Zomerse hapjes

meloen ham stokbrood

stokbrood philippe galerne

salade caprese

De afgelopen jaren zijn we vaak in Toscane geweest en ik ben verliefd op dat stukje van Italië. Als we geen zin hadden om uit eten te gaan, maar ook niet moeilijk wilden doen met koken in het appartement, haalden we gewoon een meloen, wat prosciutto di Parma, salami Milano (mijn favoriet), brood, Gorgonzola Dolce, soms nog wat mozzarella en ook 1 of 2 van die geurige joekels van tomaten . Al zittend in de tuin van de één of andere agriturismo, met een lokaal glaasje wijn, voelde dat als ons eigen stukje paradijs op aarde.

Maar ook hier in Nederland is onze Toscaanse snack een lievelingsmaaltijd geworden. Tegenwoordig ben ik iedere keer tegen etenstijd uitgehongerd! En met al die zomerse dagen heb ik dan meer zin in kleine hapjes, dan in een zware maaltijd. Wat geweldig dat je al die heerlijke ingrediënten ook gewoon in de Nederlandse supermarkt kunt kopen. En, een groot pluspunt, het brood halen we bij Philippe Galerne, een authentieke Franse bakker op de Fred. Vele malen beter dan het zoutloze Toscaanse brood! :)

Genieten hoor! Heb je zelf ook zo’n alltime favorite die in de zomer heel vaak op tafel komt?

PS Bedankt voor alle reacties op ons nieuws van gisteren! Zo lief hoe jullie met ons meeleven (en om te horen dat het ook met 3 echt wel goedkomt :) Wat een avontuur wordt het!

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Lekkerrrr maar dat zoutloze Toscaanse brood is een specialiteit en je moet weten hoe die te eten,vers of geroosterd gaat er zout en peper en een scheutje toscaanse olijf olie op,geroosterd knoflook smeren en weer zout,peper en olie :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge