Echte mannen koken een koe

koop een koe - raoul

Raoul Lemoine kwam laatst met een heel stoer verhaal. Hij stond in de file achter een busje van Koopeenkoe.nl. Geïntrigeerd onderzocht hij het concept en kwam erachter dat je via die website op een verantwoorde manier aan heerlijk, diervriendelijk en toch goedkoop vlees kunt komen. Ik vond het zo’n bijzonder verhaal!

Raoul, vriend van kookblogster Birgitkooktlekker, en zelf ook geen onbekende in de keuken, testte voor ons het concept. Vind je het leuk om er wat meer over te lezen?

“Afgelopen maand ontdekte ik bij toeval de website koopeenkoe.nl. Direct sprak het concept mij aan dat het vlees daadwerkelijk uit de omgeving komt en de openheid van het proces van de wei tot aan de deur. Nadat ik mensen vertelde over het idee, besloot ik mijn deel van een koe te bestellen.”

Hoe werkt het dan?
Op de website geef je aan dat je een bestelling wilt doen. Zodra er genoeg mensen zijn die een bestelling hebben geplaatst (vaak is dat binnen een week) wordt de koe verwerkt. Uit één koe gaan wel 1500 stukken vlees. (Dat wist ik niet!) Het vlees wordt twee weken gerijpt, voor een betere smaak, en daarna wordt het verdeeld over 30 identieke pakketten, met zowel de biefstukken, als de hamburgers en worstjes en alles wat daartussen zit (zonder enge of rare delen, tenzij je juist aangeeft dat je die wilt).

“Al na een dag bleek de koe voor 100% te zijn verkocht. Na 3 weken was het zover en kreeg ik mijn pakket keurig verpakt aan de deur via TPG Post. Hieronder zie je wat erin zat.”

koop een koe - inhoud pakket

“Het paste precies in een vriesvak, wat we die weken ervoor vrij hadden gemaakt. Al het vlees was netjes ingeseald per 2 stuks, met daarop de datum van verpakking en de houdbaarheidsdatum voor in de koelkast en in de vriezer. Als vuurdoop hebben we gekozen voor het biefstukje (wat er zeer goed uitzag nadat we deze uit de sealing haalden).”

koop een koe - biefstuk

koop een koe - biefstuk in de pan

koop een koe - hollandse maaltijd met biefstuk

“Beide kanten heb ik ongeveer twee minuten gebakken en daarna heb ik de biefstukjes in aluminiumfolie laten rusten. Toen konden we onze Hollandse maaltijd met aardappeltjes en boontjes beginnen. Zowel de geur als de smaak van het vlees waren niet te vergelijken met vlees uit de supermarkt!

Na een smakelijke maaltijd hebben we alvast de biefstuk puntjes eruit gehaald voor een heerlijke Surf & Turf…”

Als je geïnteresseerd bent, vind je alle informatie op de website van koopeenkoe.nl. Het kost € 99,95 en je krijgt er 28 maaltijden voor 2 personen voor (dus zo’n € 3,50 per maaltijd, wat volgens mij een hele goede deal is.) In de Randstad wordt het gratis bezorgd, daarbuiten kun je op de site kijken hoeveel de bezorgkosten zijn.

Het klinkt heerlijk, Raoul! Bedankt voor je verhaal. Brian en ik gaan na de zomervakantie ook een koe bestellen. Is het iets voor jou? Ik ben heel benieuwd wat je van dit idee vindt!

PS Uberstoere tassen gemaakt van ‘afval’

{Credits: foto’s en bijdrage Raoul Lemoine en Birgitkooktlekker voor More Please}

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Fantastisch idee! Heerlijk vers, vriesklaar en bijna 100% milieuvriendelijk! ♡♡♡

  2. Ja, supercool, ik las er een tijdje terug ook over en ga het ook eens proberen. Echt een heel leuk initiatief.
    Er bestaat ook zo’n soort site maar dan voor een varken. Wilde ik ook eens gaan doen maar potver, kan ik niet op de naam komen van die website…

  3. Ik heb ook een koe besteld heerlijk en eerlijk vlees daar gaat het bij mij om en is inderdaad niet bij de supermarkt en de keurslager niet te krijgen maar daar zijn de meningen over verdeelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge