Hoe je zonder zorgen in slaap valt

20131008-141532.jpg
In de Intermediair stonden 9 tips om zonder stress in slaap te vallen. Wat bij mij echter het beste werkt is iets wat Brian een paar jaar geleden voor het eerst bij mij deed.

Eerst de tips van Sofie Mertens in Intermediair, waar ik het helemaal mee eens ben:
1. Bouw je dag af en ben niet druk bezig voordat je gaat slapen.
2. Zorg dat alles in je slaapkamer is geassocieerd met rust en slaap (geen laptop, tv, etc).
3. Ga steeds op dezelfde tijd slapen zodat je lichaam weet dat het bedtijd is.
4. Mijd alcohol, nicotine, cafeïne en slaapmiddelen. Die laatste omdat je er gemakkelijk aan gewend raakt en afhankelijk van wordt.
5. Ontspan voor het slapen gaan.
6. Ontwikkel een bedtijdroutine; een vaste volgorde van tanden poetsen, uitkleden etc zodat je lichaam weet wat er verwacht wordt.
7. Leg je gedachten het zwijgen op door ze op te schrijven, je op je ademhaling te focussen, of dingen te visualiseren.
8. Kijk niet op de klok.
9. Doe niet teveel moeite.

En dit is wat Brian deed. In 2009 was ik eigenaar en hoofdredacteur van Drift Magazine; mijn mailbox en hoofd zaten altijd vol met to-do-lijstjes. ’s Nachts kon je mijn hoofd bijna horen zoemen met alles wat rond maalde, bedacht werd of niet vergeten mocht worden. En hoe graag ik het ook wilde, in slaap vallen lukte vaak niet. Op een gegeven moment was ik ZO MOE! Ik kon er wel van huilen.

20131008-143607.jpg
Totdat hij op een avond toen we al in bed lagen, vroeg: “Waar zit je mee?” Ik dacht dat hij daarover met me wilde praten, maar in plaats daarvan deed hij iets heel anders. Ik zei, bijvoorbeeld: “Ik moet morgen minimaal 25 potentiële adverteerders bellen, en ik zie er zo tegenop.” Toen frommelde hij een denkbeeldige prop papier in elkaar en die gooide hij weg, uit het raam.
“Zo. Weggegooid. Daar kun je morgen weer aan denken. En wat nog meer?”, vroeg hij.

Verbaasd, maar ook ontroerd dat hij zo zijn best deed om mij, chagrijnig en wel, te helpen slapen, ‘gooiden’ we zo nog een stuk of 7 zorgen weg.

En het werkte perfect. Ik sliep als een roos.

20131008-145648.jpg
Sindsdien vragen we elkaar regelmatig voor het slapen gaan of we nog iets weg te gooien hebben. Raar maar waar, de fysieke beweging van het gooien is ook echt nodig om het trucje te laten slagen. En daarna val ik altijd in een diepe slaap. (Soms slaapt hij al voor mij en gooi ik stiekem nog iets weg. Ik voel me dan altijd een beetje belachelijk, maar het helpt zo goed dat ik het toch doe.)

Zo lief en onverwacht zorgzaam. Daarom ben ik gek op hem.

Wat zijn jullie tips tegen slapeloze nachten? Heb je er zelf weleens last van? Wat werkt het best? Ik hoor het heel graag!

PS behulpzame mensen zijn sexy

{fotocredits boven loganscottlogan, midden hellanne en beneden her name is moon, via Modern Hepburn}

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Wat ontroerend lief die Brian en ik ga het ook doen!!!! Liefs en een extra stevige knuffel aan Brian <3. Persoonlijk doe ik iets al een paar jaar maar alleen met nare gedachten,ik sla met m'n hand een kruisje ergens in de lucht en zwaai het weg,wel een beetje onopvallend want Enrico vroeg een keer "wat doe je?"nou ja er was een vlieg,een beestje etc :D xxxxxxxxx

  2. Een massage doet wonderen, behalve als de masseur sneller in slaap valt ! Een zacht muziekje in je oren doet bij mij wonderen…..maar vooral zonder zorgen je bed in gaan…en dat valt soms niet mee.xxxx

  3. Moest lachen om de zogenaamde vlieg!
    En een massage zou ook heerlijk zijn! Succes met de zorgen..x
    Mooi om te horen, hoop dat het helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge