Pappa’s, Baby’s en De Daad

goforthx

Je weet toch hoe mensen altijd zeggen dat een baby het einde van je seksleven betekent? Volgens een onderzoek van de Notre Dame-universiteit in Indiana ligt dat niet altijd aan een uitgeputte mamma…

Laten we even voorop stellen dat chronisch slaapgebrek, energietekort door borstvoeding en gierende hormonen in een lijf dat net een prestatie van Olympische proporties heeft geleverd inderdaad niet bijdragen aan het kietelen van your inner goddess. Maar kennelijk, en dat vond ik verrassend, hebben de meeste vaders er net zo min zin in.

In het onderzoek ontdekte Gettler dat nieuwe vaders het hormoon prolactine aanmaken. Het is een hormoon dat vrouwen normaal aanmaken als ze borstvoeding geven. En wat blijkt, bij mannen zorgt datzelfde hormoon ervoor dat hun libido daalt. Dat is handig, zo vermoedt Gettler, want daardoor zorgt de natuur ervoor dat mannen hun vrouw en kind niet verlaten. Na een jaar of twee pas is het testosteronniveau van de heren weer op peil.

Interessant, toch? Ik geef toe, bij mij staat ‘slaap’ momenteel ook veel hoger op het prioriteitenlijstje. Maar of dat voor ons allemaal geldt…? ;)

PS Wat maakt mannen sexy

{Credits: Foto van goforthx, artikel Het Nieuwsblad via Gabriel}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge