NEST hangende schommelstoel van basalt

MANU nest hanging chair

Ik liet een paar dagen geleden een paar veranda’s zien die mij behoorlijk inspireren. Hoe waanzinnig gaaf zou het zijn als je daar zo’n bijzondere schommelstoel hebt hangen? Het materiaal deed mij in eerste instantie denken aan kunststof, maar nee hoor, het is gemaakt van basalt steen!

Basalt ontstaat als lava stolt. Het is geen makkelijk materiaal om mee te werken, maar de Letse ontwerper Raimonds Cirulis van Maffam, maakt er werkelijk unieke stukken van. Ze smelten eerst de basaltbrokken en trekken daar lange wolachtige vezels van. Die weven ze samen met een natuurlijke hars in een ingewikkeld kant-achtig patroon tot meubels. Zoals ze het zelf zeggen, ‘temmen ze de vulkaan.’

Want zo begint basalt, als een vulkaan.

volcano

lava

De lava, de gesmolten steen, hardt uit tot basalt.

basalt

MANU nest king hanging chair

Het resultaat is prachtig! Zou je zo’n schommelstoel niet zo zelf ophangen in de tuin?

PS Heb je je weleens afgevraagd waarom sterren lijken te flonkeren en planeten niet?

{Credits: Maffam}

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Oh, ze zijn echt heel mooi! En veeeel betaalbaarder dan de stenen versie hierboven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge