De hemel is gemaakt van chocolade en pindakaas

image
Ik lijk wel zwanger. Ik heb ineens zo’n ENORME behoefte aan chocolade en pindakaas.

Het is een combinatie die de Amerikanen geperfectioneerd hebben. Toen ik 18 was en au pair in Texas en Colorado, heb ik me kilo’s zwaarder gegeten aan verse, vaak nog warme koekjes (white chocolate & macadamia in een knisperend papieren zakje), de beste milkshakes (Applebee’s Cookies ’n Cream), bergen carrotcake en cheesecake, maar vooral aan Reese’s peanutbutter cups.

Die laatste zijn kleine brokjes chocolate-and-peanutbutter-hemel-op-aarde. Op de een of andere manier klinkt het minder lekker in het Nederlands; chocolade en pindakaas. Maar mijn god, wat is het een geweldige combinatie. En wat heb ik er NU zin in.

Aangezien ze het fenomeen in Portugal niet kennen, de winkels allang dicht zijn en ik met een zieke peuter ook de komende dagen er niet op uit kan, moet ik het doen met de foto’s van de zoet-zoute kunstwerkjes hieronder.

20131010-223911.jpg

image

image

image

image
Soms is kijken naar de foto’s al voldoende. Zo niet, dan vind je de recepten via de links hieronder. En anders doet een boterham met pindakaas en hagelslag wonderen.

Chocolate Peanutbutter Bombes, recept via Milk and Honey
Chocolate Peanutbutter Tartlets, recept via Inspiring the Everyday
Chocolate Peanutbutter crunchy Squares, recept via My sweet New York
Peanutbutter Chocolate Parfaits, recept via Easy ’n Quick recipes
Reese’s peanutbutter cup Cookies, recept via Life made Simple

PS dit is ook lekker, en een flink stuk hiervan ook!

(En nee, ik ben niet zwanger hoor :)

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. boterham met pindakaas schijfjes banaan en hagelslag is ook lekker.

    gelukkig ben ik niet de enige met pinda en hagel haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge