Winkelen in een Escher tekening

x-tu-architects-france-pavilion-expo-milan

x-tu-architects-france-pavilion-expo-milan-2015-2

Mijn tweede werkgever was een architectenbureau dat winkelcentra ontwierp. Ik ging erheen met aspiraties om architect te worden (ik had een bedrijfskunde diploma) en stortte mezelf in een wereld vol schetsen, maquettes, autocad en photoshop. We werkten er met jonge mensen van allerlei nationaliteiten keihard om de meest onmogelijke deadlines te halen, maar tegelijkertijd hing er zo’n bijzondere, gave, gekke en creatieve sfeer dat dat niet uitmaakte. Ik hield er intens van.

Architect ben ik niet geworden (iets met een nerderige liefde voor excel), maar ik heb me er naar hartenlust kunnen verlekkeren aan prachtige concepten van shopping centers over de hele wereld. Dus toen ik dit concept van een overdekte markthal tegenkwam van Studio Adeline Rispal, werd ik onmiddellijk teruggeworpen naar die tijd.

Vind je het niet heel bijzonder, met dat hout waar planten door naar buiten groeien en de duizelingwekkende plafonds die zo uit deze Escher-tekening lijken te komen? Het hele gebouw is van een lichtgewicht constructie die na gebruik (hij is bedoeld voor de Expo Milaan 2015) uit elkaar gehaald kan worden. De planten die er wild groeien worden deels gebruikt om de restaurants te voorzien van verse groenten.

Ik heb hem meteen doorgestuurd naar Brian, die wél architect is. (Hij zat naast me op dat kantoor. If you can’t be them, marry them. :) Maar ik wilde hem hier ook even delen.

PS Echte bomen die tegen wolkenkrabbers opkruipen

{Credits: CMC/x-tu/studio a. rispal via designboom. En ‘Relativiteit‘ door M.C. Escher}

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Schitterend en aangezien wij naar de Expo gaan volgend jaar zal ik er dubbelgoed op letten!

  2. geeft mij een heel fijn gevoel van geborgenheid deze wetenschap dat de natuur zo sterk is……xxx

  3. Mooi ontwerp. Ik ben blij dat je toch besloten hebt Architectuur te gaan studeren, anders waren we elkaar misschien niet tegengekomen, kleine excel nerd. x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge