modern hepburn intimateerotica

Het gebeurt zo nu en dan. Brian en ik zijn allebei vrij goed in het bewaren van de lieve vrede (oké, hij iets beter), maar als het heel druk was op het werk, of als Aidan na tien keer vragen nog steeds niet reageert, of als ik me als Assepoester zonder prins voel en hij alsof hij nooit iets goed doet

… dan wil een van ons nog wel eens ontploffen. Dat kan een dodelijke blik zijn, een enorme sneer, of (en die is het ergste) een ijskoude stiltebehandeling. Brian is doorgaans heel relaxed en kan goed relativeren. Ik niet, en ik denk ook altijd meteen dat het nooit meer goed komt.

Gelukkig heb ik in de jaren dat ik met Brian samen ben iets geleerd wat de angel uit ieder argument haalt. Op een gegeven moment haalt één van ons diep adem en zegt “Sorry”. Zonder er een “maar” achter te plakken.

Geen “Sorry, maar ik was gewoon erg moe.” Of “Sorry, maar het was al de zoveelste keer en nu kon ik het niet meer hebben.” Gewoon “Sorry.” En de rest slik je in.

Gewoon “Sorry”.

modern hepburn burningdance

Het is zo simpel, maar ik kan je niet vertellen hoe positief dit werkt. Zonder een “maar”, gaat “sorry” namelijk ineens over de ander, en niet meer over jezelf. Ook al is het heel vaak zo dat we allebei wel voor een deel schuldig zijn; één van ons neemt de schuld op zich. En dat voelt zo onzelfzuchtig en lief, dat de lucht daarna meteen geklaard is.

Nou ja, zo doen wij het dus. Wat is jullie geheime wapen als het even wat minder lekker gaat in je relatie? Altijd fijn om goede tips te delen… :)

PS Wat alle perfectionisten verkeerd doen

201312 Brian Noraly

{Fotocredits: modernhepburn, burningdance en van onszelf}

 

4 comments on “Hoe je sorry zegt

  1. Laura

    Ga ik ook maar eens proberen ;-), hier gewoon een dikke maarrrrr en dan hoge woord eruit pfff lucht wel op of potje lekker janken. Maar ja nou ben ik ook gewoon een huilebalk! Sorry alleen zal echt een uitdaging zijn. X

    1. Noraly Post author

      Potje huilen kan ook erg lekker zijn. Doen we allemaal! x

Leave a reply

required

CommentLuv badge