1974 oma 2

Al dagen lag er bij mijn moeder thuis een speciaal postpakketje uit Italië te wachten. Gisteren mocht ze het eindelijk openmaken.

Mijn moeder is 65 geworden en van haar zus die in Italië woont kreeg ze iets heel bijzonders: een fotoboek vol oude foto’s en herinneringen. Zo’n geweldig cadeau! We hebben er de hele dag met zijn allen in zitten neuzen.

Het was zo toevallig; een tijdje geleden heb ik door oude albums zitten bladeren voor dit berichtje en toen kwam ik ook zulke prachtige foto’s van mijn moeder en tante tegen. Het zijn gewone foto’s van boswandelingen, reizen, familiefeestjes en nog veel meer. Maar wat ik voornamelijk gaaf vind is hun kleding. Stoere blouses, oversized petten, rare hoedjes, maar steeds met zoveel stijl en klasse. Ik kan er veel inspiratie uit halen!

20131117_143745IMG-20131030-WA0010_resized
Mijn prachtige tante:
IMG-20131030-WA0011_resized
Mijn stoere moeder:
1974 oma 1
1974 oma en opa leo
IMG-20131030-WA0008_resized
20131117_144049
Dit is zo bijzonder! Mijn moeder zag deze foto in het boek en zei: “Maar dat pailletten-hesje heb ik gisteren nog gezien toen ik de zolder aan het opruimen was!” Het was de outfit die ze aanhad bij een feest van de adelborsten, marineofficieren in opleiding. We zijn meteen gaan kijken en ja hoor, het hing er nog, roze, glimmend en wel.
20131117_170559
nonna
1974 oma 3

Gefeliciteerd mamma!

201311 oma

Ik ben echt jaloers op hun easy grace. Dat hesje wil ik heel graag een keer lenen, alleen al vanwege het verhaal! Wat was jouw moeders stijl?

PS cadeautips voor haar tijdens de feestdagen en 25 manieren om een sjaal te dragen

6 comments on “Mijn stoere moeder en stijlvolle tante

 1. Daan

  Prachtig boek is het geworden, met zoveel dierbare plaatjes !! Knap gemaakt.xxxx

 2. Von Ausems

  Anytime hoor Noor! Bij mij zal dat hesje niet eens meer over m’n heupen passen ben ik bang! Wat is tante Liet toch een knàp mens hè! Ben ook echt tròts op haar! En dat stijlvolle heeft ze èn van Oma èn van Opa en jij hebt t weer van hèn (gelukkig) want ik hou wèl van accessoires maar verder kom ik nooit, kijk altijd eerst naar hoe jullie je kleden en probeer dan m’n eigen draai eraan te geven…..xxx

 3. Liet

  Gekke Von ik kijk altijd naar jou!!!! Noor leuk hoor om zo in het zonnetje gezet te worden,had ik niet verwacht,hoop je een keer in dat roze hesje te zien meis! xxxxxxxxxx

 4. Laura

  Hi Noor, wat een leuke verhalen weer en super mooie foto’s!! Mijn moeder was ook echt een echte fashionista onvoorstelbaar wat ze altijd aan had, maar prachtig. Ik zou er misschien ook een hoop inspiratie uit kunnen putten, maar ben daar wat minder mee bezig geloof ik en dat is maar goed ook voor m’n portemonnee ;-)! Publiceren van die foto’s van toen zullen me niet in dank worden afgenomen m’n moeder vond zichzelf alles behalve knap, maar ik vond en vind haar nog steeds prachtig. Thanks weer x

  1. Noraly Post author

   Leuk! Ik zou wel wat foto’s van jouw moeder vroeger willen zien. :)

Leave a reply

required

CommentLuv badge