201403 Noraly haar

Volgens mij heeft iedereen er in verschillende mate last van, maar het is heel normaal (helaas) om na je zwangerschap last te hebben van haarverlies. Ik vond dat verschrikkelijk, ik miste bijna een hele centimeter aan mijn haargrens! (Je kunt het op deze foto’s goed zien…)

Haarverlies na (of soms al tijdens) je zwangerschap heeft te maken met je veranderde hormoonhuishouding. Je hebt er vaak het meeste last van een aantal maanden na de bevalling. Daarentegen verlies je doorgaans tijdens je zwangerschap juist minder haar en is het dikker en voller. Gelukkig voor de meesten van ons houdt het haarverlies op een gegeven moment vanzelf op.

Mocht je er veel last van hebben (bij een vriendin van mij ontstonden zelfs kale plekjes!) dan kun je ermee naar de dokter gaan. Er zijn behandelingen die je wellicht kunnen helpen. Gezond eten is altijd goed, maar helpt in dit geval ook om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen voor je haar.

Wat had ik op het hoogtepunt behoefte aan een kapper die er haren bij zou plakken! Gelukkig, na zo’n zeven (zeven!) maanden merkte ik dat het weer wat terug begon te groeien. Nu, negen maanden na de bevalling heb ik een pluizenkrans met korte nieuwe haartjes rond mijn hoofd. Geen gezicht. Maar wat ben ik er blij mee. :)

PS 8 verrassende weetjes over borsten (na je zwangerschap :)

{Bron: nederlandse haarstichting}

2 comments on “Over zwangerschap en haarverlies

Leave a reply

required

CommentLuv badge