Aidan slaapt bij mamma 2 201309

Sinds een week of twee praat Aidan ineens zoveel meer dan voorheen. Hij maakt zinnen en voert echte gesprekjes met ons. Mijn hart zwelt van trots als dit mannetje van bijna drie, alsof hij nooit anders heeft gedaan, nu zegt: “Kijk mamma, isse twee liegtuige achte je. WAUW!” Om vervolgens een zelfverzonnen liedje over vliegtuigen uit volle borst over straat te schreeuwzingen.

Peuters kunnen woorden op zo’n meesterlijke manier verbuigen. Zo is chocolade voor Aidan ‘chocolala’ en is de zandbak, de ‘sambabak’. Sambabak op zijn Aidans betekent overigens ook ‘zand’, net zoals hij met ‘badkamer’ het babybadje bedoelt. (Ik, wanhopig: “Maar je bent toch in de badkamer?”, tegen een hysterisch gillende Aidan die niet onder de douche, maar in het badje wil. Het zijn verwarrende tijden.)

Mijn all-time favorite is Rood Kappetje. Het hoort bij ons nieuwe avondritueel. Iedere avond na het douchen trekt hij als Maria in het kerstspel een blauwe handdoek over zijn hoofd, en roept: “ROOD KAPPETJE!” Vervolgens moeten wij het eerste couplet zingen van ‘zeg Roodkapje, waar ga je hene?’ En Rood Kappetje zingt dan met natte haartjes en glanzende ogen terug dat hij naar grootmoeder ‘koetjes’ gaat brengen.

Zo groot, en toch zo klein. Want dan gebeurt wat tegenwoordig nooit meer gebeurt; hij valt in slaap op mijn schoot. Mijn mannetje. ♥

Aidan slaapt bij mamma 3 201309

Aidan slaapt bij mamma 201309

Peutertaal is zo dierbaar! Wat zeggen jullie kleintjes?

PS En straks moet hij naar school! Is het niet verbazingwekkend hoe kinderen je veranderen?

 

4 comments on “De magie van peutertaal

  1. Daan

    Ben zooooo benieuwd naar onze peuter -taal ! xx

Leave a reply

required

CommentLuv badge