greentom upp portugese tiles

Sinds vorig jaar is er een nieuwe beauty van een kinderwagen op de markt: de Greentom Upp! Het is een lichtgewicht versie die he-le-maal ecovriendelijk is. Zo is het frame bijvoorbeeld van gerecycled plastic en bio-plastic. De stof is gemaakt van gerecyclede flessen frisdrank. En het matrasje van de reiswieg bestaat uit natuurlijk bio-katoen, vlas en wol. Bovendien kan alles heel gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en hergebruikt of gerecycled. Klinkt behoorlijk groen toch! Wil je meer weten?

greentom_photo2

De Greentom Upp is bedacht door Bart Bost. Toen ik vroeg naar de achtergrond van deze kinderwagen legde hij uit dat ze gekeken hebben naar een less-is-more concept waarbij ze de nadruk legden op minder onderdelen, een simpel ontwerp en functionaliteit zonder overbodige poespas. Ook wilden ze lokaal produceren en uitsluitend gebruik maken van duurzame materialen.

Bart vertelt: “Het leuke is dat, terwijl we in eerste instantie dachten dat dit de filosofie zou beperken, er juist een hele nieuwe wereld openging. De creativiteit kwam omhoog borrelen als nooit tevoren! Dat was een heel positief bijproduct van de zoektocht naar een groene, simpele kinderwagen. Het heeft geleid tot samenwerkingen met allerlei talentvolle en inspirerende mensen.”

greentom upp reversible en classic

Vorig jaar kwam Greentom met de Classic en de Reversible. De Reversible is voor kleine kindjes van 6 maanden tot ongeveer 2,5 jaar en de Classic voor kindjes tot zelfs 4,5 jaar. Uiteraard is het frame voor alle Greentom varianten hetzelfde en je kunt er ook een autozitje (en allerlei accessoires) op klikken.

Greentom Reversible
♥ geschikt van 6 maanden tot ong. 2,5 jaar
♥ kan helemaal plat en zowel vooruit als achteruit geplaatst worden (5 standen)
♥ lichtgewicht (8 kg) en wendbaar
♥ gemakkelijk afneembare stof die je zelf kunt wassen

Greentom Classic
♥ geschikt voor 6 maanden tot ong. 4,5 jaar
♥ in 3 seconden op te vouwen
♥ lichtgewicht (7 kg) en wendbaar
♥ gemakkelijk afneembare stof die je zelf kunt wassen

greentom upp carrycot

Vanaf nu hebben ze ook een reiswiegje en daarmee is het assortiment behoorlijk compleet. Het matrasje is van een 100% natuurlijk bio-katoen gemaakt en de stof is (net als bij de buggy’s) gemakkelijk los te maken en te wassen.

Greentom Carrycot
♥ geschikt van geboorte tot ong. 6 maanden
♥ 100% natuurlijk bio-matrasje
♥ lichtgewicht (9 kg) en wendbaar
♥ gemakkelijk afneembare stof die je zelf kunt wassen

Bart heeft drie dochters: Sam, Jip en Mus. Toen ik hem vroeg of zij ook in de Greentom hebben gelegen vertelde hij dat ze al 15,13 en 11 jaar zijn! En aangezien de kinderwagen pas vorig jaar uitkwam…

Bart: “Ze zitten op de Vrije school en het zijn alle drie creatieve denkers. De meisjes zijn wel altijd als proefkonijn ingezet bij het testen van producten maar voor de Greentom waren ze helaas net iets te oud… Ze hebben, net als mijn vrouw en vrienden natuurlijk altijd wel goed meegedacht over het ontwerp en waren erg enthousiast over het aantal verschillende kleurcombinaties waarin we de wagen konden leveren.”

Het frame komt namelijk in 3 kleuren en de stof van het wiegje en beide buggy’s in een heel palet! Ik vind de mint en de grijs-zand kleur erg mooi… Ook het lichte gewicht van de wagen spreekt mij – met twee trappen en baby nummer 3 onderweg – enorm aan. De Bugaboo die we nu hebben is bijvoorbeeld 13,5 kilo (in reiswiegstand). Dat is ook prima te tillen, maar hoe lichter, hoe gemakkelijker uiteraard.

Als je nog even verder wilt neuzen, kun je dat het beste op de website van Greentom zelf doen. En als je hem zelf al hebt, zou ik het superleuk vinden je ervaringen te lezen!

PS Hoe je ook “ik ben zwanger” kunt zeggen :)

 

~ Als je het leuk vindt, kun je mijn berichtjes ook rechtstreeks in je mailbox ontvangen ~

 

{Credits: foto’s Greentom}

2 comments on “Greentom Upp: de Dutch design lichtgewicht kinderwagen

  1. Daan

    Ik weet wel een evt. liefhebber voor deze prachtige wandelwagen ! xxx

Leave a reply

required

CommentLuv badge