Zorgen voor morgen

thymebombe kettle-corn-pumpkin-seeds-close-up-2-640x480

Aidan leert op de crèche om te ‘zorgen voor morgen’. Ze doen samen de babypoppen voorzichtig in bad, harken de gevallen blaadjes of planten waterkerszaadjes. Het is heel zoet om hem daar zo ingespannen mee bezig te zien.

Ik zou er ook meer bezig mee kunnen zijn, met ‘goede dingen’. En vandaag hoorde ik een simpele en praktische tip. De volgende keer dat je pompoensoep maakt, kun je iets bijzonders doen met de zaden.

Zaden en pitten uit onder andere pompoenen, meloenen, paprika, avocado’s en perziken zijn letterlijk goud waard in arme landen. Gedroogde zaadjes worden in Nederland door vrijwilligers verzameld en doorgestuurd. Uit één handje meloenzaadjes kan iemand daar een tuin vol eten kweken. Het kost jou de postzegel en wat goede wil.

Je hoeft alleen maar het vruchtvlees van de zaadjes met wat water eraf te wrijven, ze te laten drogen (niet op keukenpapier, daar kleven ze aan vast) en op te sturen. Hoe het precies werkt, en welke zaden en pitten welkom zijn, lees je op de website van Plazilla. Vergeet niet een briefje erbij te doen met wat jouw oogst straks gaat opleveren (zoete rode puntpaprika’s, of juist scherpe pepers?).

Ik vind het mooi. Zou je dit doen?

PS 9 redenen voor een innige relatie met diepvrieserwtjes en taarten met eetbare bloemen

{Credits: Plazilla via Josje Feller. Foto: Thymebombe, van een geweldig recept voor geroosterde pompoenpitten, als je een keer geen tijd hebt om ze op te sturen.}

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge