A year from now you’ll wish you had started today

a year from now you'll wish you had started today

Het was deze spreuk die mij vorig jaar op 1 september over de streep trok: More Please is alweer één jaar oud! En wat een geweldig jaar is het geweest. Het was heerlijk om net als tijdens mijn eigen magazine weer mooie dingen te kunnen delen en ik heb echt in iedere blog die ik schrijf zoveel plezier! Door More Please heb ik heel veel fijne mensen ontmoet en leuke dingen gedaan.

Bedankt aan iedereen die deze blog volgt, sinds kort of al heel lang, via de nieuwsbrief, bloglovin of social media; het allerleukste vind ik iedere keer weer dat jullie de moeite nemen om mijn stukjes te lezen en reacties te plaatsen.

Het afgelopen jaar heb ik ook een aantal dingen geleerd:

1. Take a break
Ook als je iets heel leuk vindt om te doen, moet je af en toe pauzes nemen. Ik ben bijvoorbeeld van iedere dag bloggen, naar iedere werkdag gegaan. Dat gaf iets meer rust om in het weekend met hele andere dingen bezig te zijn. Als je non-stop met iets bezig bent, kun je zelfs stress krijgen van je droombaan! En bovendien creëer je zo de ruimte voor inspiratie en kun je bewust een richting geven aan wat je doet. In plaats van dat je steeds maar weer geleefd wordt door het moment.

2. Waardeer wie (en wat) je hebt
Ik ben erachter gekomen dat een begripvolle omgeving die je steunt, je succes meer bepaalt dan je denkt. Want juist op de momenten dat dingen tegen zitten, je energie minder is, of dat de 492 dingen die op je lijstje stonden niet tegelijk blijken te kunnen dan is het die steun die ervoor zorgt dat je het redt. Het is lastig om je daar de hele tijd bewust van te zijn, maar soms realiseer ik het me weer en altijd overvalt het me dan. (Dank je wel lieve Brian, familie en vriendinnetjes!)

3. Vergeet niet je waardering te tonen
Waardering voelen is één ding, het bewust tonen is nog belangrijker. Dat zit hem niet alleen in (gemeende) complimenten geven. Ook écht sorry zeggen hoort er soms bij. Mijn grootste leerpunt is af en toe mijn telefoon/fototoestel wegleggen en gewoon genieten van het moment. Het hoort een beetje bij punt nummer 1, maar ik probeer niet ALLES wat ik meemaak in het kader van mijn blog te zien. (De laatste bewust-offline vakantie was een goede oefening.) Ik denk dat je jezelf en de mensen om je heen anders in je enthousiasme onbedoeld tekort kunt doen.

4. Je hoeft niet álles onder controle te hebben
Soms lukt een foto niet, wordt een interview anders dan je hoopte of maakt iemand je computer stuk. Wat ik ook heel lastig vind: het is niet te voorspellen wat goed gelezen wordt en wat minder. Soms ben ik heel lang bezig met een onderwerp en ben ik echt trots op mijn werk, maar blijk ik de enige te zijn. :) En soms komen er honderden mensen op een blog en had ik dat van tevoren juist helemaal niet verwacht. Maar, dat is prima. (Hier spreekt de lerende perfectionist weer.) Achteraf blijken het juist die dingen waar ik weer iets van opsteek.

Maar de allerbelangrijkste staat bovenaan deze blog. Als je iets in je hoofd hebt zitten, begin dan, vandaag nog. Waarom niet? Over een jaar ben je blij dat je niet nog langer hebt gewacht.

 

{Credits: foto hennelpaperco}

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Toe te voegen aan je lijstje:
  5. Waardering tonen of krijgen is goed, echter een “over-kill” hieraan kan juist afbruik doen aan de oprechtheid van die welgemeende waardering. Dat is een van de redenen waarom ik zelf soms niet mijn waardering uit. Zeker als het om een bijna dagelijkst terugkerend iets gaat, ik noem bijvoorbeeld en blog…Daarnaast tonen mensen de waardering die ze voor iets of iemand hebbben soms niet, simpelweg omdat ze niet altijd zin en / of tijd hebben om te reageren. Je hebt de hele dag gewerkt, krijgt de hele dag informatie op je af, voert de hele dag verbale en non-verbale communicatie. Hoe heerlijjk is het dan om ’s avonds lekker rond te neuzen op (socio)media zonder te hoeven reageren.

  6. Geen aannames doen.
  Pas als mensen zeggen en / of schrijven dat ze niet enthousiast zijn over wat je geschreven hebt weet je zeker dat anderen niet enthousiast zijn….(zie punt nummer 5…!!!)

  Liefs van “het lijjstjes meisje’ dat graag een toevoeging deed aan jouw lijstje!

 2. Dank je wel Sabine. Je hebt helemaal gelijk met punt 6! En wat betreft dat tonen van waardering; ik bedoelde het eigenlijk meer als leerpunt naar mezelf. Ik had er niet bij stil gestaan dat je het ook zo kon interpreteren.
  Bedankt voor je lieve aanvullingen!

 3. Ben er ontroerd door meis,je hebt zo’n enorme geestelijke groei spur gemaakt dit jaar en zoals je weet lees ik graag de dingen die je schrijft,soms(vaak lukt het niet elke dag maar dan spaar ik op en komt er een uurtje dat ik er lekker voor ga zitten en alles lees wat ik gemist heb net zoals bij een tidschrift,hoop dat je nog lang door gaat en dus tanti auguri per un’anno di blog bellissimi <3

 4. Gossie Noor een heel jaar alweer! Van harte gefeliciteerd lieverd.Hoop dat je nog heel lang plezier eraan mag beleven. Dan kunnen wij dat ook. Liefs xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge