Bruiloftsetiquette en goedbedoelende gastfotografen

2008 bruiloft Brian Noor

Het is zo gewoon geworden om overal foto’s van te nemen met je mobiele telefoon, nietwaar? Ik maak me daar zelf ook schuldig aan en moet me soms bedwingen om van een moment in de speeltuin of het park te genieten en het niet meteen vast te willen leggen op mijn camera.

In het park is het al niet helemaal zen, maar hoe verdrietig is het als het tijdens je huwelijk gebeurt en iedereen alleen maar door het scherm van zijn mobieltje naar je kijkt? Een tijd terug las ik dit mooie artikel van fotografe Corey Ann over hoe zij soms de belangrijke momenten niet goed kan vastleggen, omdat een gast in het gangpad springt. Of dat op foto’s van de kerk of het stadhuis iedereen met zijn arm in de lucht zit, om zelf ook een mooi shot van het bruidspaar te krijgen. En dan de situatie waarin enthousiaste bruidsmeisjes of familieleden al een foto van de bruid op social media posten VOORDAT de aanstaande bruidegom haar voor het eerst ziet…

Een van de laatste bruiloftstrends is dan ook om je huwelijk volledig offline te vieren. Dat kun je heel luchtig aankondigen. In een huwelijk dat Corey Ann fotografeerde begon de trouwambtenaar op deze manier de ceremonie: “Welkom vrienden en familie! Fijne avond iedereen. Ga lekker zitten. Dan en Jennifer nodigen jullie uit om werkelijk aanwezig te zijn tijdens deze speciale gebeurtenis. Alsjeblieft, doe je mobieltje uit en leg je camera weg. De fotograaf zal dit moment vastleggen op de foto – ik moedig jullie aan om het vast te leggen met je hart, zonder de afleiding van technologie. Als Dan dit kan, dan kunnen jullie het ook!”

Is dat niet mooi? Brian en ik zijn getrouwd in 2008 en toen was het gelukkig nog niet zo gebruikelijk om je mobieltje overal de lucht in te steken. Onze foto’s zijn dus mobieltjes-vrij. :) Ben je zelf getrouwd en zo ja, hoe was dat op je eigen huwelijk? En als je gaat trouwen, zou je dan zo’n offline huwelijk overwegen?

PS Verrassende tip voor een gelukkig huwelijk

{Credits: artikel Corey Ann, trends via ikgatrouwen, foto van ons door Dejavu}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Als ceremoniemeester van een aankomende bruiloft heb ik inderdaad het social media gebeuren nu alvast aangekaart. Mag het wel of niet op Facebook, etc,……..
    Het bruidspaar heeft een idee geopperd om achteraf zelf een collage samen te stellen van de ‘mobiele fotoos’. Iedereen mag maximaal 3 fotoos (welke zij het leuks vinden) toesturen naar hun wedding email adres en daar maakt het bruidspaar een collage van voor in huis.
    Hoe de fotograaf omgaat op het moment dat ze elkaar kussen als man en vrouw,……. Tja,…….. Daar ga ik het dan nog wel even over hebben met het bruidspaar!
    Thanks Noraly! X

    1. Wat een leuk idee, die mobiele collage! :) En ja, die eerste kus is natuurlijk heel speciaal, die wil iedereen wel op de foto hebben, vandaar… succes met de organisatie x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge