Bloginspiratie: het grote 30+ bloggers onderzoek

*update* Zie hier het onderzoek uit 2015

bloginspiratie

Toen ik begon met bloggen, werd ik voornamelijk geïnspireerd door buitenlandse blogs: Oh Joy, A cup of Jo en A beautiful mess, zijn absolute favorieten. Gaandeweg vond ik steeds meer heerlijke Nederlandse blogs: Simone’s Kitchen (mmmmm… en die foto’s!), Zilverblauw (prachtige design blog), Spastisch Kind (nichtje Elise schrijft zo grappig!), Biepmiepje (leuke boekenreviews), Love Aesthetics (alles beeldschoon wit), om er maar een paar te noemen.

Maar toch kom ik met name blogs tegen van twintigers. Hele leuke, inspirerende blogs van meiden die dagelijks veel tijd en energie erin steken. En tussen alle jonge blogs zitten echt pareltjes! De blog van Noah Jade is bijvoorbeeld zo mooi opgemaakt, en Team Confetti is een feestje op het internet. (Al is één van de twee dames al wel dertig, dus misschien telt het niet als heel jonge blog. ;)

Maar waar zijn de bloggers van mijn eigen leeftijd (36)?

Daarom stelde ik vorige week op Twitter de vraag: “Dertigplus bloggers, waar zijn jullie?” De reacties stroomden binnen. Uiteindelijk vulden 50 mensen een vragenlijst in; tijd dus voor wat statistieken! (I love… Ben daar een beetje een nerd in. :)

Het grote dertigplus bloggers onderzoek
De gemiddelde leeftijd van de mensen die reageerden is 36. Gemiddeld bloggen we al 5 jaar, met uitschieters van 12 en 15 jaar, maar ook 16 mensen die dit jaar begonnen zijn. 40% van de bloggers uit het onderzoek plaatsen 1-3 keer per week een blogje, 20% doet dat 4-6 keer per week en nog eens 20% post iedere dag iets nieuws (en een enkeling zelfs meerdere keren per dag!). 86% van de bloggers werkt; gemiddeld doen we dat zo’n 31 uur per week, al zaten er ook veel fulltimers tussen. 78% heeft kinderen, gemiddeld 2. Het meeste contact met onze volgers hebben we via Twitter en Facebook (29%) en via de reacties op de blog (28%). Daarnaast heeft 11% ook nog veel contact via Instagram en 3% via Pinterest. Een aantal bloggers (met name in de categorie Travel) mailen veel met hun lezers.

Hieronder volgen de mini-interviewtjes met de bloggers die mee hebben gedaan. Je vindt ze in 5 categorieën: Food, Lifestyle, Travel, Mamma en Fashion. Al dekt één categorie bij een heleboel mensen natuurlijk niet de lading. Ik hoop dat je er – net als ik! – een aantal leuke nieuwe bloggers uit haalt om te volgen. En als je lekker makkelijk wilt doen, zie dan hier de Twitter-lijst met ‘Go dertig+ bloggers!‘ die ik heb aangemaakt. Als je die volgt zie je ze (bijna) allemaal. (Wil je daar ook op, stuur me dan een berichtje op Twitter.)

Beginnen met bloggen?
Ik heb de bloggers die gereageerd hebben ook gevraagd of ze nog een tip hebben, voor mensen die een onbegonnen blog in hun hart hebben zitten. Vooral de tip van Lonneke van Bubblemint (ook nieuw ontdekt, zo’n leuke blog!) vond ik mooi: Comparison is the thief of joy. Kortom het hoeft allemaal niet meteen perfect, je moet er gewoon van genieten…

Bedankt allemaal!
(Oh, en mijn lijstje met antwoorden vind je helemaal onderaan.)

 

 

foodz

Categorie Food
Brutsellog
Juuth.com
Simone’s Kitchen
Walrabenstein

brutsellog
Brutsellog
Naam: Anja (40)
Blog: Ik ben Anja, 40 jaar, en blog nu al ruim 9 jaar op Brutsellog. Sowieso elke dag een recept op het hoofd blog en afwisselend op de subblogs Brutsellog Culistyle en LilleDame over respectievelijk eetgerelateerde dingen en dingen waar ik blij van wordt.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 9 jaar, dagelijks
Wat doe je naast je blog? Ik werk 32 uur als key user/ functioneel beheerder op een Hogeschool
Heb je kinderen? Een stiefdochter van 18, ze is vaak in het weekend bij ons
Anja raadt aan: Ministerie van Eten en Drinken omdat we zo’n beetje tegelijk zijn begonnen en gewoon door zijn blijven bloggen!
Waarom blog je? 9 jaar geleden zei Ronald Giphart dat hij elke maaltijd fotografeerde voordat hij het op at. Dat heeft mij geïnspireerd om Brutsellog te starten. Daarnaast is eten iets wat je elke dag doet en is het voor mij een leuk dagboek inmiddels geworden waarmee je terug kan kijken in de tijd.
Tip: Durf te beginnen en zet door je hoeft je niets aan te trekken hoe andere bloggers het doen, het is echt jouw blog en van niemand anders.

juuth
Juuth.com
Naam: Judith van Kolfschoten (33)
Blog: Power recipes for body & soul. Ik blog over gezonde (en heerlijke en prachtige) voeding, reizen, locatieonafhankelijk werken en ‘inspired entrepreneurs’, en van alles wat met ons bewustzijn te maken heeft, zoals meditatie, yoga, psychologie en plantmedicijnen zoals Ayahuasca. Ik blog nu sinds een jaar of vijf. Ik krijg steeds meer inspiratie en de frequentie wordt steeds hoger. De reacties van mensen zijn ook hartverwarmend (en vaak ontroerend open en eerlijk) en dat voelt onwijs goed. Als ik blog kom ik echt in een flow, zo weet ik dat ik op de goede weg ben.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 5 jaar, 2 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik maak inspired websites; websites voor bevlogen ondernemers. Daarnaast ben ik regelmatig assistent of kok in Ayahuasca-ceremonies. Ayahuasca is een medicijn voor de ziel. Als je het drinkt in een rituele setting, helpt het je je innerlijke barrières weg te nemen.
Mijn uren buiten mijn blog variëren tussen 20 en 60. Mijn uren zijn onregelmatig, ik gun mezelf veel vrije tijd en werk tegelijk vrijwel iedere dag. Werk en privé lopen sterk door elkaar. Zo is mijn blog een persoonlijk blog dat me óók veel klanten oplevert. En deze winter gaan we naar Thailand toe om daar drie maanden te werken, wonen en een massage- of yogaopleiding te doen.
Heb je kinderen? Ik heb geen kinderen. Mijn geliefde Marco en ik zijn allebei creatief en ondernemer en houden van reizen. We hebben vaak logé’s en sluiten nieuwe vriendschappen over de hele wereld. Een gezinsleven zou een heel ander soort toewijding van ons vragen.
Judith raadt aan: Maaikeheefteenwebsite van Maaike Haneveld. Zij maakt plaatjes en teksten en is zo ontzettend creatief, origineel, intelligent en gevoelig. Wat Maaike maakt, kan ik steeds opnieuw bekijken of lezen. Veel wat je tegenkomt op internet is vluchtig en gemaakt om zo soepel mogelijk naar binnen te glijden. Maaikes werk is speels en wonderlijk, soms maakt het je in de war. Echt om een tijdje op te kauwen en zo héél lang van te genieten omdat ze zo grappig of tragisch of (vaak) allebei tegelijk zijn.
Waarom blog je?Wat mij het meest in de weg heeft gestaan, is mijn eigen idee dat het niet goed genoeg zou zijn. Daardoor kwam er vroeger bijna niks uit. Nu is dat helemaal anders, ik oordeel niet meer en stroom daardoor over van de ideeën.
Tip: “Don’t break the chain.” (Jerry Seinfeld over zijn eigen werkwijze als comedian en schrijver) Schrijf élke dag een zin of maak élke dag een foto. Sla geen dag over, zorg dat je steeds je boekje of camera/smartphone bij je hebt. Het hoeft niet geweldig te zijn, het belangrijkst is dát je het doet. Je hoeft niet alles te publiceren!

simoneskitchen
Simone’s Kitchen
Naam: Simone van den Berg (51)
Blog: Dat zijn er eigenlijk twee, simoneskitchen.nl en papertravels.com. De een is een foodblog, de ander een reisblog (in het Engels). Op Simone’s Kitchen vind je alles over eten. Van recepten, boek- en product reviews, Food fotografie en reisverhalen (Food gerelateerd). Op Paper Travels reisverhalen, tips voor hotels, restaurants en dergelijk.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog al 7 jaar, elke dag
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog werk ik als zelfstandig food fotograaf. Ik word ingehuurd om kookboeken te fotograferen, voor restaurants, cateringbedrijven en merken. Dat is al snel 40+ uur in de week! Maar omdat het zo leuk is voelt het niet altijd als werk. Soms wel hoor!!
Heb je kinderen? Geen kids. Wel drie katten..:)
Simone raadt aan: Het blog van mijn vriendin Esmee is echt een aanrader. Grappig en lekkere recepten.
Waarom blog je? Zeven jaar geleden hing ik mijn baan aan de wilgen en vond toen dat ik als kersverse fotograaf ook een blog moest hebben. Ik had geen idee waar ik over moest bloggen dus die eerste pogingen gingen nergens over. Ik volgde toen al wel een aantal foodbloggers en dacht toen ‘dat is misschien ook wel leuk’. Hoe leuk had ik toen niet kunnen bedenken!
Tip: Voor iedereen die erover denkt om een blog te beginnen; gewoon doen. Denk niet eindeloos na over het hoe en waarom, begin gewoon en je kunt altijd gaandeweg ontdekken waar je echte passie ligt!

walrabenstein
Walrabenstein
Naam: Wendy Walrabenstein (41)
Blog: Gezonde & leuke leefstijl, gebaseerd op ‘plant based nutrition’. Ik schrijf over voeding, de impact van voeding op je lichaam, beweging, hoe de eigen leefstijl gezonder gemaakt kan worden, mindfulness (onontbeerlijk voor een gezonde leefstijl) en daarbij horen uiteraard regelmatig recepten!
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Januari 2012 en met ijzeren regelmaat 1 x per week
Wat doe je naast je blog? Na 15 jaar carrière in de internationale financiële wereld heb ik ontslag genomen om me te kunnen focussen op mijn passie, de gezonde leefstijl. Eigenlijk ben ik econoom, maar ik zit tegenwoordig tussen 20-jarigen voor mijn studie Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Volgend jaar afstuderen!
Heb je kinderen? Nee
Wendy raadt aan: Zenhabits. Fantastisch blog over mindful living van Leo Babauta.
Tip: focus & deliver.

 

 

 

lifestyle

Categorie lifestyle

18elf Kareen Roxxy84
Aukje Laloe Santenkraam
Beeldsteil Life4mama Surfingann
Bubblemint LNNK Willem
Esmir Margje Wine-up
Hip & Hot Mindjoy

18elf
18elf én Studioschrijf
Naam: Petra Wiebenga (30)
Blog: Ik schrijf op een persoonlijke manier over de combinatie van ondernemen en het gezinsleven. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het gezinsleven, zwangerschap, opvoeding, de combinatie van werk & privé, nuttige informatie en handige tips voor het combineren van werk en gezin. Shopping & Lifestyle, Huis, tuin & keuken. En alle dagelijkse dingen die een ondernemende moeder tegenkomt.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 11 jaar. Op mijn huidige domein schrijf ik sinds 2010, dus 4 jaar nu. Ik blog 3 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik heb mijn eigen bedrijf: Studio Schrijf. Bloggen is daar onderdeel van. Ik werk 24-30 uur per week en combineer dit met mijn gezin.
Heb je kinderen? Ik heb een zoon van bijna 4. En ben 25 weken zwanger van een dochter.
Petra raadt aan: Zelf lees ik WebKim graag. Een dertiger die haar ervaringen als jongensmoeder op een hele leuke manier weet te beschrijven.
Waarom blog je: Als schrijfgrage studente ben ik in 2003 begonnen met bloggen. Ik zocht een podium waar ik mijn teksten kon delen. Mijn gevoelens en gedachten. En dat is zo gebleven. Wel heb ik me door de jaren heen ontwikkeld en is de blogwereld ook veranderd.
Tip: Tegen beginnende bloggers wil ik graag zeggen: ‘Just do it!’ spring er in, ga het blogavontuur aan en kijk wat het jou zal brengen. Zie het als een fijn experiment, waar je met de wereld kunt delen wat jíj graag wilt en laat je niet uit het veld slaan door wat er allemaal online al is. Alles is al een keer geschreven, maar nog niet door jóu ;-)

aukje
Aukje
Naam: Aukje (36)
Blog: Ik blog over mijn gezin, mijn pogingen tot duurzaam leven en van alles en nog wat. Bloggen is voor mij een hobby, ik verdien er dus helemaal niets mee.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 11 jaar, 3-4 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Sinds 3 jaar ben ik fulltime mama. Na bijna 10 jaar werken bij een verzekeringsmaatschappij was het mogelijk om te stoppen met werken. Dat kwam op een goed moment, ik liep tegen mijn eigen grenzen aan.
Heb je kinderen? Wij hebben 3 kinderen, 2 meiden, eentje van 9 en eentje van 6. En we hebben een jongetje van 2.
Aukje raadt aan: Het grappige is dat ik de laatste tijd steeds maar mama-bloggers ga volgen. Het gewoon leuk om allerlei herkenbare dingen tegen te komen. Een blog die ik graag lees is die van Fantastic Moms. Zoals ze zelf al aangeven, een blog met een knipoog.
Tip: Bloggen moet je voor jezelf doen. Niet voor een ander en niet voor het geld. Als dat laatste erbij komt, is het mooi meegenomen.

beeldsteil
beeldSTEIL
Naam: Wendy van Woudenberg (41)
Blog: beeldSTEIL is een lifestyle, fotografie en interieur blog met een Scandinavische touch.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog sinds 2005, beeldSTEIL ben ik in april 2010 begonnen. Momenteel blog ik drie tot vier keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik werk als freelance fotograaf en geef regelmatig fotografie workshops en masterclasses. Daarnaast ben ik aangesloten bij Blogtoday: het bloggers netwerk van Sanoma Media. Waardoor ik regelmatig samen kan werken met leuke merken. Ik heb geen vast aantal uren waarin ik werkzaam ben, het verschilt per week.
Heb je kinderen? Ik heb een zoon van 13 en een dochter van 16 jaar.
Wendy raadt aan: Ik volg voornamelijk buitenlandse blogs en bloggers. Nederlandse bloggers o.a. April and May, Vosgesparis, Zilverblauw, Bloesem, Soyz, Frankwatching.
Tip: Dat is een quote die ik voor beeldSTEIL heb bedacht een aantal jaren terug. Het zegt eigenlijk alles over mijzelf, het fotograferen, mijn blog en misschien wel bloggen in het algemeen: “I Share What I See” (© beeldsteil)

bubblemint
Bubblemint
Naam: Lonneke Huijbregts (32)
Blog: Met mijn blog wil ik mensen een kijkje geven in mijn leven en mijn inspiratie delen. Van DIY-ideetjes met de kids tot de beste hotpots die ik in regelmatige stedentrips opzoek en vastleg…en alles wat daar tussenin zit ;-)
Mijn blogposts ontstaan echt uit mijn dagelijkse leven. Plaatsen die ik bezoek, inspiratie die ik vind of een traktatie die ik maakte met een van de kindjes. Er zit geen plan achter en ik probeer mezelf zo min mogelijk regeltjes op te leggen qua inhoud. Al vind ik het wel leuk als deze afwisseling erin blijft.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2013 en 2-3 keer in de week.
Wat doe je naast je blog? Ik ben ondernemer, mijn bedrijf is Bubblemint en ik doe conceptontwikkeling voor bedrijven. Kort gezegd vertaal ik trends naar innovatieve concepten (producten/ campagnes etc) waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden. Hier komt vaak ook het gebruik van social media bij kijken. Ik werk 2 dagen in de week voor een vast bedrijf en stop zoveel mogelijk tijd in andere klussen voor Bubblemint en mijn blog! Dit te balanceren met een huishouden en 2 jonge kindjes is soms best een uitdaging!
Heb je kinderen? Ik heb 2 kinderen. Een dochter van 3: Noa en en zoontje van 1,5: Max
Lonneke raadt aan: Ik volg graag het blog van Wimke Tolsma, Esther van Urban Moms, Suzanne van &Suus en Marlous van Planet Fur…dit zijn er slechts enkele…
Tip: Ik twijfelde ook voor ik startte met de angst of het internet nu wel zo veilig is om persoonlijke informatie te verspreiden, maar inmiddels ben ik erachter dat als je deel wil uitmaken van de creatieve online wereld en er gevonden wil worden, dat je ook wat van jezelf moet laten zien. Ik probeer oprecht en persoonlijk te bloggen zonder in details te treden waar niemand op zit te wachten ;-) Een van de meest relevante quotes als je wil beginnen: ‘Comparison is the thief of joy’. Vergelijk jezelf niet teveel met anderen, maar doe je eigen ding. Het hoeft niet meteen perfect, maar begin gewoon. Je laten inspireren door anderen is prima, maar maak het vooral eigen!

esmir2
Esmir
Naam: Esmir van Wering (39)
Blog: Tot het eind van 2014 ben ik een 30-plusser. Daarna ga ik als Esmir 4.0. door het leven. Ik ben (chicklit) auteur, journalist en optimist. Mijn 1ste blog stamt uit 2013: Klein Geluk. Vanaf dinsdag (30 sept 2014) start ik wekelijks met een nieuwe serie mini-blogs: Wat ik op straat vind. Waar ik graag over schrijf zijn gekke, leuke en onverwachte dingen die vooral heel herkenbaar zijn (nou ja, hopelijk dan).
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2013, 2 keer in de week
Wat doe je naast je blog? Eh, nog meer schrijven. :-) Van mijn eigen romans (nummer 3 is in de maak) en teksten voor websites tot aan boeken in opdracht van anderen (ghostwriter) en artikelen voor verschillende tijdschriften. Ik schrijf zo’n 9-12 uur per dag. Dit eindeloze schrijven wissel ik af met hier en daar een bodypumplesje, etentjes met gezellige mensen en mijn part-time bestaan op Texel.
Heb je kinderen? Mijn partner – lees: prins op het witte paard – heeft twee kinderen: een zoon van bijna 18 en een dochter van net 16 jaar. Mijn lief was er vroeg bij. ;-)
Tip: Bij bloggen gaat het er volgens mij om dat je een origineel kader hebt waarbinnen je schrijft. Maar dat was niet helemaal de vraag. ;-) Al het nieuwe is spannend. Blog er gewoon op los en gaandeweg spijker je wel bij waar dat nodig is. Kortom: dromen, durven, dóen!

hipenhot
Hip & Hot
Naam: Judith (38)
Blog: Ik ben Judith, 38 jaar oud en sinds 2008 eigenaar/blogger op Hip & Hot. Ik blog zo goed als elke dag, en heb sinds kort ook een aantal bloggers in dienst. Dit, omdat ik het steeds drukker kreeg en versterking nodig had. Mijn blog krijgt deze maand een complete restyling en gaat straks van blog naar blogazine. Krijgt dus meer een ‘magazine-achtige’ look & feel. Hiermee probeer ik me te onderscheiden van andere bloggers.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2008 en zo goed als elke dag.
Judith raadt aan: Ik volg heel veel buitenlandse blogs ter inspiratie. Zoals bijvoorbeeld Oh Happy Day en Bloesem. Toch heb ik er de laatste tijd veel te weinig tijd voor, dat vind ik wel eens jammer.

kareen
Kareen
Naam: Karin (34)
Blog: Mijn blog gaat voornamelijk over het grote Dertigers dilemma, maar ook over de vaak kleine dingen die mijn leventje zo leuk maken. Ik blog gemiddeld één keer per week, naast het schrijven heb ik namelijk een baan van 36 uur.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2,5 jaar, 1 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik ben medewerkster Marketing en reserveringen & planning bij Easy Way B.V. in Breda. Ik werk 36 uur.
Heb je kinderen? Nee geen kinderen, op het moment single.
Karin raadt aan: Een blog die ik zelf graag volg en die zeker raakvlakken heeft met de mijne: De Patatgeneratie.
Inspirerende quote? in het begin had ik op mijn homepage staan onder mijn foto (was een ander theme waar dat kon): Life is short, but you’re here to flower. Dream yourself along another day. Never miss an opportunity (tekst uit een liedje van Pete Murray).

laloe2
Laloe
Naam: Heidi Vandenbussche (32)
Blog: Over de dingen die het leven aangenamer maken en dit gaat van verbouwen over makkelijke receptjes tot duiken en reisverhalen. Ik blog een viertal jaar maar pas sinds mei 2013 op de huidige blog. Enkele reisverhalen heb ik wel overgezet.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2010, 5 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog werk ik fulltime als conversatie manager. In bijberoep geef ik ook nog duiklessen.
Heb je kinderen? Nee
Heidi raadt aan: Ik vermoed dat het ook allemaal 30-plussers zijn: Verne & Jasper, Tales from the Crib en Josie’s Little Things
Waarom blog je? Ik was redelijk actief op Twitter maar vond die 140 tekens soms te beperkt.
Tip: Probeer de blog te schrijven die je zelf zou willen lezen.

life4moms
Life4mama
Naam: Myra (30)
Blog: Ik ben 30, bijna 31 jaar en blog sinds 2012. Ik heb journalistiek gestudeerd en houd erg van schrijven. Ben momenteel niet werkzaam in die branche, dus blog graag. Ik blog over financiën en moederschap. Ik heb inmiddels drie kinderen. Eens per jaar geef ik ook een cursus over ‘jouw geld telt’, en ik gebruik dingen die ik daar uitleg ook in mijn blogs. Mijn blog heeft bespaartips, uitleg over sparen (voor je kinderen), geld lenen, studiekosten voor je kinderen etc. Soms blog ik ook over mijn hobby ‘vierkante meter moestuintje’. Momenteel blog ik 1-2 keer per week, omdat ik pas bevallen ben van mijn 3e kindje. Daarvoor blogde ik wat vaker per week en ik hoop er snel weer meer tijd voor te hebben.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2012, 1-2 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik werk 10 uur per week vrijwillig voor een non-profit organisatie (Watoto Child Care Ministries). Zij vangen weduwen en wezen op in Oeganda. Hiervoor ben ik sponsor coördinator in Nederland. Verder ben ik mama!
Heb je kinderen? Ik heb drie kinderen: meisje 4,5 jaar/jongen 3 jaar/ baby jongen 5 weken :)
Myra raadt aan: Ik volg graag blogs van consuminderaars en spaarders. Bijvoorbeeld: Min of Meer, hartstikke leuk om daar ook weer tips uit te kunnen halen.
Waarom blog je? Wat mij aanzette tot bloggen was het gesprek met een bevriend stel. Hij zei, “waarom ga je niet bloggen over moederschap en alles wat erbij komt kijken?“. En ik heb het uitgebreid met delen van mijn inzichten over financiën, omdat ook ouders daar zeker behoefte aan hebben merkte ik. Mijn blogje ‘financiële tips voor ouders’ was een enorm succes. Dus nu combineer ik het. Mama & Finance

lnnk
LNNK
Naam: Lonneke (32)
Blog: Ik ben Lonneke, 32 jaar, en ik blog op LNNK over verschillende onderwerpen. Ik schrijf vooral over dingen die mij vrolijk maken en mij inspireren en dat kan in principe van alles zijn. Je kunt op mijn blog DIY-ideeën vinden, recepten, foto’s van mijn huis, maar ook verhalen van de reizen die ik gemaakt heb. Ik ben dol op fotograferen en ik maak alle foto’s op mijn blog zelf.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog sinds 2003 en ben er nu dus zo’n elf jaar mee bezig. Ik ben begonnen op web-log.nl en schreef toen voornamelijk over mijzelf. De laatste jaren blog ik minder persoonlijker, maar meer over dingen die mij inspireren en vrolijk maken. Om de dag verschijnt er een blog.
Wat doe je naast je blog? Ik werk normaliter 24 uur als medewerker P&O bij een grote kinderopvangorganisatie, maar ben momenteel met zwangerschapsverlof.
Heb je kinderen? Ik heb een dochter, zij is in juli geboren en nu dus 10 weken oud. Een newbie mama dus ;)
Lonneke raadt aan: Ik vind heel veel blogs leuk, maar Zilverblauw is wel een van mijn favorieten.
Waarom blog je? Ik ben elf jaar geleden uit het niets begonnen met mijn blog. Toentertijd had ik een blog op web-log.nl en schreef ik vooral een beetje persoonlijk verhalen. Nu schrijf ik over zaken die me interesseren en die mij vrolijk maken.

margje
Margje
Naam: Margje (44)
Blog: Voor het ophalen van de gemiddelde leeftijd hier reageer ik ook maar even :-) Ik ben 44, moeder van een middelbare scholiere van net 12 en een zevendegroeper van tien jaar oud. Ik werk als onderzoekcoördinator in de zorgsector en blog al.meer dan 8 jaar over mijn leven en de dingen waarover ik me verwonder. Dat doe ik op Vrouwonline (net als Denise dus) en op Margje.nu. Ik verzon zwerfboekendag (13 oktober is er weer eentje! ), SinterMargje (gelukkig geheel zwarte pieten vrij) en word nu al acht maanden blij van het PSST project dat mij helpt gezonder te leven. Ik ben dol op lezen en reizen, maar nog meer op schrijven. Met hier en daar een vleugje humor.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Meer dan 8 jaar. Ik blog drie keer per week op Vrouwonline en gemiddeld vier keer per week op Margje.nu
Wat doe je naast je blog? Ik werk 20 uur per week als onderzoekscoördinator in de zorgsector.
Heb je kinderen? Ja, mijn kinderen zijn 12 en 10.
Margje raadt aan: Esther Vuijsters en Santenkraam en MaandagDaandag!
Tip: Voor iedereen die nog wil beginnen met bloggen: Begin! Je kunt het niet fout doen. Jouw blog is jouw blog. Schrijf en ervaar hoe leuk het is om je gedachten te delen!

mindjoy
Mindjoy
Naam: Anita (30)
Blog: Ik ben Anita, 30 (bijna 31) en blog over zaken die mij bezig houden (mind) en waar ik vrolijk van word (joy). Ik ben pas net 2 maanden bezig en blog dagelijks om anderen hopelijk te kunnen inspireren en deelgenoot te maken van mijn leven. Op maandag is het bij mij altijd mindfulness maandag en nee dat is niet zweverig!
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog sinds 2 maanden.
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog werk ik 32 uur in de gehandicaptenzorg. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog maar helaas werk in nu gewoon weer op een woongroep omdat je heel moeilijk aan een baan op dat niveau kunt komen.
Heb je kinderen? Nee geen kinderen. Wel samenwonend met man in ons eerste huis.
Anita raadt aan: Wie ik aanraad is Meisje Eigenwijsje, omdat ze openlijk praat over haar postnatale depressie en daarnaast gewoon leuke artikelen plaatst.
Waarom blog je? Ik ben een spons en onthoud veel. Daarnaast heb ik lang gestudeerd (12 jaar) en daar ook veel geleerd. Als ik mensen, in mijn directe omgeving, iets vertelde dan wisten ze dat bijvoorbeeld nog niet en vond ik het leuk om dat aan anderen te laten weten. Of ik gebruikte iets, had een product bij wat ze nog niet kenden. Op het internet was ik alleen maar aan het consumeren, lees veel blogs/fora, kijken van filmpjes etc en bedacht dat mijn bereik verder zou zijn als ik zelf een blog zou beginnen. Ook omdat ik vorig jaar een burn-out heb gehad en van daaruit anders naar het leven moest kijken en indelen. Misschien dat ik anderen daarmee kan helpen. Ik was altijd erg verlegen maar dat heb ik al jaren achter mij gelaten en via mijn blog kan ik mijzelf nu uiten en daarbij mijzelf ook helpen door zaken aan te pakken die ik anders zou laten liggen. Mijn inspiratie is: mijn burn-out en het leven anders moeten bekijken door mindfulness.
Tip: Mijn blog betekent nu voor mij dat ik dingen van mij af schrijf, zaken aanpak die ik anders zou laten liggen en het deel zodat ik het ook doe. Het kan jou ook helpen!

roxxy84
Roxxy84
Naam: Roxanne de Kruijk (30)
Blog: Op Roxxy84.nl heb ik een persoonlijk blog, hier schrijf ik over alles wat ik mee maak, wat ik leuk vind en wat ik tegen kom. Ik probeer het over het algemeen zo positief mogelijk te houden of er een positieve draai aan te geven. Commentaar leveren vind ik te makkelijk, dat kan iedereen wel. Ik blog ook in het Engels op www.screamingformysupper.com en www.onemorerox.com.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2003, sinds 2010 op mijn huidige blog. Ik blog 1-3 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik ben in 2013 afgestudeerd en toen het zoeken naar werk niet lukte begonnen als freelance tekstschrijver. Dat doe ik ongeveer 20 uur per week.
Heb je kinderen? (nog) geen
Roxanne raadt aan: Ik ben zelf dol op de Engelstalige blog van mijn vriendin Suzanne, zij schrijft op Librarian Lavender over boeken, leuke webshops en andere dingen. Ook schrijft ze daar verhalen over haar fictieve alter ego Lavender.
Waarom blog je? Ik had geen speciaal plan of idee, ik schrijf gewoon graag en daar kan ik niet mee stoppen.
Tip: Als jij dat ook hebt, dan zou ik gewoon beginnen en dan komen die verhalen er wel uit!

santenkraam
Santenkraam
Naam: Sanneke (40)
Blog: Ik schrijf over wat ik zoal meemaak, over mijn gezin, over wat me raakt (kunst, muziek). Ik hou van schrijven en van foto’s maken, mijn blog is mijn uitlaatklep voor beide.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 9,5 jaar, ik blog 2 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik ben docent tekenen en kunstgeschiedenis, maar ben momenteel volledig afgekeurd vanwege een zeldzaam syndroom. Ik heb een aantal operaties achter de rug en stap net het leven weer een beetje in, waar ik erg van geniet.
Heb je kinderen? Ik heb drie kinderen, Jip (j, 11 jr), Nisse (j, 9 jr), Neeltje (m, 6 jr)
Sanneke raadt aan: MaandagDaandag gebruikt vooral haar foto’s om te vertellen op haar weblog; bij haar kom ik graag plaatjes kijken, Novy loopt over schrijft heerlijk. Beiden zijn boven de 30.
Waarom blog je? Ik begon met mijn blog om familie en vrienden die allemaal ver bij ons vandaan woonden op de hoogte te houden. Niet alleen lukte dat, ik kreeg er door het bloggen veel vriendschappen bij. Ik ben door mijn gezondheid grote periodes veel aan huis gebonden, maar door de weblogvriendschappen, voel ik me nooit in isolement. Ik merk dat ik via mijn blog kan inspireren, mensen kan bereiken.

surfingann
Surfing Ann
Naam: Anneke (40)
Blog: Mijn naam is Anneke van Dijken en heb diverse blogs. Ik blog over van alles en nog wat, gedichten, recepten die ik heb gemaakt, over onze katten en over artikelen die ik aanraad.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je?  Dik 10 jaar, ik blog een paar keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik ben huisvrouw.
Heb je kinderen? Geen kinderen, wel twee je-weet-wel-katers.
Anneke raadt aan: Ik raad zoveel blogs aan en heb dus maar even bij mijn favorieten zo blind een blog gekozen, Dichterbijmij en Miss Moneypenny Blogs en eigenlijk kan ik er nog wel veel meer aanraden.
Waarom blog je? Na lang nadenken over een onderwerp dat er niet was ben ik bij 20six gewoon begonnen te schrijven over wat me op dat moment bezig hield en ben tot nu geëindigd bij Blogger waar ik met veel plezier blog.
Tip: Mijn tip is dat mensen gewoon een blog beginnen en niet bang zijn dat het niets is, er zijn altijd lezers die nieuwsgierig zijn. Vergelijk in ieder geval diverse blogs, ga niet bij de eerste de beste bloggen. Kijk eerst naar de mogelijkheden van wat de blogaanbieders te bieden heeft. Ikzelf heb bij 20six, web-log (nu weblog.nl), punt.nl gezeten, maar vind voor mij persoonlijk blogspot.com het beste omdat ik daar dingen kan doen die een ander niet kan of waar je dan extra voor moet betalen.

willem
Willem
Naam: Willem van Kalsbeek (39)
Blog: Ik blog over alles wat maar in mij op komt, en ik moet er nog een (semi) leesbaar stukje over kunnen schrijven. Wat dat betreft zijn de laatste stukjes redelijk representatief. Een stukje over iets wat mij bij de bakker is overkomen. Een stukje over een keuken gadget die ik aangeschaft heb. Een stukje over een wandeling die ik met de zoon heb gemaakt. Een stukje over mijn kat. Ik blog alweer sinds 2006 op mijn eigen domein en daarvoor heb ik ook al wel een paar jaar geblogd. Ik zit alweer bijna op 10 jaar.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2005, nu 10 keer per maand.
Wat doe je naast je blog? Ik werk fulltime op het lab van een verffabriek. Mijn blog is hobby, ik verdien er geen cent mee.
Heb je kinderen? 2 kinderen, die bij hun moeder wonen. Dochter van bijna 17 en een zoon van 13.
Willem raadt aan: Die van Lonneke volg ik alweer heel wat jaren. Rovanice is ook leuk.
Tip: Gewoon aan beginnen en niet druk maken over lezersaantallen. Die komen vanzelf wel als je gaat reageren op andere blogs.

wineup
Wine-up
Naam: Yvanka van der Zwaan (Caro, 40)
Blog: Ik ben Caro van het blog ‘Wine-Up! Voor vrouwen met een fantastisch rotleven. Geen gezeur, meer wijn!’ Wij bestaan sinds begin dit jaar dus nog niet zo lang maar we groeien heel hard (> 10.000 Facebook likes en 30.000 bezoekers per maand). Op het blog schrijven Anna (42), Esmee (40) en Caro (40) over hun eigen fantastische rotleven dus over relaties, scheiden, brutale kids, daten, werk stress en over wijn drinken. Onze doelgroep is de 35 vrouw!
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds begin dit jaar, 3 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik schrijf het blog samen met iemand anders, Mieke Kosters (Anna), en het derde personage Esmee wordt geschreven door twee vriendinnen van ons. Zij is boekenschrijfster en trainer en ik interimadviseur (fondsenwerving). Mieke en ik werken beiden 4 dagen per week.
Heb je kinderen? Ik heb drie kinderen van 6, 9 en 11 jaar. Ze wonen de helft van de week bij mij en de helft van de week bij hun vader.
Yvanka raadt aan: Ik raad Me to We aan!
Waarom blog je?Soms kun je er maar beter gewoon om lachen.” Dat was ons inspiratie gevoel. Het gevoel dat vrouwen zichzelf veel te serieus nemen en dat als je je ervaringen deelt en wat meer om jezelf lacht, dat het dan allemaal best meevalt. Dat werd de slogan: ‘Wine-Up! Geen gezeur, meer wijn. Voor vrouwen met een fantastisch rotleven.’

 

 

 

travel

Categorie Travel
Denise Miltenburg
Gezin op Reis
KidsErOpUit
Marcella Molenaar
Soetkees
Stralend Schrijven
Travels in Orbit
Uit &Thuis met Kids

denisemiltenburg
Denise Miltenburg
Naam: Denise Miltenburg (42)
Blog: Van de meer dan 10 jaar dat ik blog, blog ik al 8 jaar (gemiddeld 3x per week) op vrouwonline.nl/denise. Ik schrijf persoonlijke verhalen, over wat ik allemaal tegenkom en wat voor leuks ik doe, over mijn leven als moeder, en nu al weer 3 jaar als alleenstaande mama. Daarnaast schrijf ik vooral veel over reizen, wat altijd al mijn passie was en nog steeds is. In juni heb ik het reisschrijven na jarenlange ervaring eindelijk serieus aangepakt en ben ik officieel voor mezelf begonnen met Follow my footprints. Ik werk achter de schermen hard aan de reisblog die daarbij hoort. Dat is leuk, maar veel werk, nog héél even geduld dus. ;-)
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Meer dan 10 jaar, 3 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik ben 1 juni officieel voor mezelf begonnen als freelance reisjournalist, columnist, blogger en online travel influencer. Ik ben dus zzp’er; mijn bedrijfje heet Follow my footprints. Ik heb geen opvang, dus ik werk onder schooltijd, in de avonduren en als de kinderen bij hun vader zijn. Minimaal 25 uur, regelmatig veel meer. In schoolvakanties juist minder. Over het algemeen in elk geval meer dan goed voor me is, dus ik ben nog zoekend naar de juiste balans. Ik heb vrijwel geen tijd voor mezelf; single parent zijn en reisschrijven is überhaupt geen makkelijke combinatie, maar ik doe wèl wat ik leuk vind.
Heb je kinderen? Ik heb 2 kinderen. Een meisje van 7 en een jongen van 5.
Denise raadt aan: Zelf lees ik graag reisblogs en persoonlijke blogs. Ik vind dat Miss Moneypenny Blogs heel leuk schrijft!
Waarom blog je? In 2002 of 2003 was ik op de Dag van het Schrijven en kreeg de tip een weblog te beginnen. Dat deed ik. Drie zelfs. De eerste jaren heb ik vaak aan mensen uit moeten leggen wat een weblog was en waarom ik dat deed. Blogs noemde je toen nog logjes.
Tip: Gewoon beginnen. Juist als je nog niet weet of het echt iets voor je is zou ik het gewoon uitproberen. Hou je het vol regelmatig te posten en hoe voel je je erbij? Verwacht niet meteen tientallen reacties of honderden bezoekers. Maar word je blij van het schrijven op zich? Dan ga je door.

tikva
Gezin op Reis
Naam: Tikva (33)
Blog: Ik ben Tikva en al weer 33 jaar (al doe ik graag of ik nog 29 ben). Mijn blog is gezinopreis.nl een blog over reizen met kinderen zowel ver weg (denk backpacken met baby in azie) als dichtbij. Dit blog ben ik begin 2014 begonnen daarvoor jaren op een site voor backpackers blogs geschreven. Ik ben deze blog begonnen omdat er zo weinig info te vinden is over dit onderwerp. Ik schrijf het meeste maar mijn man ook af en toe.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Begin 2014, 4 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik werk 24 uur per week in een commerciële functie.
Heb je kinderen? Ik heb een dochter die net 1,5 jaar oud is.
Tikva raadt aan: Andere leuke blogs over uitjes en vakanties met kids KidsErOpUit en Uit & Thuis met Kids
Waarom blog je? Ik kon die informatie die ik wilde hebben over reizen met een baby niet vinden online en zeker niet in de Nederlandse taal. Zo kon ik er maar niet achter komen of je in Ijsland makkelijk aan babyvoeding/melk kunt komen en zo ja welke merken. Ik kwam tot het inzicht dat ik dus echt wat te vertellen heb online waar anderen wat aan hebben.

kidseropuit
Kids ErOpUit
Naam: Saskia (36)
Blog: Op KidsErOpUit blog ik over vakanties en uitjes met kinderen in Nederland en Europa. Dit blog is een paar maanden actief. Hiervoor heb ik jarenlang een persoonlijk blog gehad. Dat blog bestaat niet meer, er stond teveel persoonlijke info op en dus heb ik ‘m verwijderd.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik ben in 2005 begonnen met m’n persoonlijke blog, daar ben ik ongeveer in 2011 mee gestopt. Met KidsErOpUit ben ik in het voorjaar van 2014 begonnen. Ik blog elke dag. Uiteindelijk wil ik naar een frequentie van 3 a 4 keer per week. Maar op dit moment heb ik zoveel ideeën, dus is het vaker.
Wat doe je naast je blog? Ik ben 32 uur per week stadsdeelmanager bij de gemeente Apeldoorn.
Heb je kinderen? Ik heb 2 kinderen, Maureen is 7 en Camiel is 5.
Saskia raadt aan: Gezin op Reis en Stralend Schrijven. Zij schrijven ook over vakanties met kinderen, alleen ligt hun focus op andere gebieden.
Waarom blog je? Ik heb in het verleden een persoonlijk blog gehad, maar na problemen met web-log heb ik die met pijn in m’n hart opgedoekt. Sindsdien is het blijven kriebelen. Afgelopen voorjaar heb ik besloten om over onze grootste hobby (vakanties en uitjes met kinderen) te gaan bloggen, mijn schoonzusje heeft me toen het laatste zetje gegeven.
Tip: Voor diegene die twijfelen of ze willen gaan bloggen zou ik zeggen: probeer het gewoon, als je het niets vindt kan je altijd weer stoppen en anders heb je er een verslavende hobby bij.

marcellamolenaar
Marcella Molenaar
Naam: Marcella Molenaar (31)
Blog: Ik schrijf over de reizen die ik maak, fijne hotspots in Leeuwarden en dingen waar ik blij van wordt. Ik schaar mijn blog onder Travel & Lifestyle.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog sinds 2003, maar ik heb zo mijn pauzes gehad. Ik schrijf sinds 2 jaar bijna dagelijks.
Wat doe je naast je blog? Ik werk 34 uur per week en heb daarnaast zo’n 6 uur per week reistijd. Ik werk als communicatiespecialist bij een verzekeraar.
Heb je kinderen? Ik heb geen kinderen.
Marcella raadt aan: Ik kan niet één specifieke favoriet noemen, er zijn zoveel leuke blogs!
Tip: Volg je hart en schrijf over dat onderwerp wat jou zo blij maakt. Het is heerlijk om je passie te delen en steeds meer mensen met dezelfde interesses te leren kennen. Geniet!

soetkees
Soetkees
Naam: Daisy (Soetkees)
Leeftijd: 32
Blog: Soetkees is een blog vol reisinspiratie; van een weekendje weg in eigen land, een stedentrip in Europa tot een rondreis door Amerika. Mijn idee is dat er zoveel moois is te zien ‘om de hoek’ en dus ook in eigen land. Ik probeer vooral praktische informatie te geven met een vleugje eigen mening. In november 2013 is Soetkees online gegaan. Bijna een jaartje dus! Inmiddels werk ik vele uren aan de artikelen die ik schrijf, het bewerken van foto’s en filmpjes en natuurlijk het bijhouden van Social Media. Er verschijnen meestal één of twee artikelen per week, maar dat komt vooral omdat ik er een fulltime baan naast heb. Hoezo gaan er maar zeven dagen in een week? Ik kom altijd tijd te kort eigenlijk.
Soetkees is fonetisch Hollands voor suitcase, een koffer vol reisinspiratie dus ;) Ik ben dol op vakantie vieren, reizen en stedentrips, maar ook op een gezellig dagje weg in eigen land. Op Soetkees vertel ik welke bestemmingen ik heb aangedaan en welke activiteiten ik leuk vond om te doen.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 10 maanden, 1-2 keer per week
Wat doe je naast je blog? Bloggen is ‘slechts’ een hobby. In mijn echte leven werk ik fulltime bij Raad voor de Kinderbescherming als onderzoeker. Mijn blog is dan ook een welkome, luchtige afwisseling van mijn werk. Het nadeel van een fulltime baan naast het bloggen; ik kom altijd vakantiedagen te kort.
Heb je kinderen? Nope
Daisy raadt aan: Ik vind zelf het blog van What About Her een echte inspiratiebron, maar zij is dan ook heel groot in de reisblogwereld. Ze reist de hele wereld over en bezoekt de meest bijzondere plekjes. Vooral haar filmpjes zijn echt onwijs goed. Daarnaast heb ik tijdens TBU in Nantes een aantal enthousiaste reisbloggers ontmoet zoals Nienke Krook, Esther de BeerFem Eggers en Erik van Erp.
Waarom blog je? Omdat het hier gaat over het vullen van een koffertje, vind ik deze spreuk altijd wel passend; “Fill your suitcase with treasures. They all have a story, that becomes a memory for life“. Op aanmoediging van mijn vriend (die het technische brein is achter Soetkees) begon ik met het opschrijven van mijn reisverhalen. Omdat ik uren, dagen en weken kan besteden aan het uitstippelen van een reis, leek het hem een goed idee om iets te doen met al deze informatie. Ik begon met schrijven voor mezelf. Als een soort van herinneringsalbum voor de reisjes die we maken. Een briljant idee achteraf, want nog niet eerder had ik een hobby waar ik met zoveel passie aan werkte. Dat er nu ook mensen zijn die me volgen en mijn blogs ook echt lezen vind ik geweldig.
Tip: Mijn advies; gewoon beginnen!

stralend schrijven
Stralend Schrijven
Naam: Sandra van Bijsterveld (39)
Blog: Hallo allemaal, ik ben Sandra, 39 jaar en ik ben nu iets meer dan een jaar echt met bloggen bezig. Ik schrijf over tekstschrijven voor ondernemers maar vooral over gezins- en cultuurreizen van Nederland tot Scandinavië en Oost-Europa.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Iets meer dan 1 jaar, 3 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik ben tekstschrijver en vertaler. Ik schrijf blogs, webteksten, teksten voor brochures, magazines, social media etc voor ondernemers. Door mijn reisblog komen veel opdrachtgevers uit de reisbranche. Daarnaast schrijf ik voor en over hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen, waardoor ook coaches die deze kinderen begeleiden me weten te vinden. Hoeveel uur ik werk, hangt heel erg af van wat je als werk telt. Als je al mijn activiteit op social media en alle evenementen die ik bezoek en reizen die ik maak voor mijn blog meetelt, werk ik stiekem misschien wel meer dan 40 uur…
Heb je kinderen? Ik heb drie kinderen: twee meisjes van 11 en 8 en een jongen van 6.
Wiens blog lees jij? Uit tijdgebrek volg ik helaas minder actief dan ik zou willen, maar bij Saskia, Mariël en Tikva probeer ik af en toe wel even langs te gaan.
Tip: Doe wat goed voelt en vertrouw erop dat dat waardevol is. Ik word nog wel eens onzeker als ik te veel kijk naar wat anderen doen. Maar het is juist leuk dat elk blog zijn eigen stijl heeft, en zijn eigen doelgroep. Ik heb geen tienduizenden volgers en reis niet de hele wereld over, maar ik heb wel trouwe lezers die het fijn vinden als ik regelmatig over Scandinavië schrijf.

travelsinorbit
Travels in Orbit
Naam: Remco Timmermans (43)
Blog: Reizen, met nadruk op het Poolgebied en reizen met kinderen/tieners. Ik schrijf ook af en toe over social media en ruimtevaart.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2006, ik blog onregelmatig
Wat doe je naast je blog? Ik werk zo’n 60 uur per week als directeur van UN-declared World Space Week en ben daarnaast freelance social media adviseur, met name in de ruimtevaart en in de reiswereld. Ook organiseer ik expeditiereizen naar het Poolgebied en Noorderlichtreizen.
Heb je kinderen? Ja, ik heb twee kinderen, een meisje van 14 en een jongen van 12.
Remco raadt aan: Ik lees graag het ESA blog, met name http://blogs.esa.int/rosetta/. (Ik lees regelmatig reisblogs, maar wel een allegaartje aan verschillende blogs.)
Tip: Bezint voor je begint. Een blog heeft een doel. Zorg dat je dat doel voor ogen houdt. Een goed blog bijhouden is ook veel werk. Zorg dat je er blijvend tijd voor kunt vrijmaken.

uitenthuismetkids3
Uit & Thuis met Kids
Naam: Mariël (35)
Blog: Ik ben Mariël Hozee en ik ben 35 lentes jong! Ik heb sinds zes maanden mijn eigen blog: Uit & Thuis met Kids. Daarvoor blogde ik met grote regelmaat op Love2beMama. Ik blog over reizen en uitjes met kinderen. Dichtbij, maar ook ver weg.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 6 maanden, 3-4 keer per week
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog werk ik 18 uur per week als verpleegkundige, maar mijn prioriteiten liggen bij Uit & Thuis met Kids
Heb je kinderen? Ik heb twee meiden, Isis van 10 en Zonne van 5.
Mariël raadt aan: Zelf lees ik graag VoedZo, een blog over gezond eten en drinken en leven. Veel interessante artikelen over voeding en wat het met je lijf doet, daarnaast ook veel leuke tips voor kinderen en lekker recepten.
Waarom blog je? Ik had de wens om iets voor mezelf te beginnen over mijn passie, reizen dus.
Tip: Als tips voor mensen die willen beginnen met bloggen; gewoon doen. Gaande weg leer je steeds meer bij.

 

 

 

mamma
Categorie mamma

40envoorheteerstmoeder Kleine Wondertjes Onzeweg
Bampraat LOVE2BEMAMA Marieke Blogt
BarMar Mamaliefde Schrijfzin
Gouden Mama Mama Maike SRSCK
Happy Lioness MAMAZING Voormijnkleintje
KiDDoWz MMopvrijdag  Webkim
Kidz Blozzy

40voorheteerstmoeder
40envoorheteerstmoeder
Naam: Rory Blokzijl (44)
Blog: Mijn naam is Rory Blokzijl en ik ben net 44 jaar geworden (veertig is het nieuwe twintig…ofzo:). Ik blog op 40envoorheteerstmoeder over mijn ervaringen en strubbelingen nadat ik – heel erg gewenst – moeder ben geworden op latere leeftijd (lees: op mijn 41ste bevallen). Inmiddels blog ik alweer bijna een jaar (start 23 september 2013) en ben ik ruim 150 artikelen verder. In eerste instantie plaatste ik vier artikelen per week. Daarna ben ik via twee naar in ieder geval één artikel per week publiceren gegaan. Daarnaast schrijf ik ook voor een online magazine FemNa40 en sinds kort ook voor Computertotaal.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Bijna een jaar, 1 keer per week
Wat doe je naast je blog?  Ik werk al sinds mijn twintigste. De laatste 15 jaar vlak voordat ik Mila kreeg als directiesecretaresse. Helaas ben ik tijdens / na mijn zwangerschapsverlof mijn vaste baan kwijtgeraakt. Sinds september 2013 ben ik begonnen met mijn blog. Daarnaast ben ik samen met mijn vriendin bezig om kinderboekjes te maken.
Heb je kinderen? Ja. Ik heb een meisje. Ze is 2,5 jaar oud.
Rory raadt aan: De persoonlijke blog van Angela, Prachtig maar Autistisch, is er een die ik regelmatig bezoek. Heel mooi geschreven. Heftig onderwerp. Haar artikelen raken mij echt.
Waarom blog je? Uhmmm. Ik weet nog dat ik via mijn nichtje (een van de bekendste beautybloggers) – via Facebook – een jongen heb leren kennen, Jelle Derckx van www.lijstjes.info. Hij was de initiatiefnemer van een minimalisme-challenge. Uiteindelijk bleek dat hij ook bezig was een stappenplan voor een blog op te zetten. Hij heeft mij het laatste beslissende zetje gegeven om eindelijk door te zetten.

bampraat
Bampraat

Naam: Thea van Galen (31)
Blog: Ik blog (sinds kort weer) op bampraat.nl. Daarvoor op een niet meer bestaande eigen blogspot. Ik hoop binnenkort zwanger te raken en dan word ik een bewust alleenstaande moeder (BAM, vandaar Bampraat). En daarover blog ik, en hoop ik ook wat meer aandacht te krijgen voor die groep moeders en hun kinderen!
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Pas net. Ik blog elke dag of om de dag.
Wat doe je naast je blog? Ik werk 36 uur als gastouder, en als bemiddelingsmedewerker voor een gastouderbureau. (Fulltime mama: i wish!)
Heb je kinderen? Nee nog niet, ik sta op de wachtlijst voor een donor (word een bewust alleenstaande moeder: vandaar mijn site Bampraat)
Thea raadt aan: Verder raad ik Joyce van Mamakletst aan, zij blogt ook zo leuk! Maar ik ben bevooroordeeld… ze is namelijk ook een buurvrouw en vriendin!
Waarom blog je? Ik merkte dat er weinig is voor de bewustalleenstaande moeders en bedacht dat ik dat op wilde zetten….

barmar
BarMar

Naam: Marjolein (35)
Blog: Ik blog persoonlijk over het leven met mijn gezin. Ben ook ooit een commerciële site gestart, maar is nooit van de grond gekomen (babyuitjes)
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Al vanaf 2005 en sinds 2008 op een eigen domein. Ik probeer 1 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog werk ik 24 uur per week in de openbare bibliotheek als jeugdbibliothecaresse. Mijn blog is niet echt mijn werk en verdien er ook geen geld aan. Tot voor kort wist ik nog geen eens dat je daar ook geld mee kan verdienen. Ik probeer nu mijn blog weer regelmatiger bij te houden en wil hem iets professionaliseren en kijken of ik er ook geld aan kan verdienen. Maar dat is nog erg in een beginfase.
Heb je kinderen? Ik heb een zoontje Timo van 4 (in december wordt hij 5)
Waarom blog je? Ik ben mijn blog ooit 8 jaar terug begonnen toen ik voor de liefde 100km verderop ging wonen en daardoor mijn familie mijn wel en wee kon volgen hoe mjin leven in een dorp af ging (ik woonde 26 jaar in een stad).

gouden mamma
Gouden Mama

Naam: Jorine de Bruin (34)
Blog: Ik ben 34, heb twee kindjes (3 en 0) en woon in het noorden van het land. Sinds vorige week (!) ben ik begonnen met bloggen, naast mijn eigen tekstbureau en communicatiebureau met een collega. Vooral om mijn verhalen over het moederschap ook online te kunnen delen. Ik heb tot nu toe geblogt over een basisschool kiezen en gezonde tussendoortjes.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds vorige week
Wat doe je naast je blog? Ik heb een eigen tekstbureau (Jorine de Bruin Tekstproducties) waar ik zo’n 30 uur per week werk.
Heb je kinderen? Ik heb twee kinderen. Een zoontje van 3 en een dochtertje van 8 maanden.
Jorine raadt aan: Ik lees zelf graag de blogs van Me to We en 18elf.nl (Petra Wiebenga).
Tip: Niet denken, maar doen! Keep you’re face up to the sun, so you can’t see the shadows.

happylioness
Happy Lioness

Naam: Petra (35)
Blog: Ik blog over mijn leven en gedachten. Mijn kids zijn een belangrijk deel van mijn leven, dus een post over hen of het moederschap kun je zeker verwachten. Maar ik ben meer dan alleen moeder. Vandaar dus ook aandacht voor mijn favorieten, gedachten, dromen en ontwikkelingen. Ik zie mijn blog niet als een mamablog. Eerder als een persoonlijke blog. Mijn categorie? Lastig om hier een keuze in te maken. Maar dan denk ik toch de lezer snel de label mama opplakt.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds februari
Wat doe je naast je blog? Ik werk 4 dagen per week als communicatieadviseur.
Heb je kinderen? Twee kinderen van 4 jaar en 2 jaar
Petra raadt aan: Ik volg aardig wat blogs. De meeste zijn persoonlijke blogs. Een aanrader vind ik Mijn Kladblog. Een hele open en persoonlijke blog van iemand die is hersteld van anorexia en momenteel probeert een depressie te overwinnen. Als je denk dat het een negatieve blog is, heb je het mis. Ik heb zelf geen ervaring met beide ziektes maar toch leer ik door haar blog veel over mijzelf.
Waarom blog je? Ik heb iets met schrijven. Voor mijn werk doe ik het al veel. Maar ik heb altijd de behoefte gehad om mijn eigen gedachtes op papier te zetten. Een dagboek kan een middel zijn maar dit is zo eenzijdig. Via Facebook las ik al een tijdje een blog van een facebookvriendin. En toen begon het te kriebelen. Veel wikken en wegen. En ja voors en tegens. Ik besloot er voor te gaan. Je kunt pas beslissen als het iets voor je is, als je het zelf ervaart. Dus eerst via een gratis site een blog gestart. En inmiddels ben ik al ruim 3 maanden eigenaar van een blog onder eigen domein.

kiddowz
KiDDoWz

Naam: Linda Meester (39)
Blog: Ik ben 39 jaar, bewust thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes, ik ben pas een paar maanden gastblogger bij KiDDoWz. Ik vind het erg leuk om te doen en omdat er nu 2 dochters naar school gaan, heb ik er meer tijd voor. Ik schrijf recensies, reviews, verslagen maar ook ideële stukjes. En zo te bezien tussen de andere reacties valt het nog wel mee, er zijn genoeg ‘oudere’ bloggers. Waarom bloggen er nog geen oma’s? KiDDoWz is een allround blog voor kinderen en hun (groot)ouders
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Paar maanden, ik blog zo’n 6 keer per week.
Wat doe je naast je blog? Ik ben thuisblijfmoeder.
Heb je kinderen? Drie dochters van 2,4 en 7 jaar
Linda raadt aan: Ik vind Trotse Moeders leuk, ik weet alleen niet of dat een blog is? En Love2BeMama idem dito.
Tip: begin met schrijven, desnoods alleen voor jezelf, ineens heb je mensen die het willen lezen en breidt het zich uit.

kidzblozzy
Kidz Blozzy

Naam: Linda Snijders (40)
Blog: Ik blog over alle leuke dingen die ik tegen kom die te maken heeft met kinderen. Dit kan van alles wezen, als het maar voor kinderen bedoeld is. Als ik het met mijn kinderen kan uitvoeren, dan doe ik dat voor mijn blog samen met mijn kinderen. Opvoedkundige onderwerpen of uitgebreide “dit was mijn week” series zal je bij mij niet tegenkomen.
Ik ben begonnen in september 2012. Mijn vriend liep toen in de WW en we moesten onze levensstandaard bijstellen. Ik ben toen veel het net opgekropen om ideeen te zoeken. Goedkope uitstapjes, knutsels met afval, leuke dingen doen met je kinderen. Dit alles met als doel het leven toch leuk te houden voor onze kids. Tijdens deze zoektocht kwam ik zoveel leuke dingen tegen, dat ik heb besloten daarover te schrijven. Schrijven was trouwens iets wat ik al wel vaker deed in de vorm van reisgidsen en doeboeken voor eigen gebruik.
Vanaf september 2012 tot juli 2013 plaatste ik wel af en toe een artikel, maar de regelmaat was nog ver te zoeken. Inmiddels heeft mijn vriend gelukkig weer een nieuwe baan gevonden en konden onze standaarden weer tot oude niveau terug gebracht worden. Vanaf juli 2013 kreeg ik te horen dat ik zelf uit het bedrijf gebonjourd werd. Ik ben toen na gaan denken over de toekomst en heb toen besloten dat Kidz Blozzy toch maar bekender moest worden. Wie weet kon dat wel een nieuwe bron van inkomsten worden. Vanaf dat moment ben ik meer gaan schrijven, volgen en is ook het sociale media gedeelte om de hoek komen kijken. Gelukkig kon ik snel weer aan de slag, maar de drang om wat achter de hand te hebben met Kidz Blozzy is toen blijven bestaan. Ondertussen is het een heerlijke hobby geworden waarbij ik samen met mijn kinderen quality time door kan brengen en er over kan schrijven op het web.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2012, 5 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik werk naast mijn blog nog 28 uur in de week als Administrateur bij een telecombedrijfje die telefoonnetwerken plaatst voor zowel vaste als mobiele telefonie. Niet echt gerelateerd aan mijn blog, haha! Tevens doe ik in mijn vrije tijd nog heel veel voor mijn kinderen. Ik ben penningmeester van de Floraliacommissie op school, secretaris van de ouderraad op diezelfde school en ben natuurlijk wat iedere moeder is voor haar kinderen: taxichauffeur, eventplanner, sportbegeleider, bijlesleraar enz. enz. Ik noem mezelf dan ook weleens MVA (manusje van alles)
Heb je kinderen? Ik heb twee kinderen. Emma van 9 jaar oud en Isis van 3 jaar oud. Samen vormen wij het team van Kidz Blozzy!
Linda raadt aan: Phoe, er zijn zoveel leuke blogs op het net te vinden. Er zijn een aantal die ik regelmatig bezoek, zoals degene die ik al in mijn reactie heb gezet. Ook omdat ik wel eens contact met ze heb gehad, dan blijf je toch nieuwsgierig in wat ze doen. Op het moment vul ik mijn tijd voornamelijk met het afzoeken van Pinterest om ideeën te verzamelen voor mijn eigen blog.
Tip: wees jezelf. Ook al vind iedereen wat van je, trek je eigen lijn! Het is jouw blog en daarmee jouw mening.

kleinewondertjes
Kleine Wondertjes

Naam: Ida Philips (32)
Blog: Kleine Wondertjes is een mama lifestyle blog over o.a. moederschap, baby & kind, zwangerschap, (kinder)mode en een gezonde(re) levensstijl, met regelmatig persoonlijke blogs over mijn eigen leven als mama.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds enkele maanden. Ik schrijf 2-3 blogs per week.
Wat doe je naast je blog? Momenteel ben ik even tijdelijk fulltime huismama, maar normaal gesproken werk ik 24 – 32 upw als Medewerker P&O.
Heb je kinderen? Ik heb een zoontje van vier.
Ida raadt aan: Ik volg zelf ontzettend veel blogs, met name ook mama en/of lifestyle blogs, zoals Kelly Caresse, Jenniefromtheblog en Joy from Joyce. Allemaal net even anders en erg leuk, overigens is geen een van deze dames 30+, allemaal jonge meiden hahaha :)
Waarom blog je? Ik ben begonnen met bloggen vlak nadat ik ben gestopt met mijn webshop. Ik vind het erg leuk om online actief te zijn en begon dit te missen op het moment dat ik geen webshop meer had. Aangezien ik iets zocht waar ik lekker mee bezig kon zijn in mijn vrije tijd zonder dat het mij geld kost ben ik gaan bloggen. Het leuke aan bloggen vind ik het inspireren en informeren van mensen en de contacten die ik online heb met volgers en andere bloggers.
Tip: Ik zou zeggen gewoon doen! Het is erg leuk en gezellig in de blogwereld en nieuwe blogs zijn altijd welkom :)

love2bemama
LOVE2BEMAMA

Naam: Linda (29)
Blog: Ik blog al 5 jaar op http://www.love2bemama.com en was één van de eerste Nederlandse mamabloggers. Mijn blog is begonnen als een hobby en ik heb mijn eigen baan gecreëerd. Ik kan fulltime werken en leven van en aan mijn blog. Ik blog dus al 5 jaar op L2BM maar heb al 12 jaar ervaring op andere eigen blogs. Op L2BM bloggen ook nog enthousiaste andere mamabloggers. Dit is mijn baan dus ik ben er dagelijks vele uren mee bezig en plaatst minimaal 4 blogs per dag online.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 12 jaar, 4 blogs per dag
Wat doe je naast je blog? Mijn blog is mijn werk, en ik werk er zo’n 5 tot 6 uur aan, iedere dag, inclusief de weekenden.
Heb je kinderen? Ik heb 3 kinderen van 1,5, bijna 4 en 5.
Linda raadt aan: Furrow is een leuke blog!
Waarom blog je? Bloggen is begonnen als hobby en het is nu mijn werk. Ik ben één van de eerste Nederlandse mamabloggers.
Tip: Denk niet ik ga bloggen en wil geld verdienen. Begin bij de basis daarna komt de rest.

mamaliefde
Mamaliefde

Naam: Linda (29)
Blog: Het dagelijks leven is mijn grootste inspiratiebron; dus een nieuw woordje van onze peuter, een uitstapje, een recept, opvoedingskwesties, vakantie etc. Voor mijn gevoel een echte mamablog, maar ik krijg ook vaak te horen dat niet mama’s mijn blog graag volgen. Iedere dag komt er iets nieuws online. En soms, zoals nu zelfs twee keer per dag.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds februari, en in ieder geval 1 keer per dag
Wat doe je naast je blog? Ik werk 28,5 uur per week als gastouder. Dus lekker thuis met eigen (pleeg)kindjes.
Heb je kinderen? Twee; de oudste is twee jaar en drie maanden en de jongste bijna tien maanden.
Linda raadt aan: Het liefste volg ik andere bloggende mama’s, stiekem best een aardig rijtje. Wat goed te doen is omdat niet iedereen iedere dag blogt, gelukkig maar. En dan voornamelijk de persoonlijke of pedagogische stukjes. Het leukste vind ik ook om via twitter en facebook groep daar contact mee te hebben.
Waarom blog je? Wat mij heeft overgehaald om te beginnen is dat ik van andere mama’s kreeg te horen dat ik altijd zo creatief was en leuke ideeën had. Een deel had ik van een blog via pinterest. Dus zodoende besloten om zelf een blog te beginnen.

mamamaike
Mama Maike

Naam: Maike (29)
Blog: Ik ben Maike, 29 jaar, 1 februari word ik 30. Ik blog op jufmaike.nl en op mamamaike.nl. Eerste uiteraard als leerkracht, tweede inderdaad over het ouderschap ;). Op de mamasite blog ik elke dag en op de leerkrachtensite een aantal keer per week. De site voor leerkrachten heb ik een aantal jaar geleden opgestart om mijn lesideeën te kunnen delen. De blogs over het ouderschap zijn erbij gekomen sinds de komst van mijn zoontje.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds april dit jaar, elke dag.
Wat doe je naast je blog? Ik werk drie dagen per week in het onderwijs, leerkracht van kleuters. Daarnaast heb ik nog een website: jufmaike.nl waar ik ook regelmatig voor schrijf.
Heb je kinderen? Ik heb een zoontje van zes maanden.
Maike raadt aan: Mamaliefde, een fijne blog om te lezen en ze is even oud als ik.
Waarom blog je? Mijn leerkrachtensite ben ik gestart om een plekje te creëren voor mijn lesideeën. Ik vind het daar erg leuk om ook te bloggen over de belevenissen in de klas. Het idee voor de mamasite kwam ook al snel na de geboorte van mijn zoon. Ik wilde bloggen over zijn ontwikkeling, zodat ik het goed kon onthouden. Nu schrijf ik over van alles inmiddels. Ik vind het heerlijk om van me af te schrijven.

mamazing
MAMAZING

Naam: Chantal (33)
Blog: Ik blog sinds januari dit jaar over het moederschap, met tips, eigen ervaringen, lekkere en gemakkelijke recepten, winacties en van alles meer nog voor mama’s.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds begin dit jaar, 2 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik werk 4 dagen per week, ben net begonnen aan mijn nieuwe baan als docent/trainer aan de hogeschool van Amsterdam, hiervoor werkte ik als opleidingsadviseur.
Heb je kinderen? Ik heb één zoontje van precies 1,5 jaar oud :) Noah
Chantal raadt aan: Een ander blog dat ik leuk vind om te lezen is Verne Jasper omdat het zo uit het hart geschreven is.
Waarom blog je? De aanleiding voor mij was de geboorte van Noah en alles wat daarna in mijn nieuwe rol als mama op me af kwam, dat zette me aan het denken. Ik wilde toen ik zelf wat bekomen was van alles, graag andere mama’s helpen met mijn ervaringen en tips zodat ze het zich gemakkelijk kunnen maken in het soms overweldigende moederschap en omdat ik het heerlijk vind om mama te zijn, verder was mijn baan op dat moment vreselijk en bedacht ik me vorige zomer op vakantie dat ik echt iets moest gaan doen vanuit mijn hart en wat me energie zou geven. Daar is mamazing geboren op het Franse platteland. ;-) Het kost me ook veel energie, maar het is het 100% waard.
Tip: Just do it! Want je weet pas of het bij je past en of het wat is, als je ermee bezig gaat. En andere tip: realiseer je wel dat het niet alleen bloggen is (dat dacht ik namelijk) maar ook heeel veel social media actief bijhouden. ;-)

mmopvrijdag
MMopvrijdag

Naam: Marijke (37)
Blog: Vroeger schreef ik altijd in mijn dagboek. Daarna een stuk minder, ik werkte fulltime met twee kinderen, dus geen tijd. Nu in de ww en om weer wat voor mezelf te hebben ben ik als hobby gaan bloggen. Net begonnen dus op mmopvrijdag.com. Ik blog over alledaagse dingen die wij meemaken of die ik leuk vind.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik ben net begonnen en ik probeer ongeveer 1 blog per dag te plaatsen, behalve in het weekend.
Wat doe je naast je blog? Ik werkte altijd fulltime 36 uur als teamleider bij een grote verzekeringsmaatschappij. Werkte idd, helaas zit ik nu in de ww. Daardoor ontstond er tijd om een blog te gaan schrijven. Nu ben ik dus gedwongen thuisblijfmama met een nieuwe hobby.
Heb je kinderen? 2 kinderen. Een dochter uit 2007 (7 jaar dus) en een zoon uit 2013. Hij is nu 19 maanden.
Marijke raadt aan: Zelf volg ik graag Mamaliefde en Love2bemama. Deze dames hebben zich hier ook al voorgesteld ;)
Waarom blog je? Dankzij mamaliefde en love2bemama die beiden ongeveer tegelijk met een artikel kwamen voor nieuwe bloggers heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben een blog gestart. Schreef altijd wel, maar publiceerde niet, was altijd meer een dagboek.

onzeweg
Onzeweg

Naam: onzeweg (35)
Blog: Hier schrijf ik over alles wat ik meemaak als werkende mama en over mijn zoon, zijn opvoeding en alles wat wij meemaken met deze kleine boef. Ik ben ooit begonnen met een blog omdat ik van me af wilde schrijven. We waren al een tijdje bezig voor een kindje en het wilde niet lukken, Hierover wordt maar weinig gesproken en dat is juist wat je dan zo nodig hebt, dus via mijn blog kon ik mijn verhaal kwijt én leerde ik andere vrouwen kennen in het zelfde schuitje wat mij enorme troost gaf. Het bloggen vond ik intussen zo leuk en daardoor ben ik er lekker mee doorgegaan.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds een jaar of 4, ik post ongeveer 3-5 logjes per week.
Wat doe je naast je blog? Ik werk 29 uur per week aan de servicebalie van een bekende supermarkt. Mijn blog is pure hobby.
Heb je kinderen? Ik heb een zoontje van 2 jaar en 8 maanden, op mijn blog noem ik hem M.
Onzeweg raadt aan: Ook een heel leuke blog vind ik die van Arcadia.
Tip: Mensen die graag een blog willen beginnen, daar heb ik wel een tip voor. Het is jouw blog, je kunt er schrijven wat je zelf wilt en doe dat dan ook!

roseslove
Roses love / Marieke Blogt

Naam: Marieke (33)
Blog: Over mijn dagelijks leven
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2005, elke dag
Wat doe je naast je blog? Ik werk 24 uur per week in de scheepvaart op kantoor. Ik ben cargadoor en verzorg de vervoersdocumenten voor lading aan boord van schepen. Verder ben ik mama van twee kinderen. En getrouwd met mijn grote liefde Erik
Heb je kinderen? Twee kindjes, een zoon, Luca, van bijna twee en een dochter, Giulia, van 2 maanden
Marieke raadt aan: Roxxy84 en voorjougespot.nl
Waarom blog je? De facebook uitdaging om vijf dagen lang iets over je dag te schrijven en daar foto’s bij te plaatsen hebben mij geïnspireerd om dagelijks te gaan bloggen. Ook mede door de lezers die het graag wilde blijven volgen.

schrijfzin
Schrijfzin
Naam: Marije van den Bovenkamp (41)
Blog: Jaren geleden startte ik met bloggen n.a.v. een oproep (op Twitter) ‘bloggers gezocht die carrière en moederschap combineren’. Al snel kreeg ik de smaak te pakken; schrijven is immers mijn passie. Inmiddels blog ik veel, mede omdat schrijven mijn beroep is geworden. Op mijn website vind je al mijn blogs, verdeeld over de categorieën vakantie; relaties; kinderen; nieuw gezin; welzijn. Mijn blogs zijn uit het leven gegrepen, eerlijk, authentiek, makkelijk leesbaar en met een vleugje humor & nuchterheid.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? 2012, 2-3 keer per maand
Wat doe je naast je blog? Ik ben oprichter/eigenaar van Schrijfzin.com: Als schrijfcoach & content manager geef ik workshops creatief, zintuiglijk en zakelijk schrijven. Tijdens de trainingen combineer ik de schrijftechnieken met NLP-werkvormen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je bewust wordt van wat er speelt op jouw onbewuste niveaus. Schrijven verbindt en opent je hart. Al schrijvend krijg je bijzondere aandacht voor jezelf en de wereld in en om je heen. Daarnaast ontzorg ik organisaties met hun tekst- en redactiewerk. Ik werk ongeveer 30 uur per week.
Heb je kinderen? Ik ben moeder van Stijn (13) en Giel (8) en ik ben stiefmoeder van Jesse (10) en Meike (8). Samen met mijn vriend Ferry vormen wij een samengesteld gezin.
Marije raadt aan: Zelf smul ik van de blogs van Cakes by la Flor, omdat het water me dan in de mond loopt. En van de blogs van Leuke Adresjes krijg ik zo veel vakantiezin! Afijn, ik kan je een hele waslijst van fijne bloggers doorgeven, maar we moeten keuzes maken en deze 2 zijn wel mijn favorieten.
Tip: Advies: Neem de tijd om je passies en talenten te ontdekken, volg je hart en luister naar je ziel. Boekentip: Brieven van mijn ziel van Chantal van den Brink. Blogtip: Kies 1 onderwerp uit waarover je wilt bloggen en/of wat jou bezighoudt. Concentreer/focus je enkel op dat onderwerp en ga schrijven/reflecteren (alle omgevingsfactoren die storend kunnen zijn, zet je uit). Schrijf/typ al je eerste gedachten/herinneringen/associaties op. Schrijf 10 minuten achter elkaar door, zonder te stoppen. Daarna leg je het weg. Je leest het dus niet terug. Op z’n vroegst 1 dag later lees je het terug, vul je aan en corrigeer je wat in de tekst. De titel/koptekst bedenk je pas op het laatst.

srsck
SRSCK

Naam: Frederique (40)
Blog: Ik blog samen met mijn dochter van 13 op srsck.com. Wij bloggen een dikke 2 jaar nu. Wij schrijven over alles wat kinderen vanaf ongeveer 9 jaar oud aangaat of dat nu op het gebied van kleding is, film, vervelende broertjes ;), games, brugpieper zijn, uitjes of leuke vakantie, alles passeert de revu. Mijn categorie is mamma denk ik, al is het wel zo dat de meeste mamma blogs die ik tegenkom gekoppeld worden aan kleine kindjes en zwangerschappen terwijl wij juist meer schrijven over en voor (de ouders van…) oudere kinderen.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Een dikke 2 jaar, 3 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik ben freelance styliste en tekstschrijver. Ik ben alleenstaande moeder en kan me (daardoor..soort van ?!) niet permitteren om fulltime te werken maar ook niet om fulltime mama te zijn. Voor mezelf werken is momenteel de beste optie omdat ik zelf mijn tijd in kan delen en dus geld verdienen en voor mijn kids zorgen. Met de crisis is de hoeveelheid werk wel heel sterk achteruit gegaan en het aantal uren dat ik werk verandert echt van week tot week.
Heb je kinderen? Drie kindjes van 7, 10 en 13 jaar oud.
Wiens blog lees jij? Ik volg momenteel trouw de blog van Cherish, een stewardess. Ze vertelt op innemende manier over haar ervaringen in haar werk en tijdens haar reizen.
Tip: Ik denk dat het net als met alles in het leven gewoon een kwestie is van doen. Dat is het moeilijkste vind ik zelf. Ik heb jarenlang, echt jaaaaarenlang, met een boek in mijn hoofd rondgelopen maar ik ben het pas een aantal weken geleden daadwerkelijk op papier begonnen te zetten. Gewoon doen. En genieten van wat je doet…anders lukt het doen niet denk ik :)

voormijnkleintje
Voormijnkleintje

Naam: Pauline (32)
Blog: Hoi, mijn naam is Pauline en ik ben 32. Ik blog ruim 2 jaar op Voormijnkleintje.nl en dat gaat over ongeveer alles voor mijn kleintje(s). Zelf volgde ik trouw de Ja-papa’s http://www.ja-papa.nl, maar wegens tijdgebrek kunnen ze niet bloggen. Mijn man, Ja-papa Arno, blogt nog regelmatig mee op Voormijnkleintje.nl
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ruim 2 jaar en ik blog 2-3 keer per week
Wat doe je naast je blog? Naast mijn blog vertegenwoordig ik 25 uur per week een Australisch kinderkleding merk in Nederland een aantal weken per jaar gaat hier veel tijd in zitten en de rest van de tijd zorg ik voor mijn kleintjes.
Heb je kinderen? Ik heb drie kinderen, leeftijd: 2,3 en 6.
Pauline raadt aan: Verder volg ik regelmatig andere blogs, zoals http://www.fantasticmoms.nl/, maar helaas niet elke dag tijd om te lezen.
Tip: Ik heb maar één korte en krachtige tip; gewoon beginnen!

webkim
Webkim
Naam: Kim Heerschop (35)
Blog: Ik blog over het leven als moeder van 3 jonge jongens. Over moederschap, opvoeding, uitstapjes, DIY’s, lifestyle, koken, sport en soms nog andere dingen die op mijn pad komen.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2000, 3 keer per week. Ik hoorde begin 2000 bij de eerste en meest gelezen bloggers van Nederland. Maar ik stopte met bloggen toen ik zwanger werd. Ik had het gevoel dat mijn wereld kleiner werd en dat ik niet zoveel meer te melden had. Maar het tegendeel blijkt waar: nu ik moeder van drie ben heb ik meer te vertellen dan ooit! Ik blog sinds een klein half jaar weer en ik bedenk steeds: ik had niet moeten stoppen, wat een mooi document had ik dan gehad!
Wat doe je naast je blog? Ik heb samen met mijn schoonzus en schoonmoeder een heel goed lopende webshop in draagzakken en draagdoeken. We verdelen de taken, maar in de praktijk werk ik bijna dagelijks. Ik werk ongeveer 10 uur per week
Heb je kinderen? Ja, drie jongens, nu 6, 4 en 2 jaar.
Kim raadt aan: Er zijn veel blogs die ik met veel plezier lees. Veel daarvan zijn ook van de oude garde: Tales from the Crib, 10e, Maanisch, maar ik kom ook graag kijken bij MaandagDaandag, Madame Zsazsa en Verbeelding.
Tip: Iedereen heeft een verhaal! Vind een leuke manier om het te verpakken en deel het. Lezers heb je niet gelijk, maar een blog is ook al zo leuk om dingen voor jezelf te bewaren.

 

 

 

Fashion

Categorie Fashion
mini MODEBLOG
Style My Day

minimodeblog

mini MODEBLOG

Naam: Julia (33)
Blog: Hoi! Ik ben 33 en op 2 januari van dit jaar begonnen met mijn blog mini MODEBLOG. Je raadt het al….over kindermode.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds begin dit jaar, 5 keer per week
Wat doe je naast je blog? Ik werk tevens als freelance redacteur. De oudste gaat naar school en de jongste 2 dagen naar de crèche. Op die 2 dagen werk ik tijdens schooltijd aan mijn blog en andere opdrachten. En dan vaak in de avond nog.
Heb je kinderen? 2 kinderen. Van 3 en 5 jaar.
Julia raadt aan: Zelf volg ik Mind your feed van Reny (ook 33 en een lieve vriendin)
Waarom blog je? Het combineren van een vaste baan met kinderen was voor mij lastig ivm de drukke baan van mijn man. Ik wilde iets gaan doen waardoor ik er voor de kinderen kon zijn en tóch kon blijven werken. Aangezien kinderkleding en schrijven mijn grootste passies zijn, heb ik dit perfect gecombineerd in mijn blog.

stylemyday
Style My Day
Naam: Lonneke Nooteboom (43)
Blog: Fashion, met een beetje health, beauty, travel.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Ik blog sinds 2.5 jaar, elke dag.
Wat doe je naast je blog? Mijn blog is mijn werk, verder ben ik 14 jaar styliste en personal shopper, ik presenteer fashion-events, geef masterclasses styling, styling- cursussen etc
Heb je kinderen? 3 jongens, 8,13,15 jaar oud
Lonneke raadt aan:  Ik volg eigenlijk weinig bloggers maar als ik iemand moet aanraden dan is het May-Mritt van Amayzine en Janine van pretapregnant.
Tip: Als je iets heel graag wilt, twijfel niet maar ga ervoor, ben en blijf kritisch maar het komt niet aanwaaien! Succesvol bloggen is bijna 24/7 keihard werken! Maar als je er 1000% voor gaat en bij je hart en stijl blijft, komt het zeker goed!

 

 

 

***

Wat een enorme lijst, hè! Bedankt allemaal, voor jullie input. Ik vond het superleuk om te lezen.
Voor wie nog geïnteresseerd is: Ik heb de vragen uit het interview zelf ook beantwoord.

moreplease
More Please!
Naam: Noraly King (36)
Blog:  More Please is een feelgood blog met mijn persoonlijke take op lifestyle, design, lekker eten, relaties en het moederschap. Het bevat eigenlijk alles waar ik on- en offline voor val. De drie (binnenkort vier!) liefdes van mijn leven komen er regelmatig in voor. Als je het leuk vindt, ben je van harte welkom om mee te lezen.
Blogger sinds? Hoe vaak blog je? Sinds 2013, ik blog iedere werkdag.
Wat doe je naast je blog? Ik geef fulltime leiding aan een marketingteam bij een uitgeverij.
Heb je kinderen? Ik heb er twee, Aidan van bijna 4, Aurelia (die we Lelie noemen) van 15 maanden en ik ben zwanger van nummer drie.
Ik raad aan: Ik noemde ze al in het begin: de bekende Engelstalige blogs A Cup of Jo, Oh Joy en A beautiful mess. En de Nederlandse Simone’s Kitchen, Zilverblauw, Spastisch Kind, Biepmiepje en Love Aesthetics. Maar ook Gillian King schrijft naast haar boeken hilarische columns.
Waarom ik blog: Een paar jaar terug was ik uitgever en hoofdredacteur van mijn eigen vrouwenblad, Drift magazine. Ik miste daarna het delen en inspireren. Daarom ben ik deze blog begonnen. Ik las tijdens het verlof van mijn tweede kindje veel blogs. De mooiste blogs vond ik (en vind ik nog steeds) die waarin iemand eerlijk is en zich kwetsbaar durft op te stellen. Het is één van de meest bijzondere dingen die je anderen kunt geven. Dat werd ook mijn motto. Drie keer slikken en er dan helemaal voor gaan! Uiteindelijk houd ik gewoon van mooie dingen delen.
Tip: Begin. Hoe klein je eerste stap ook is. Over een jaar zou je wensen dat je vandaag begonnen was. (Weet je nog?)

***

Dat waren ze! Hopelijk heb je er een heleboel leuke nieuwe blogs tussen gevonden om te lezen. Ik zeker! De lijst is uiteraard lang niet volledig. Dus ken je nog andere geweldige 30+ blogs, (of 30- dat kan natuurlijk ook :) laat dat dan weten in de reacties.

Tot ziens op Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin of waar we elkaar ook gaan tegenkomen!
~liefs Noraly

Doe mee met de conversatie

38 reacties

 1. Zo, je hebt er veel werk van gemaakt. Mooi hoor, Heb nu alleen een klein probleempje; een hele lijst van nieuwe leuke bloggers om te gaan lezen / volgen… Nu maar snel peuter naar bed brengen zodat ik kan gaan snuffelen.

 2. Wat een leuk idee om bloggende dertigers op een rijtje te zetten. Ik behoor zelf ook tot deze doelgroep, dus ga eens rondneuzen tussen mijn mede-30-ers!
  Groetjes Karin

 3. Wat een werk, maar wat een leuke lijst is het geworden! Ik denk dat we nu allemaal nog meer tijd zouden willen hebben om nog meer blogs te lezen én te schrijven.

 4. Wat een fijne lijst! Heb helaas als 30+ blogger (33 om precies te zijn) je oproep gemist. Ik heb een persoonlijke blog (www.laurapics.nl) en een online magazine voor vrouwen (www.likeandlove.nl). Misschien ook nog wat voor jou? Ga ik ondertussen even mijn bloglovin’ account volzetten met nieuwe leuke blogs.

 5. Mooie lijst geworden, lang leve de 30+ bloggers! ;-) Ik ben dus ook zo’n 30+ blogger en begon zo’n vier, vijf jaar geleden met bloggen om mijn reisbelevenissen in Australië ergens kwijt te kunnen. Inmiddels blog ik nu bijna 3 jaar op http://www.watzijzegt.com, voornamelijk over gemaakte reizen, beproefde recepten en dagelijkse bezigheden.

 6. Gave lijst is het geworden! Ik zie ook weer heel veel nieuwe leuke blogs om te volgen. Dankjewel dat je hier zo in gedoken bent, echt een meerwaarde voor blogland! :-D

 7. Wat ontzettend leuk is het geworden. Ik heb nu al een paar mini interviews gelezen maar ik ga er morgen even goed voor zitten :)
  En ik zag zo even snel nog een 40+ moeder met 10+ kids, yeah!

 8. Dank jullie wel voor het meedoen! En wat leuk om hier in de comments ook weer nieuwe blogs te leren kennen!

 9. Ben blij dat mijn ouders met de herfstvakantie de kidz meenemen. Dan heb ik ook mooi eens de tijd om deze enorme lijst door te kijken. Wat een werk zeg! Chapeau, het is een mooie lijst geworden.

 10. Wat een leuke lijst van mensen die al langer bezig zijn met wat nu helemaal ‘hip’ is: bloggen. Iedereen opent een blog, maar kwaliteit is ook bij blogs absoluut belangrijk. Ik ken een aantal blogs in dit lijstje, maar ontdek ook een paar nieuwe die ik zeker ga bekijken.

 11. Wat een geweldig leuk overzicht! Eindelijk een poeltje van mede 30plussers! Leuk! De reisblogs kende ik (natuurlijk ;-) ) wel, maar de meeste andere nog niet, altijd fijn, nieuwe blogs!

 12. Bedankt allemaal! Zo leuk dat er nog steeds reacties binnenkomen. Ik heb mijn bloglovin’ lijstje ook flink uitgebreid!

 13. Een leuke lijst! Ik heb je vraag op Twitter gemist, maar ik ben 30 en ik heb ook een blog: http://www.CorinesBlog.nl. Ik ben een ietwat onhandige thuisblijfmoeder en ik blog o.a. over scheve staartjes en slaapproblemen. Ik heb een dreumesdochter en een peuterdochter. Ik blog nu 13 jaar, eerder op iklog.nl en digilife.nl. Ik hoop dat je ook eens een kijkje wil nemen op mijn blog.

 14. Hoi Noraly,
  Wat een toeval. Ik kom namelijk op je blog terecht omdat wij op zoek zijn naar bloggenoten van een 45+.
  Gewoon om contact te onderhouden. Elkaars blog te lezen en af en toe een vraag aan te kunnen stellen.
  En nu tref ik jouw prachtige lijst aan! Wat een toeval.

  Mijn zus en ik houden ook twee blogs bij. Trendbubbles zie link en Booest (http://www.booest.nl/). Twee heel verschillende blogs. We hebben er veel plezier aan, maar nu we al wat langer bezig zijn lopen we ook tegen wat zaken op. Dat we bijvoorbeeld niet zo veel contacten onderhouden met andere bloggers.
  Vandaar mijn bezoek aan je blog.
  Leuk om te zien dat we al contact hebben met enkele van de bloggers op de lijst. Ook leuk om eens te gaan kijken bij de bloggers op de lijst. Dank je wel.

  Desiree (ook van Nicolette)

  1. Leuk om te horen Desiree! Ik heb je twitteraccount toegevoegd aan de speciale “go 30+ bloggers lijst”!

 15. Wat een leuke lijst! Ik ben sinds een paar maanden (opnieuw) aan het bloggen en het begint langzaam tot me door te dringen dat vrij weinig dertigers dat doen. En bij de paar bloggende dertigers die ik ken, vind ik geen aansluiting omdat ze vaak schrijven over huisje-boompje-beestje. Wat dat betreft ben ik nog een semi-twintiger. Misschien ontdek ik in deze lijst wel wat meer van mijn gading!

 16. Heb ik in mijn voorgaande speurtochten naar 30+ of 40+ bloggers toch niet goed gezocht: kom ineens dit artikel en megalijst tegen :-). Wat leuk, ik ga zeker tijd inplannen om alles eens goed te bekijken.

  Ik ben zelf een paar maanden geleden begonnen met een blog, uit enthousiasme maar ik noem het wel werk. Ik post iedere dag en er gaat heel veel tijd inzitten. Nu al dus, terwijl mijn lijst van ‘dingen die ik nog wil doen op mijn blog’ alleen maar groeit.

  Ik vind om heel eerlijk te zijn geen aansluiting bij de 40+ bloggers die ik tot nu toe ben tegengekomen. De leeftijd lijkt nogal een onderwerp an sich terwijl ik daar juist op mijn blog en in mijn dagelijkse leven niet speciaal mee bezig ben.

  Ik zou het leuk vinden als jullie eens een kijkje komen nemen! :-)

  Sevi

  http://www.mostlyme-certainothers.com

 17. Hallo!
  Wij zijn een muziekproductie maatschappij en we hebben door de jaren heen enorm veel liedjes geschreven en geproduceerd, o.a. voor de Smurfen, Beertje Paddington, Dribbel de Hond, Bruintje Beer, de Trollen, Dinosaurussen, etc. etc.
  De afgelopen twee jaar zijn we tekenfilms gaan produceren bij onze liedjes. Het eerste resultaat is DINOMIX, De wereld van de dinosaurussen, 12 hele leuke popliedjes en 12 fantastische cartoons met tussen de liedjes door een semi-educatieve en geanimeerde uitleg over de dinosaurus in het volgende liedje.
  De tweede productie die net af is, heet ANIMAL MIX, part 1, A JUNGLE PARTY. 13 net zulke leuke popliedjes/cartoons!
  Sinds deze week, hebben we ons eigen YouTube kanaal gestart, KIDZMIXFLIX. Op dit moment staan daar de DINOMIX trailer en de eerste twee DINOMIX liedjes op. Elke twee weken uploaden wij het volgende liedje! De videos zijn in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans!
  De link naar KIDZMIXFLIX is:
  https://www.youtube.com/channel/UCOibz8_iVyxgcxi45ikvTew
  Wij hopen dat jullie met veel plezier naar de videos zullen kijken en uiteraard hopen we dat jullie de link willen doorsturen naar alle moeders en vaders (opas en omas), vrienden, familieleden en kennissen en last but not least, dat jullie je willen abonneren op ons YouTube kanaal.
  Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden!!
  Ik wens jullie allemaal veel kijk- en luisterplezier.
  Met vriendelijke groeten,
  SUNROOF Music
  Frans Erkelens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge