soof 2

Dit weekend hebben Gillian en ik de film ‘Soof’ gezien. Het is een hilarische film over een gezin waarin Soof (Lies Visschedijk) een cateringbedrijfje van de grond probeert te krijgen, terwijl haar man Kasper (Fedja van Huêt) stopt met zijn baan en zich stort op een verbouwing. Ze hebben 3 puberende tieners, geen tijd voor of zin in elkaar en haar hippie yoga-moeder komt te pas en te onpas langs. Dan komt choreograaf Jim (Dan Karaty) in beeld en geeft Soof alle aandacht die ze al zo lang heeft gemist…

De film is te komisch en het publiek lag de hele tijd in de kreukels. Maar ik kon me niet aan het ongemakkelijke gevoel onttrekken: is dit wat ons te wachten staat? Heb ik straks een huwelijk dat al jaren niet meer spannend is, kinderen die me niet uit kunnen staan en een carrière-crisis? In al mijn baby-glorie heb ik nooit echt verder kunnen verzinnen hoe het leven er later met pubers uit zal zien.

Help mij, puber-moeders (of moeders die die fase overleefd hebben), valt het in het echt mee? Of moet je de energie uit je tenen halen om je relatie en gevoel van eigenwaarde nog enigszins overeind te houden?

PS Het is een heerlijke film, dat wel, en ik raad hem van harte aan! Neem vooral je man of vriend mee (voor Valentijn?), al was het alleen al om te voorkomen dat hij ooit afzakkende joggingbroeken gaat dragen.

{Fotocredits: Martijn van Gelder voor Pathe}

2 comments on “Filmtip: Soof

  1. Liet

    Het kan niet alleen maar spannend blijven en zeker niet met pubers maar het komt wel goed als je van elkaar weet dat het goed zit en ja je loopt op je tenen met d eeen meer dan met de andere,denk nu aan mijn eigen familie,ouders lopen hun pubers in de weg en andersom en als je dat weet valt het wel mee als ze natuurlijk geen stomme dingen gaan doen,dan is het nog belangrijker om het samengevoel te hebben en daar moet je elke dag aan werken geloof me :D

Leave a reply

required

CommentLuv badge