rude health cereal

Wat een super feelgood cornflakes zijn dit! (Oké, officieel zijn dit geen cornflakes, maar ‘ontbijtgranen’ klinkt zo suf, vind je ook niet?) Laatst heb ik bij Marqt deze ‘multigrain flakes’ van Rude Health gekocht. Ze zijn erg lekker en enorm gezond, maar ik ben vooral weg van… de verpakking! Weet je nog, hoe vroeger achterop de hagelslag ook een soort krant stond? Dit is hetzelfde idee, maar dan met interessante informatie vol heerlijke droge humor!

Wist je bijvoorbeeld dat cornflakes eruit zien als cornflakes omdat het oorspronkelijk de natuurlijke vorm van een graankorreltje was nadat het was plat gerold? Nooit bij stilgestaan! Later werden alle ingrediënten tot meel gestampt en werden er vervolgens cornflakes-achtige vormpjes van gedrukt. ‘Niet bij ons’, zegt Rude Health. ‘Elke flake in dit pak startte als een individueel graantje, dat wuifde op zijn stengel in de wind. Het enige wat wij doen is ze oogsten, stomen, platrollen en roosteren.’

Als je het leuk vindt, kun je hieronder alle interessante weetjes lezen. En de verrassing, op de bodem. ;)

rude health box

rude health box bottom

PS Wat je ook zou kunnen doen met overgebleven pitjes

One comment on “Waarom cornflakes er zo uit zien

  1. Von Ausems

    duizend maal dank Noor! Na mijn teleurstellende ontdekking dat Kellog’s met foute granen werkt zat ik mij al voor te bereiden op een enorme zoektocht naar milieuvriendelijke èn lekkere cornflakes, je hebt mij een hoop moeite bespaard lieverd! xxx

Leave a reply

required

CommentLuv badge