heather evans collide

Via artist a day vond ik deze geweldige foto’s van Heather Evans Smith. Zij is een conceptuele portretfotograaf en ze maakt foto’s die zowel realistisch als verhalend, grillig en speels zijn. Ik vind ze prachtig! De foto hierboven “Collide” heeft ook wat weg van de bekende schilderijen van Vettriano, vind je niet? (Ik was daar tijdens mijn studententijd weg van en had “The singing butler” in mijn kamer hangen.)

Hieronder vind je een paar van haar foto’s die ik echt bijzonder vind.

heather evans talk to me

Talk to me

heather evans the heart and the heavy

The heart and the heavy

heather evans the junk of the heart

Junk of the heart

heather evans cycle

Cycle

Deze laatste komt uit haar nieuwste serie “Seen, not heard“. Het zijn foto’s van haar dochter en de naam komt van het oud-Engelse gezegde over het gedrag dat men vroeger van kinderen verwachtte. Heather: “De beelden zijn stil, maar ze creëren een voelbaar en visueel verhaal over de relatie tussen ouder en kind.”

Heather heeft een blog en een fotografie-website. Op beide vind je meer van haar prachtige werk.

PS Simpel, designachtig DIY fotolijstje en nog een conceptuele fotografe

 

~ Als je het leuk vindt, kun je mijn berichtjes ook rechtstreeks in je mailbox ontvangen ~

 

{Credits: Beelden Heather Evans Smith via artistaday}

2 comments on “Speelse, grillige foto’s die prachtige verhalen vertellen

Leave a reply

required

CommentLuv badge