sandra bullock and george clooney

Stoere, foute mannen. Ze hebben iets aangenaam spannends, ook al weet je dat je nóóit nóóit met ze mee naar huis moet gaan. Vooral tijdens mijn studententijd had ik stiekeme crushes op de foutste en arrogantste exemplaren. Niet veel kans dus op een happily ever after.

Maar uiteindelijk vond (en vind) ik het nog aantrekkelijker als een mooie en stoere man ineens een heel klein hartje blijkt te hebben. Recent onderzoek van de universiteit van Nottingham en Liverpool onderschrijft dit:

Mannen worden sexier gevonden als ze anderen helpen.

Is dat niet geweldig? Mannen: letten jullie even op? Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Kennelijk belonen wij jullie maar al te graag voor jullie hulpvaardigheid. ;)

Volgens de wetenschappers hebben hulpvaardige mannen en vrouwen een beter seksleven. Ze zijn zowel aantrekkelijker op de lange termijn als voor een korte flirt. Dit wordt verklaard aan de hand van de evolutietheorie. Onderzoekster Freya Harrison: “Deze mensen zullen bijvoorbeeld vaker familieleden helpen, wat hen interessanter maakt als levenspartner of opvoeder van de kinderen.”

Maar mannen hoeven wat mij betreft niet in alles hulpvaardig te zijn. Ik moet er niet aan denken dat Brian ineens zou gaan verkondigen hoe je het beste een vlek uit de was kon verwijderen. Ik vind het niet meer dan normaal dat hij zijn eigen shirts vouwt, maar laat hem vooral lekker helpen met dingen repareren en ontstoppen.

Hoe is dat bij jullie? Heb je een keukenprins gestrikt? (Jaloers!) Of doet hij veel en veel te weinig voor je? Ik ben benieuwd!

PS Hoe doen mannen boodschappen en meer tijd voor jezelf bij je tweede kindje

{Foto: Womansday}

 

Leave a reply

required

CommentLuv badge