gone with the wind

Al ben ik gek op nieuwe boeken, soms is er niets beters dan een lievelingsboek uit je eigen kast. Zoals Gone with the Wind. Ooit meegenomen uit de boekenkast van mijn tante en sindsdien met veel liefde stukgelezen.

Heb jij ook zo’n favoriet? Ik ben wel een klein beetje een sucker voor een fijn kostuumdrama op zijn tijd. Dat begon ooit met de hele Jane Austen serie (hoe geweldig is deze poster?) en is nooit helemaal geëindigd.

Nu de kerstvakantie eraan komt en Aidan een paar dagen gaat logeren bij zijn grootouders, kijk ik uit naar wat heerlijk luie dagen. Met een boek en een kop thee op de bank. Onder een dekentje. (En een baby die zich hopelijk koest houdt.) Gone with the Wind staat hoog op mijn leeslijstje.

Geregeld denk ik aan Scarlett O’Hara, vooral als ik ’s avonds weer iets weggooi voordat ik ga slapen. Zij zegt namelijk om de haverklap: ‘I shall think about it tomorrow’. Nu pakt dat voor haar niet helemaal goed uit, maar mij helpt het wel. :)

gone-with-the-wind-9

gone-with-the-wind-2

gone-with-the-wind-7

gone-with-the-wind-8

De film met Vivien Leigh en Clark Gable heb ik nooit gezien. Soms kunnen de personages zo anders zijn op het witte doek, dan dat je in je hoofd had, vind je niet? Heb je hem wel gezien? Wat vond je ervan?

Wat zijn jullie plannen voor kerst en oud-en-nieuw? Ik hoop dat je ook wat tijd hebt om te relaxen. Wat staat er op je lees/wensenlijst?

PS Wat alle perfectionisten verkeerd doen (en wat je daardoor tijd oplevert om te relaxen)

{Credits: Filmstills via fan with a movie yammer}

2 comments on “I shall think about it tomorrow

  1. Yvonne Ausems

    Wat grappig! Gone with the wind was ook oma Annie’s favoriete roman!
    Die kostuums zijn werkelijk fenomenaal! xxx

Leave a reply

required

CommentLuv badge