apennijnen 201401

Maak ik me net zorgen over hoe mijn relatie later eruit zal zien als Aidan en Lelie gaan puberen, komt Refinery 29 met tips hoe je je relatie ook als je ouder wordt spannend houdt. En dat is kennelijk nodig, want het blijkt dat het aantal ‘grijze’ scheidingen, van mensen ouder dan 50, aan het stijgen is. Hun punt? Ook al heb je het nog zo druk, je relatie verwaarlozen is een gevaarlijk idee.

Dus, voeg een beetje liefde aan je to do lijstje toe en ga…

  1. …iets anders dan anders doen. Huur een Kever, een Smart, een Mustang en ga op een mini-roadtrip! (Mijn Italiaanse tante smste mij gisterochtend dat ze in een opwelling in pyjama naar de Apennijnen gereden zijn om de zon te zien opkomen. Wat een romantiek!)
  2. …roddelen! Deel je zorgen met iemand die je vertrouwt en waarschijnlijk kom je erachter dat er meer mensen zijn die met een vergelijkbare situatie te maken hebben. Dat scheelt! Daarnaast kan het horen over grote dingen waar een vriendin van je mee zit, je eigen zorgen in perspectief plaatsen.
  3. …eten. Maar dan vooral amandelen, avocado’s en ruccola. Allemaal gezond en lust opwekkend.
  4. …eerlijk zijn over je uitgaven. Geld is de nummer één reden dat stellen ruzie maken en in een onderzoek van Refinery 29 gaf 40% toe wel eens te liegen over een aankoop.
  5. …snel iets roods aantrekken! Hun onderzoek wijst ook uit dat mannen zich daar meer toe aangetrokken voelen dan tot koele tinten als blauw en groen.

Refinery’s 24 andere tips lees je hier. Laten we de grijze scheiding buiten de deur houden! ;) (Je kunt niet vroeg genoeg beginnen, toch?)

PS Weet je nog? Je eerste kus!

{Credits: artikel van Refinery 29, foto via mijn tante}

One comment on “Hoe je de vlam in je relatie houdt

Leave a reply

required

CommentLuv badge