Avocado en ei uit de oven

voltaireon avocadoeggs

Avocado is één van mijn favoriete lunch-groenten. Het liefste smeer ik een zachte rijpe avocado als een soort spread op nog warm, vers brood met een dikke korst. Alleen wat versgemalen peper en zout erop en klaar. Mmm… Gisteren kwam ik echter deze foto tegen, avocado met ei erin uit de oven? Ik was enorm benieuwd! Hoe zou dat smaken? Aangezien er geen recept bijstond, ben ik zelf aan de slag gegaan. Dit is hoe ik het heb gedaan:

*De oven verwarm je voor op 225 graden.

ingredienten avocado ei

*Snijd een avocado doormidden en haal de pit eruit. (Je kunt hem drogen en opsturen, als je wilt.)

avocado

*Schep wat extra vruchtvlees uit de avocado. Er moet tenslotte straks een heel ei in passen.

avocado ei

*Zet de avocado-helften in een ovenvaste schaal en breek heel voorzichtig een ei boven de ene helft. Let op, als je kuiltje niet diep genoeg is loopt het eiwit bijna in zijn geheel er weer uit (gebeurde bij mij!). Doe hetzelfde bij de andere helft.

avocado en ei uit de oven

*Vervolgens zet je ze zo’n 12 minuten in de oven, tot het wit net gestolten is en het eigeel nog zacht. Blijven checken dus, ze moeten zeker niet te lang! Haal ze eruit, strooi er zout en peper over en klaar.

De smaak? Heel bijzonder en lekker. Het nootachtige van de avocado gaat heel goed samen met het ei. Het was wel typisch om een avocado warm te eten. :) Maar wat een lekkere picknick-bed-lunch!

201403 Noraly gips

PS 9 redenen om diepvrieserwtjes in je hart te sluiten en het enge verhaal van mijn gebroken voet

{Credits bovenste foto: Voltaireon}

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Gekookt eitje nog warm met koude avocado is ook heerlijk beetje mayo op t broodje peper en zout er voilà! Ik ga dit zeker proberen k ben ook dol op avocado! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge