lovechock 1

lovechock 2

Hebben jullie ook zoveel kerstchocolaatjes gegeten? Kerstkransjes met spikkels en hulstblaadjes in melk, puur en ‘groen’ zijn nog zo’n traditie van thuis en de schaal is nu bijna leeg. Tijd voor iets gezonds. Nog meer chocolade! (echt waar)

Bij Marqt ontdekte ik laatste deze rauwe chocolade van Lovechock en ik vind het een vreemd soort van verslavend. De cacao voor deze chocolade wordt anders dan bij gewone chocolade (die gebrand is) koud gemalen. Hierdoor blijven alle goede stofjes in de cacao en deze stofjes geven je een vrolijk, fantastisch en verliefd gevoel!

De feiten voor de liefhebbers onder ons! (ik ben wat dat betreft een grote nerd :)
In rauwe cacao zit:

 • Tryptofaan – dat maakt je vrolijk, vermindert stress en ontspant. Tryptofaan zit ook in bananen, avocado’s, durian, pompoenpitten en pecannoten.
 • Anandamide – dat komt ook vrij in je hersenen na het sporten en geeft je het euforische gevoel dat ‘runners high’ heet.
 • Fenylethylamine (PEA) – dat je verliefd, blij, opgewonden en aantrekkelijk laat voelen. Een explosie hiervan vindt plaats in je hoofd na een orgasme! PEA komt van nature alleen voor in blauwgroene algen en in cacao.

Daarnaast zit rauwe cacao bommetjevol flavonoïden (antioxidanten). Een glas chocolademelk bevat twee keer meer antioxidanten dan rode wijn en drie keer meer dan groene thee. Koud gemalen cacao bevat ook nog eens tot twee keer meer antioxidanten dan gewone, hoog verhitte cacao! Snoep gezond, eet een chocolaatje, zou je bijna zeggen.

En dan de hamvraag: is het lekker, die rauwe cacao? Ja, absoluut! Het is op een rare manier verslavend, want je blijft ervan proeven. Het geeft niet zo’n rijk, romig gevoel in je mond als een andere favoriet van mij, Tony Chocolonely, maar het ligt dan ook niet zo zwaar op je maag. Het is puur, licht en crunchy met lekkere stukjes amandel of vanillebrokjes. Ze hebben zeven verrassende smaken als Almond/Fig en Pineapple/Incaberry of Mulberry/Vanilla.

Heb je het al eens geproefd? En wat vond je ervan: raar, maar lekker? Of niet lekker? Ik kan het in ieder geval van harte aanbevelen!

PS Chocoladetaart van mayonaise en met pitten en zaden kun je iets goeds doen

{Credits: Chocoladefeiten van de website van Lovechock}

3 comments on “Currently loving…

 1. Yvonne Ausems

  Wat heerlijk om te vernemen Noor! Volgende keer wanneer ik bij je ben ga ik voorraadje kopen hoor! xxx

 2. Michael Brands

  Kijk ook eens op chocstar.nl zelf je reep met ingredienten samenstellen. En tevens fairtrade… Geniet!

  1. Noraly Post author

   Wat gaaf Michael! Dank voor de tip, het klinkt echt geweldig. :)

Leave a reply

required

CommentLuv badge