rosebennet winged victory of samothrace

Ben je wel eens in het Louvre geweest? Het is zo enorm groot! Ik weet nooit waar ik moet beginnen. (Niet dat ik zo vaak in Parijs ben, maar zo heel af en toe voor een romantische getaway…)

Mijn meest favoriete stuk daar staat middenin de hal, bovenaan de linkertrap. Het is een levensgroot beeld van de gevleugelde godin Nikè van Samothrace. Nikè was de Griekse godin van de overwinning. Het beeld geeft het moment weer waarop ze neerdaalt op het voorsteven van een schip. Het is heel krachtig, maar tegelijk sierlijk en heel mysterieus. Ik vind het zo mooi…

En soms heb je dan van die grappige toevalligheden. In het piepkleine sterrenbeeldboekje dat Brian ooit voor me kocht, zag ik dit plaatje:

sterrenkindjes weegschaal binnenkant

Typisch toch?

Hoe dan ook, ik hou van dat beeld. Het Louvre is voor mij vaak een maatje te groot, maar van die gevleugelde godin kan ik geen genoeg krijgen.

Ken je het?

PS The traveling book en kunst voor thuis

{Fotocredits bovenste foto: Rose Bennet}

2 comments on “Gevleugelde overwinning

  1. Von Ausems

    wat een enorm mooi boekje is dat toch……..liefs xxx

Leave a reply

required

CommentLuv badge