Veranda dromen

porch white steps

Zou je niet graag een veranda hebben? Het heeft iets zuidelijk; lekker buiten eten, wijntjes drinken en relaxen op grote vloerkussens. Maar als je rondom gordijnen ophangt, een vuurkorf neerzet en jezelf lekker inpakt in een dekentje, kun je er ook in Nederland langer van genieten.

Voorlopig blijft het bij dromen, want we wonen boven en ons kleine balkon leent zich nauwelijks voor een half tafeltje met twee stoelen. Maar als je het leuk vindt, zie je hier wat veranda inspiratie. Gewoon, voor ooit…

porch oven

Met een buitenoven in de hoek en een grote eettafel. Love!

porch swing large
Kan niet ontbreken. Een echte schommelbank.

porch fireplace

Met open haard en dekentjes voor de koelere dagen.

porch creme curtains

Volop kussens en gordijnen om de zon buiten of juist de warmte binnen te houden.

porch bird cage

En dan alleen nog… gezellig aankleden!

In Italië, bij mijn tante, eten we heel vaak onder hun portico (veranda op zijn Italiaans :). Het is één van mijn meest favoriete plekken om te zitten. En mijn vader heeft speciaal een mini-veranda aan het tuinhuisje laten bouwen omdat mijn moeder er ook zo graag eentje wilde.

Wat denk je, is een veranda ook iets voor jou?

PS Prachtig landelijk design en creatieve manieren om bloesemtakken te verwerken

 

{Credits: Bovenste foto. Meeste foto’s via Pinterest, zie link onder foto’s}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge