pompoms in Lelies kamer

Word je ook zo vrolijk van het weer de laatste tijd? Heerlijk! Het is echt zomer. Ik krijg dan spontaan zin om ook thuis de boel een beetje op te vrolijken. Dit weekend was Lelie’s kamer aan de beurt.

Heb je vroeger weleens pompoms gemaakt van wol? Het is heel simpel en aangezien ik een tijdje terug deze prachtige mobile zag, wilde ik er zelf voor Lelie’s kamer ook een paar maken. Dit is hoe ik het heb aangepakt.

pompom stap 1

Je kiest een paar kleuren wol die je mooi vindt, restjes werken prima! Mijn moeder heeft me een hele zak met oude bolletjes gestuurd, dus ik had van alles om uit te kiezen. Voor Lelie’s kamer leken me de zachte tinten mooi.

pompom stap 2

Afhankelijk van hoe groot je de pompoms wilt hebben, knip je een stukje karton. Ze worden ongeveer zo groot als het kartonnetje lang is. Begin met het wikkelen van de wol om het kartonnetje.

pompom stap 3

Ik vond het leuk om verschillende kleuren in één pompom te mixen, dus af en toe wond ik ook de roze wol eromheen. Je hoeft tussendoor niet te knippen; je draait ze gewoon om beurten eromheen.

pompom stap 4

Zo ga je door tot je een behoorlijk bolletje om het karton hebt zitten. Als je dunne wol gebruikt, heb je meer wol nodig.

pompom stap 5

Schuif vervolgens voorzichtig de wol van je kartonnetje en bindt hem heel stevig vast in het midden.

pompom stap 6

Daarna knip je alle lusjes aan de twee kanten open.

pompom klaar

En voila, een pompom! Als je hele kleine pompoms wilt, kun je in plaats van karton ook een vork gebruiken om de wol omheen te winden. Dat is nog makkelijker want dan kun je de wol om de vork laten zitten, tijdens het samenbinden en openknippen.

Het resultaat zie je bovenaan. Een tip: Loop NIET van de woonkamer naar de slaapkamer met 7 pompoms bungelend aan visdraadjes IN 1 HAND. Het ontwarren heeft langer geduurd dan het maken…:)

PS 6 loungespots op je vloer (als inspiratie van het nieuwe favoriete leeshoekje van Aidan en Lelie)

2 comments on “Zelf mini-pompoms maken in 6 simpele stappen

Leave a reply

required

CommentLuv badge