zijn aanstaande gaan kiezen. En wat voor een smaak ‘de binnenkant’ wordt: vanille, chocola, of iets heel anders? Mischien gaat ze hem wel zelf maken; als iemand dat kan is zij het wel.

Foto’s van boven naar beneden:
vintage bloementafel van My Sweet & Saucy shop via The Perfect Wedding; een heerlijk stukje eetbare bloementaart; een prachtige witte bloementoren; twee impressionistische lelietaartjes; nog meer eetbare bloemen via Bloem op de Taart; iets meer traditioneel met gouden accenten; en een witte bruidstaart met bramen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik weet niet of het waar is maar ik zag op FB de foto van die 2 ronde stukken taart met een lelie en het schijnt dat die perfekt geconserveerde stukjes zijn van de bruidstaart van koningin Elisabeth van Engeland,verder….het ene verhaal nog leuker dan het andare en lees met veel plezier en krijg ook nog eens ideen,hartstikke goed Noraly!! Bravaaaaa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge