Een heerlijk liefdesverhaal

tante liet oude foto 1967 enrico

Mijn tante heeft het meest romantische liefdesverhaal ooit. Het is echt om bij weg te zwijmelen en ik zou het graag met jullie delen. Vind je het leuk om te lezen?

“In de zomer dat ik 15 werd ontdekten we een klein meertje vlakbij het Gardameer in Italië: het Ledromeer. Je kon daar heerlijk kamperen en we leerden er een familie uit Modena kennen. Met hun zoon Maurizio raakten wij meisjes, Von en ik, bevriend.

We kwamen er ieder jaar terug en tijdens het vierde jaar vroeg Maurizio aan mijn ouders of wij mee mochten om Modena te bezoeken. Met de belofte dat we het netjes zouden houden, vertrokken we de volgende dag. Het was 37 graden en er was nog geen snelweg, dus het werd een lange warme reis. Vlak voordat we bij Modena waren vroeg Maurizio plotseling of het goed was om even naar zijn beste vriend, Enrico, te gaan in Casinalbo, een dorpje verderop.

Het was inmiddels vroeg in de middag en Casinalbo was heet en uitgestorven… Dringgg, dringggg, ging de bel en Enrico’s stiefmoeder, Zoe, deed open met een slaperig hoofd. We hadden haar wakker gebeld! Maar, gastvrij als Italianen zijn, vroeg ze meteen of we binnenkwamen. Ze zou Enrico wakker maken.

Zoe was koffie aan het zetten en wij wachtten op het bankje in de ‘mooie kamer’. En toen… kwam Enrico binnen. Pats, boem, mijn hart sloeg op hol want hij was ZO KNAP! En zo vriendelijk! Maar ik dacht dat hij naar mijn zusje keek…

We bleven eten en daarna gingen we naar het toen beroemde Salvarola Terme waar je buiten kon dansen. Het was fantastisch. Eerst danste Enrico met Von. Daarna met mij. En tijdens het dansen kreeg ik ineens een kusje op mijn voorhoofd. Ik dacht: hè, hij vond Von toch leuk?

Na een tijdje gingen we zitten op een schommelbank. Toen gaf Enrico mij het enige pakje sigaretten dat hij ooit in zijn leven voor me heeft gekocht, en vroeg of ik zijn ‘woman’ wilde zijn.

En ik zei: ‘JA!’

De rest kun je wel raden. Arme Von zat opgescheept met Maurizio, maar deed daar niet moeilijk over. Terug op de camping zei mijn moeder meteen: ‘Je doet anders, er is iets gebeurd.’ Enrico was inmiddels al onderweg om mijn hand te vragen aan mijn vader. Ik was zo zenuwachtig! Mijn moeder en ik wachtten buiten de caravan terwijl Enrico daar met mijn vader aan het praten was. En het mocht! Wel pas een jaar later: Enrico moest nog afstuderen en ik had het eindexamen van de kweekschool. Meteen die zomer hebben we onze trouwdatum vastgelegd. Heel romantisch aan het meer, besloten we dat we een jaar later op 23 september 1967 zouden trouwen. And we’re still going strong!”

1967 liet enrico 1967 liet enrico 21967 huwelijk liet enrico 1967 huwelijk liet enrico von marianne

Een jaar later werd hun zoon, Michael geboren. Hieronder zie je mijn moeder samen met hem.

1968 von en michael201312 nonno nonna Lelie

En dit zijn ze nu, samen met Lelie. Dank je wel, tante Liet! Wat een heerlijk verhaal…

PS Nog meer gave oude foto’s van mijn fashionista tante en stoere moeder

 

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Ohhhh Noooooorrrr wat leuk en toen ik het schreef ging ik weer helemaal terug in de tijd,gelukkig heb je het aangepast want het was wel een epistel maar de belangrijke dingen heb je precies overgenomen,dank je wel lieverd,LVU <3 <3 <3 en ik ben zooo blij met die foto van Aurelia en wij want zoals je weet heb ik nog geen foto(leuke dan) van Sinterklaas gezien,hè hè ben hartstikke vereerd,gossie zeg,direkt op FB doen!!!!

    1. Dank je wel voor het delen van je verhaal! Echt, het is zo bijzonder, wie wordt er nu na 6 uur al ten huwelijk gevraagd?! En houdt het vervolgens een leven lang vol. Jullie zijn geweldig! dikke kussen en ik ga de foto’s doorsturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge