Leuke, gezonde zwangerschapstips van BeBio

raspberry ketone

Tegenwoordig lees je zo veel over biologisch, ecologisch, duurzaam, organic en fairtrade, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is nu eigenlijk het verschil? En waar moet je op letten? Sinds een tijdje volg ik BeBio. Het is opgericht door vriendinnen Willemijn en Liselotte en zij nemen je mee langs al deze verschillende keurmerken en levensstijlen, stromingen en overtuigingen zonder je iets op te dringen.

Inmiddels ben ik 24 weken zwanger en vanwege de drukte met de andere twee draakjes lukt het me af en toe maar moeilijk om daar heel gezond en bewust mee bezig te zijn. Hoe anders dan de eerste keer (of zelfs de tweede)! Overdag in het weekend bijslapen is er niet meer bij, niet tillen is met twee trappen en een pas-lopend kleintje ook geen optie, maar waar ik in ieder geval (af en toe) op kan letten is wat ik eet.

En daarom kreeg ik laatst iets heel leuks van BeBio cadeau: het ‘Gezond Zwanger’ e-book! Het staat vol tips over hoe je jezelf en de baby in je buik gezond en fit houdt tijdens de zwangerschap.

gezond en energiek zwanger BeBio

Ik las er ook een aantal verrassende weetjes… Eentje mocht ik alvast met jullie delen. Wist je bijvoorbeeld dat frambozenblad écht kan helpen als voorbereiding op je bevalling? Het maakt kennelijk je baarmoeder week en je ontsluiting (vooral de tweede fase) kan daardoor sneller verlopen.

Daar wilde ik meer over weten! Zou het ook een fabeltje zijn? Ik heb er een behoorlijke tijd op zitten googelen, maar het lijkt echt te helpen. Waar ananashart en tonic als ‘bevallingsopwekker’ uiteindelijk niet blijken te werken (behalve dat het psychisch vast geen kwaad kan :), helpt frambozenblad wel, vooral in de tweede fase van de ontsluiting, en verkort het die tijd met gemiddeld 10 minuten! (Maar ja, als de eerste fase alsnog 36 uur duurt heb je daar weinig aan.) Toch ga ik deze tip onthouden, je weet nooit…

Je drinkt het bijvoorbeeld als thee. Wel wordt er overal vermeld om het niet eerder dan week 36 te drinken en langzaam op te voeren (sommige websites raden zelfs pas vanaf 38 weken aan). Volgens BeBio kun je de verse, losse thee het beste kopen bij de natuurwinkel, reformwinkel of bij een speciale theewinkel.

Er staat uiteraard veel meer in ‘Gezond Zwanger’: van tips voor bekkenproblemen en wat je kunt doen bij een stuitligging (verrassend!) tot welke producten je helpen om goed te slapen of om van misselijkheid af te komen. En heel veel recepten. Ik kan het aanraden!

PS Deze prachtige quote over het ouderschap…

 

~ Als je het leuk vindt, kun je mijn berichtjes ook rechtstreeks in je mailbox ontvangen ~

{Credits: foto boven raspberryketone}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge