abeautifulmess homemade kitkat

abeautifulmess homemade kitkat pile

Het smelten van chocolade heeft iets, ik weet het niet, zinnelijks. Alsof je meteen verandert in Vianne Rocher uit Chocolat, die met haar bijzondere chocolaatjes de bewoners van een klein Frans dorpje betovert…

Iets minder mysterieus en oneindig veel makkelijker zijn deze zelfgemaakte KitKats, van a beautiful mess. Niettemin zien ze er overheerlijk uit! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is chocolade en kleine suikerwafelkoekjes.

Dit is hoe je het doet: De chocolade smelt je gewoon in de magnetron. Je breekt de chocolade in kleine stukjes in een kommetje, verwarmt hem 30 seconden per keer en roert hem dan door. Dat herhaal je, totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Vervolgens doop je de kleine wafeltjes erin en leg je er steeds drie tegen elkaar op een vetvrij papiertje, zodat ze aan elkaar vastplakken als de chocolade hard wordt.

Gebruik (goede) pure chocolade voor de donkere KitKats, melkchocolade voor de lichte en om de roze KitKats te maken gebruik je witte chocolade en een druppeltje rode kleurstof (dat kan ook een druppeltje bietensap zijn). Bekijk als je wil de gemakkelijke stap-voor-stap foto’s op a beautiful mess.

Wie voelt zich Vianne genoeg om deze koekjes te maken?

PS De chocolade en pindakaas hemel

{Credits: foto’s en recept van a beautiful mess}

Leave a reply

required

CommentLuv badge