bugaboo hack Aidan mamma voor

Ken je deze truc al om van een Bugaboo Cameleon, een buggy voor twee kindjes te maken? Dit hebben wij een tijdje terug afgekeken van een moeder in de speeltuin…

bugaboo hack Aidan

Toen we Lelie verwachtten hebben we voor Aidan (die 2,5 zou zijn als ze geboren werd) een meerijdplankje gekocht, inclusief bijbehorend krukje. Het was een geruststelling te weten dat we nog steeds met twee kindjes door de stad en het park konden cruisen, zonder dat we daarvoor een dubbele wagen hoefden aan te schaffen. Toch is zo’n plankje weer iets extra’s dat je mee moet nemen, vast en los moet klikken, en ook zwabbert het veel meer, met zo’n extra grote afstand tussen jou en de wagen.

bugaboo hack Aidan voor

Toen we het wieggedeelte inwisselden voor de buggy-stand (dat kan vanaf een maand of zes, of wanneer baby’tjes goed rechtop kunnen zitten), bleek er echter een heel nieuwe mogelijkheid te bestaan om Aidan ook mee te laten rijden. In de speeltuin zagen we een hippe moeder die een dreumes in haar Bugaboo had en een groter kindje dat achterop de stang stond. Dat we daar zelf niet aan gedacht hadden!

bugaboo hack Aidan mamma panorama

Sindsdien doen we niet anders. Aidan loopt uiteraard veel zelf, maar klimt net zo lief achterop zijn stoere meerijdplekje. Het is er niet voor bedoeld, maar naar onze ervaring is de dikste van de twee stangen stevig genoeg om onze peuter veilig op te vervoeren. Hou er wel rekening mee dat het alleen werkt als je de Cameleon in buggy-stand gebruikt en het stoeltje in de rechtop-stand staat. En zonder tegengewicht van de dreumes kukelt de wagen met een peuter op de stang achterover, dus daar moet je ook voor opletten.

Maar verder…. ideaal! Heb je zelf een Bugaboo en doe je dit ook? Of heb je een andere kinderwagen en zijn daar ook trucjes voor?

PS Uberstoere luiertas en waarom boeken voor jongens echt eng mogen zijn

 

~ Als je het leuk vindt, kun je mijn berichtjes ook rechtstreeks in je mailbox ontvangen ~

 

Disclaimer: Dit is niet hoe Bugaboo het gebruik van de stang bedoeld heeft, dus het is wel echt op eigen risico. Onze ervaring is dat het prima werkt en veilig genoeg is voor ons zoontje (van inmiddels alweer 3,5), maar je zult zelf in moeten schatten of het ook voor jou werkt. Je kindje moet bijvoorbeeld lang genoeg zijn om zich aan de bovenkant van de wagen of aan de zijkant van de duwstangen stevig vast te kunnen houden en je hebt minder oppervlakte om op te staan dan op een officieel plankje. Daar staat weer tegenover dat je op normale afstand van de wagen loopt en je dus geen last hebt van het stoten van je schenen en het gezwabber van een meerijdplankje.

Leave a reply

required

CommentLuv badge