Vakantie in kasteelcamping Le Verdoyer

chateau le verdoyer

We zijn terug van een heerlijke 3 weken in Frankrijk! Het was lang geleden dat ik op de kasteelcamping van mijn familie ben geweest en ik was bijna vergeten hoe groen en prachtig het er was. We hebben genoten. Als je het leuk vindt, laat ik je hieronder wat foto’s zien.

chateau le verdoyer zwembad

Le Verdoyer is een oud kasteel in de Dordogne dat ooit door mijn oom en tante is gekocht en over de jaren hebben ze er een prachtige familiecamping van gemaakt. Toen wij klein waren, gingen we bijna ieder jaar. Inmiddels wordt hij gerund door een van hun drie zonen, Floris, en Veronique (die meteen grote knuffels van Lelie kreeg).

201408 Lelie Vero

De kinderen waren helemaal in hun nopjes met het zwembad. Aidan was niet weg te slaan van de grote glijbaan!

201408 Aidan waterglijbaan

201408 Lelie pappa zwembad

201408 Lelie swimtrainer

Een collega had me getipt over de Swimtrainer. Het is een band waar je je baby in vast kun gespen en waar ze in worden gestimuleerd om te ‘zwemmen’. Lelie vond het heel leuk! Al snel peddelde ze in haar eentje het hele zwembad door.

201408 Lelie mamma zwemmen

Qua tripjes hebben we het heel rustig gehouden. Af en toe bezochten we een marktje met van die heerlijke, geurige, zongerijpte groenten en fruit.

wortels op de Franse markt

201408 Aidan Lelie mamma markt

Met kinderen die af en toe gillende en klimmende monsters waren vergeleken met de keurige Franse kindjes, was dat nodig om het stressniveau binnen de perken te houden. :)

Frans stokbrood in de Dordogne

Ik was verslaafd aan het stokbrood. De eerste dagen had ik zelfs spierpijn in mijn kaken!

201408 St Jean de Cole Aidan pappa

St Jean de Cole

St Jean de Cole 2

Je hebt zulke schattige plaatsen in de omgeving. Het piepkleine St. Jean de Cole is té mooi.

hortensia's in de dordogne

En ik ben verliefd op al die hortensia’s in oudroze, lila en zachtblauwe tinten, je zag ze overal!

Jumilhac le Grand kasteel

Jumilhac le Grand tuin

201408 Aidan Lelie Jumilhac kasteel

We bezochten het kasteel (‘ridders!’) met de prachtige tuin in Jumilhac le Grand. Aidan had inmiddels bedacht dat Lelie een prinses was, mamma ook, pappa was de boef. ‘En wat ben jij dan’, vroeg ik? ‘Brandweerauto’, was het stellige antwoord.

201408 Aidan doolhof

201408 Aidan verstopt doolhof

En er was een echt doolhof. Aidan ging zich verstoppen en ik raakte een beetje ongerust toen ik hem niet meteen vond. Hij bleek zich écht verstopt te hebben.

sardientjes en makreel op de bbq

201408 oma grootvader Verdoyer

Mijn ouders kwamen nog een weekje langs en we hebben lekker zalmforel, makreel en sardientjes gebarbecued. Maar Aidan wist zeker dat het ‘haai’ was.

201408 Lelie Aidan  mamma ven

nk

nk

201408 Lelie Aidan ven Verdoyer

We hebben gezwommen in de vennen bij de camping met achternichtje en neefje Inez en David. Soms was het zwembad erg druk en dan was het daar heerlijk rustig. De vennen bleven heel lang ondiep en ze vonden het heerlijk om door het water te banjeren.

201408 mamma Lelie bospaadje Verdoyer

Op de camping had je overal verborgen paadjes. Omdat het wat vaker regent in de Dordogne (ja, ook tijdens onze vakantie, maar het viel heel erg mee) is het zo mooi groen en groeit er overal mos. Met het gefilterde zonlicht, de schaduw en de bemoste boomstammen had het iets sprookjesachtigs.

201408 Aidan Lelie Brantome

201408 animatie Verdoyer

Verder hebben we genoten van alles wat de camping te bieden had. Het dansen iedere avond.

201408 Aidan Ely opblaaskussen Verdoyer

De kleine kermis die georganiseerd werd en het familiecircus.

201408 mamma Lelie animatie

Lelie wilde ook meedoen, maar was uiteindelijk meer geïnteresseerd in de jongens voor het springkussen. En zij in haar. (‘Ik denk dat ze Frans is. Bonjour. BONJOUR! Ze luistert niet…’)

201408 Lelie opblaaskussen Verdoyer

Het was heerlijk. Om met het gezin te zijn, maar ook voor mezelf. Ik heb een stapel boeken gelezen, veel meegeslapen met de kinderen overdag en mijn mobiele telefoon alleen gebruikt voor foto’s. (Okee, bijna alleen…) Genoten van het koken met alle verse producten (ik heb het zelf schillen van aardappels herontdekt :) en zelfs de dagelijkse afwas en het vegen had een huiselijke charme die ik stiekem niet erg vond. En met alle rust, de mooie dingen om me heen en het lekkere eten heb ik kilo’s inspiratie opgedaan voor komende blogs.

Wat hebben jullie gedaan? Weggeweest, (waarnaartoe?), hier gebleven, nieuwe liefde ontmoet, (of twee?), prachtige boeken gelezen (oh, ik wel, daar kom ik ook nog op terug!), toekomstplannen gemaakt? Ik ben heel benieuwd!

Fijn weekend en tot maandag!
liefs Noraly

Doe mee met de conversatie

8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge