kidz kapper disney hoekje

Ik moet bekennen dat ik tot voor kort Aidans haar zelf knipte. Hij maakte er altijd zo’n drama van bij de kapper dat het bijna niet te doen was hem mee te nemen. Met als gevolg dat hij er soms zo bijliep (sorry Aidan!).

Sinds een tijdje gaan we echter naar Kidz Kapper in de Vlierboomstraat in Den Haag en dat maakt zo’n verschil! De inrichting is ontzettend leuk met een stoere voetbalhoek en popstars afdeling voorin, en een aan de tuin grenzend Disney-hoekje voor de mini’s.

201405 Aidan kapper before

Zoals je ziet was het de hoogste tijd! :)

Kidz Kapper heeft een gezellige sfeer, maar daar was meneer de eerste keer helaas niet gevoelig voor. Wat echter wél een groot verschil maakte, is dat de kapsters daar niet alleen enorm geduldig en lief zijn; ze zijn ook heel doortastend. Knip, knip, knip – en in een mum van tijd was onze huilende peuter klaar.

201405 Aidan kapper auto

Het scheelt dat ze daar zelf heel normaal over doen. Als je het als moeder oké vindt, dan mag je kindje verdrietig zijn en knippen ze alsnog snel en kordaat de haartjes bij.

Ik vond dat ongelofelijk geruststellend. Voorheen werd ik behoorlijk zenuwachtig van kapsters die hem niet nog erger van streek wilden maken en twijfelend met de schaar stonden te kijken hoe ze deze situatie moesten aanpakken. Daar sta je dan, met een half geknipt huilend kind, allebei onder de haren en vol kleverige stukjes omkoop-snoep. (Dus deed ik het zelf maar.)

201405 Aidan kapper laatste plukjes 2

Uiteraard is het voor kindjes die niet bang zijn een regelrecht feestje! Er komen gekleurde gel en glitters aan te pas en er zijn snoepjes en limonade. Ook zag ik mooie hippe veertjes bij de meisjes, zo lief!

Nu we drie keer zijn geweest heeft eigenaresse Angelique zijn vertrouwen helemaal gewonnen. Afgelopen week ging het dan ook zonder één traan. Aidan zat heel rustig in zijn coole jeep en bekeek zichzelf nonchalant in de spiegel.

201405 Aidan kapper-after

Nog even een ander shirt aantrekken tegen kriebelende haartjes, en kijk eens aan. Zo lief, zo’n kortgeknipt koppie! Wat ik grappig vond, Brian vindt hem ouder lijken als hij geknipt is en ik juist veel kwetsbaarder en jonger.

Is de kapper bij jullie een feestje of een drama? Hoe pak je het aan? (En heb je zelf wel eens zo’n dumb-and-dumber kapsel geknipt? ;)

KidzKapper, Vlierboomstraat 572, Den Haag, telefoon 070-3684513

PS Lentelook voor kids en de eerste stapjes in loslaten

6 comments on “Den Haag tip: Kidz Kinderkapper!

 1. von ausems

  Hebben jullie vroeger toch een hoop gemist! Aidan ziet er weer fris en fruitig uit, alhoewel dat lange haar hem zeker niet misstaat. Enige kapperszaak! Liefs xxx

 2. Liesbeth

  Wat een knappert toch … Het scheelt misschien dat ik meiden heb, want die vinden het heerlijk om verwend te worden bij de kapper :) . Wel een leuke kapsalon zeg!

  1. Noraly Post author

   Ja wellicht! Ik ben ook heel benieuwd hoe Lelie dat later doet. Leuk hoor, van die moeder-dochter tripjes met je meiden :)

 3. Eline

  Die onthoud ik. Woon vlakbij de Vlierboomstraat en Toon zijn haar moet nodig weer geknipt worden. Gingen voorheen naar rapunzel in de Reinkestraat.

  1. Noraly Post author

   Veel succes! Ik hoop dat Toon het ook leuk zal vinden.

Leave a reply

required

CommentLuv badge