201309 Aurelia201309 Aidan en Lelie

Het kwam door iets wat Gillian, mijn schoonzus, vanochtend zei tijdens de caramel macchiato in Paagman.

zij: “Hoe gaat het met je blog?”
ik: “Goed! Ik vind het superleuk om hem op te zetten.”
zij: “Mooi! En met je tweede heb je gewoon meer tijd. Ik ben ook begonnen met schrijven in de kraamtijd van Julius. Je eerste zit op de crèche en je tweede slaapt en wat moet je dan met je tijd?”

Ze heeft gelijk. Ook al ben ik helemaal totaal verliefd op kleine Lelie {die vandaag 12 weken is, hiep hiep hoera!}, ik heb inderdaad meer tijd over dan destijds met Aidan. Om bijvoorbeeld dit soort berichtjes te schrijven. En ik vraag me af hoe dat zo kan. Met twee kinderen zou je het juist veel drukker moeten hebben, toch? Het zou wellicht kunnen dat:

  1. ikzelf een stuk relaxter ben. Niet ieder huiltje, geluidje of juist het feit dat er geen huiltjes en geluidjes zijn, hoeft meteen beantwoord te worden met een sprint naar de box/wieg/speelkleed om te kijken wat er is.
  2. een peuter van 2,5 ervoor zorgt dat je superefficiënt bent geworden. Ik kan nu gemakkelijk tegelijkertijd koken, de was ophangen, de basilicum net op tijd van de verdrogingsdood redden, een puzzel leggen met Aidan én bellen met Brian. {Die dit overigens vast zal tegenspreken, maar hij waardeert focus meer dan multifunctionaliteit. Ieder zijn ding.}
  3. je vanwege deze peuter toch al geen schema’s kunt aanhouden, want die matchen nooit met die van de baby. Lelie slaapt vaak on the go.
  4. je na je tweede het gevoel hebt dat je gezin compleet is; dan is dat hoofdstuk afgesloten. Dit zei Gill. En het gaat natuurlijk ook alleen maar op als je kinderwens niet groter is dan twee. Hier moest ik over nadenken: nu ik de twee kinderen die ik zo graag wenste eindelijk heb, is er dan nu al ruimte in mijn hoofd voor het volgende? Ben ik onbewust aan mezelf aan het bewijzen dat ik nog meer ben dan alleen mamma?

In ieder geval, ik heb de tijd nu, en ik geniet er maar van. Voor je het weet is je verlof voorbij en ik heb zo’n vermoeden dat er dan opeens weer te weinig uren in een dag zullen zitten.

 

One comment on “Tweede keer mamma is meer tijd voor jezelf?

  1. Marieke

    Hey Noor,
    Leuk stukje! Ik denk dat reden 1,2 en 3 opgaan! ;-) heel herkenbaar! X

Leave a reply

required

CommentLuv badge