Verrassende tip voor een gelukkig huwelijk

love is the bridge between you and everything

Weet je hoe je vaak leest dat je je relatie goed houdt door veel te praten en open te communiceren? Het blijkt dat andere dingen misschien wel veel belangrijker zijn…

Rommel te lang laten liggen (ik), verkeerd opengescheurde melkpakken (hij); het zijn vaak de kleine dingen waar je je in de loop van de tijd aan gaat ergeren. Maar volgens dit artikel kun je ze beter accepteren, dan proberen je partner te veranderen. Onderzoek toont aan dat mensen in een oprecht gelukkige relatie vaker aardige of lieve dingen doen voor elkaar. En met vaak bedoelen ze minstens 5 positieve dingen voor ieder negatief ding dat je doet.

Er stond één heel interessante tip bij. Iedereen gaat anders om met conflict; mensen kunnen bijvoorbeeld weglopen, of ze kijken naar het plafond. Daarom zegt Kosch, director van een behavioral medicine programma, in het artikel:

Praat over je conflict per telefoon. Op die manier haal je alle non-verbale aanwijzingen weg. Zij ziet niet dat hij naar het plafond kijkt en hij ziet niet dat zij met haar ogen rolt. Het houdt de dingen positiever.

Is dat niet typisch? Ik ben altijd voor face-to-face communicatie, maar toch, ik kan me er wel iets bij voorstellen. Op het moment dat je niet óók nog boos hoeft te worden omdat je vindt dat iemand met vervelend gedrag reageert (weglopen, wegkijken), kun je alle energie gebruiken om het daadwerkelijke conflict op te lossen.

Vijf kleine positieve dingen doen, dat zou in ieder geval moeten lukken: een lief briefje, een extra lange kus bij de voordeur, een onverwacht WhatsAppje… Het komt goed uit dat het Valentijn is morgen!

Wat vind je ervan, zou dit kunnen werken?

PS Sorry zeggen voor gevorderden en spontane romantiek

{Credits: Artikel van Webmd; Foto van Nathan Yoder}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge