Currently reading… {kinderboeken}

201310 Villa Paagman 1
Vannacht zijn we thuisgekomen en vanochtend hadden we helemaal niets in huis. Een goed excuus om meteen bij Paagman een gezond ontbijtje te halen. Bovendien, ik heb die caramel macchiato’s gemist! Paagman heeft overigens naast boeken en heerlijke koffie, de meest GEWELDIGE kinderboekenafdeling die je ooit zult tegenkomen: Villa Paagman.201310 Villa Paagman 3
201310 Villa Paagman 2
201310 Paagman kicking horse cafe
201310 Paagman
Het is heel moeilijk om zonder nieuw boek daar weg te lopen en dat is ons ook deze keer niet gelukt. In de vakantie hebben we het Gouden Heldenboek stukgelezen (bedankt Eelco en Marije!). Heel lang was Aidan niet toe aan boeken waar geen flapjes of pop-ups in zaten, misschien vanwege zijn wat late taalontwikkeling? Maar nu wel. Ik heb laatst stiekem toe staan kijken terwijl hij Het Rode Wagonnetje woord voor woord aan het voorlezen was aan zijn knuffels. We wilden graag daarom zijn verzameling aanvullen met nog meer ‘echte’ verhaaltjes.

Het duurde niet lang voor we 2 mooie boeken hadden gevonden. Ze zijn net goed qua lengte van de tekst; niet te lang en niet te kort. Aangezien hij fan is van het liedje ‘Stoute stoute krokodil’ was deze een no-brainer: Krrrr… okodil van Catherine Rayner, echt prachtig geïllustreerd!
krrr okodil
krrr okodil 1
krrr okodil 2
krrr okodil 3
En een ander mooi boek dat we vonden, is Het Boekenliefje van Helen en Thomas Docherty: over boeken die ’s avonds ineens beginnen te verdwijnen. Is er soms een boekendiefje in het dorp? Zo schattig.
boekenliefje
boekenliefje 3
boekenliefje 2
Thuisgekomen was het tijd voor zijn middagslaapje. Hij is nog nooit zo snel zijn bed ingekropen.
201310 Aidan
Ik vind het zo moeilijk om me in te houden in een kinderboekenwinkel. Deze MOET ik hebben voor Lelie en dit boek is ook werkelijk schitterend. Maar voor beide zijn ze nu nog iets te jong.

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken van het moment? En van vroeger? (Ik heb zoveel favorieten…)

PS The travelling book en deze kaarten zijn ook zo mooi geïllustreerd

{Fotocredits foto 2 en 3: Mike Bink}

 

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. leuk artikel!!!!! Moet toch echt een keer naar Paagman want je schrijft er zo vaak over,eigenlijk moeten ze je een commisie geven :-)

  2. Wat een geweldige kinderafdeling! Goed dat ik ver weg woon ;-)

    Favoriet bij ons: Het grote slaapfeest van David Melling! Vorige week gekocht tijdens de Kinderboekenweek en groot succes (hij is van Niels, maar Sarah vindt hem ook heel leuk). Precies goed qua lengte voor het slapen gaan. Daarnaast blijft Jip en Janneke zo leuk en herkenbaar!

    1. Ik heb het even gegoogled en het ziet er inderdaad HEEL leuk uit! Op het verlanglijstje voor volgende keer.

      1. Ik geniet echt van je blogs Noor! Zo herkenbaar allemaal. Alleen jij kunt het zoveel beter en leuker verwoorden dan ik. En al die thema’s, hoe verzin je het steeds weer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge