Tijd voor elkaar (en jezelf)

holding hands

Als je jonge kinderen hebt, heb je dan nog wel eens een paar aaneengesloten dagen, alleen voor jezelf of met elkaar, in je eigen huis? De weinige keren dat wij de afgelopen jaren zonder kinderen zijn geweest, had ik altijd de neiging om dan ook meteen een weekend weg te gaan. Eerlijk gezegd kan ik me de laatste keer zonder kinderen in mijn eigen huis niet meer herinneren. Maar oh, wat is dát een aanrader!

Dankzij een lieve oma en grootvader die donderdag Aidan en Lelie hebben opgehaald hebben we tijd gehad om:

– in alle rust te slenteren door straatjes die we niet kenden in onze eigen stad
– naar bed te gaan wanneer we willen, zonder zorgen voor een te korte nacht
– U I T S L A P E N
– maakt-niet-uit-welk-restaurantje op maakt-niet-uit-welk-tijdstip binnen te gaan
– spontane plannen uitvoeren
– een licht klein tasje bij je hebben zonder natte doekjes, luiers, speentjes en verschoningen
– hangen op het strand, uren achter elkaar, zonder respect voor middagdutjes
– gesprekken hebben met elkaar (of juist niet, omdat we toch alle tijd hadden.)

Het was hemels. Doordat we vier dagen hadden was alle druk eraf, we konden doen wat we wilden. Vaak heb ik tijdens etentjes met zijn tweeën het gevoel dat we dan optimaal moeten genieten en moeten praten met elkaar, omdat dat er anders niet van komt.

Nu niet. Het gaf zo’n rust…

Gisteren hebben we ze opgehaald. Het was een spetterend weerzien met grote knuffels en blije gezichtjes. (Uiteraard hebben ze bij oma en grootvader wél uitgeslapen.)

Wat een geweldig oplaadmoment was dit! Ga je zelf wel eens weg zonder kinderen? En blijf je ook wel eens thuis zonder kinderen en zonder plannen, als je daar gelegenheid toe hebt? Echt, ik kan het ontzettend aanbevelen!

{Credits: Foto Stephanie Stivers}

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Wat klinkt dat heeeerlijk zeg!!! En helemaal mee eens dat het zo belangrijk is voor je relatie. Wij gaan ieder jaar rond onze trouwdag een weekend weg zonder de kinderen. Om de beurt regelen we het weekend en de ander weet niet waar we heen gaan. Erg leuk! En zo fijn even met z’n tweetjes er tussenuit. Maar jouw tip van juist thuis blijven en je eigen stad ingaan, spreekt me ook wel erg aan. Ga ik zeker onthouden! Daarnaast kan ik iedere ouder aanraden een of meerdere oppassen in de buurt te regelen, naast opa’s en oma’s. De kinderen vinden het leuk en je gaat veel gemakkelijker even een hapje eten of avondje naar het theater.

  2. Wat leuk dat jullie elkaar verrassen met weekendjes weg! Een oppas (merken we nu) hebben we ook te weinig gedaan. Daar komt verandering in :)

  3. we hebben genoten van Lelie en Aidan! Voor herhaling vatbaar! maar het fijnst vinden pap en ik dat jullie ook zo genoten hebben! Liefs xxx

  4. Het klinkt alsof je heerlijk genoten hebt. Wij kiezen er ook bewust voor om soms tijd voor elkaar te maken.Soms vliegen de weken voorbij zonder dat je echt tijd voor elkaar besteed hebt. Onze zoon vindt het heerlijk bij opa en oma en zij genieten er ook van, dus feitelijk doe je iedereen daar een plezier mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge