pompoms dana haim

pompoms dana haim closeup

Wat een verrassing! Zojuist kwam ik deze prachtige pompom-mobile tegen van Dana Haim. In Lelie’s kamer hangt namelijk deze muursticker van mimilou. Oh… maar hoeveel leuker is hij in het echt! Uiteraard ben ik even verder gaan zoeken en het verhaal achter deze pompoms is ontroerend. Lees je mee?

Dana Haim is van oorsprong Colombiaanse. Ze is ontwerpster van allerlei luchtige kleurrijke creaties en woont in New York. (Op Pinterest heb ik een paar van haar behangontwerpen staan, heel gaaf!) Toen ze een tijdje geleden terugging naar Columbia voor haar huwelijk, zag ze naast de prachtige cultuur en kleurige rijkdom van haar geboorteland, ook de ontzettende armoede om zich heen.

pompoms dana haim colombian women

Dana besloot iets speciaal voor de vrouwen en meisjes te doen. Het lijkt heel simpel, maar ze leerde hen pompoms te maken! Thuis in haar studio in Brooklyn verwerkt ze die tot enorm schattige en speelse mobiles. Iedere pompom is anders en vertelt als het ware het verhaal van de persoon erachter. Ik vind het een heel bijzonder en liefdevol project!

pompoms dana haim closeup 2

Ze zijn prachtig, al schrok ik wel van de prijs. Maar zouden ze in een fantasie-kinderkamer niet prachtig staan…?

PS Nog meer kinderkamer design

{Fotocredits:  Dana Haim}

One comment on “Pompoms met een bijzonder verhaal

 1. Daan

  Hallo,
  Erg leuk die pompoenen !
  Ik denk dat AnneKatrien ze graag voor je maakt in opdracht…zij is er heel erg goed in !
  Staat vast heel leuk op de babykamer.
  Liefs xx

Leave a reply

required

CommentLuv badge