Hoe onderteken jij je emails?

deur closeup xoxo

Wist je dat het in de Verenigde Staten heel gebruikelijk is om je zakelijke emails met “xoxo” te ondertekenen? Het is het equivalent van onze “xxx”, maar betekent “knuffels en kussen”. Volgens dit artikel wordt het niet alleen gebruikt door de Gossip Girl generatie, maar door iedereen en zowel naar collega’s als naar relaties. Let wel, het zijn meestal vrouwen die dit doen, maar toch. (Kun je je voorstellen dat je ‘xxx’ naar je baas of klant mailt?!)

Ik teken mijn mails naar collega’s meestal met “groetjes” en naar relaties – nogal saai – “met vriendelijke groet”. Voor collega’s vind ik “groet” net te zakelijk (en een beetje mannelijk, jullie?), “met hartelijke groet” te formeel en “grtz” of “ciao” zijn nooit mijn ding geworden. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het doen! (Wist je overigens dat een “x” al sinds 1763 een kus betekent, volgens the Oxford English Dictionary?)

Dus, wat zet jij onder een mailtje?

liefs, Noraly ;)

 

PS Geef jij mensen weleens kritiek?

{Credits: artikel van the Atlantic via the Week. Foto huisdeur, vlakbij de Fred in Den Haag}

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Herkenbaar “issue”! Ik ga toch vaak voor groet of groeten omdat ik groetjes te amicaal vind. Hangt ook af van het onderwerp en de ontvanger. Een soortgelijke twijfel had ik vroeger met de ouders van vriendinnen bij wie ik veel over de vloer kwam. Zeg je u of je? Wij hadden bedacht dat er een tussenvorm zou moeten zijn, ju bijvoorbeeld. Nooit gelukt om door te voeren… doen de Engelsen stuk handiger!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge