Verborgen plekje in Den Haag

Waterkant bootjes

Wat een herfst is het ineens sinds vandaan geworden! Zouden de dagen van heerlijk buiten banjeren met je blote voeten door het gras dan nu echt voorbij zijn? Tijd om nog één keer terug te blikken naar een heerlijk zomers plekje dat wij pas onlangs ontdekt hebben (nadat ik al ruim 12 jaar in Den Haag woon)!

Waterkant paviljoen

De Waterkant” is een paviljoentje, dat je alleen vindt als je via het Westbroekpark op goed geluk het grote grasveld oversteekt, naar de bomenrij aan de overkant. Alleen de fietsen daar verraden dat er iets te doen is. Ook kun je er via de andere kant, met een handbediende pont komen, waarmee je voorzichtig vanaf de Kapelweg het water oversteekt.

Waterkant theepotten

Waterkant menu

Waterkant verse groenten

Je kunt er heerlijk lunchen en koffie drinken. Ze koken er met verse producten en hebben allerlei Mediterraanse en Italiaanse lekkernijen. Ik was ook verrast door het fonteintje bij het toilet. De wasbak is een emmer, en met een pijpje wordt het gebruikte water naar het toilet geleid en kun je ermee doorspoelen. Helemaal eco-vriendelijk dus!

Waterkant Aidan puzzel

Waterkant Aidan puzzel closeup

Waterkant boekje lezen

Waterkant Aidan bootjes

Je kunt er lekker relaxen aan de bistrotafeltjes, boekjes lezen in het gras, en roeibootjes huren! Ook hebben ze een grote terrasboot, waar je (met maximaal 12 personen) een feestje op kunt vieren, compleet met lunch, diner of gewoon een simpele picknickmand.

Waterkant rozentuin

waterkant rozen closeup

Waterkant rozentuin Aidan rent

Waterkant rozentuin standbeeld

De Waterkant ligt middenin het Rosarium. In de zomer is het daar echt prachtig! Zoveel verschillende soorten rozen, exotische planten en watertjes….

Waterkant Aidan en Lelie naar boven

Waterkant naar boven met Lelie

Waterkant bovenop de bunker

Naast het paviljoentje is een oude bunker, waar soms tentoonstellingen zijn. Aan de buitenkant is de bunker met gras begroeid. Iedere keer als we er komen, dan moeten we uiteraard even naar boven klimmen en laten de kleintjes zich naar beneden rollen. Gillend van plezier!

Waterkant boek

Het pontje is nog beroemd ook. :) Het is het kleinste voetveer van Nederland. In een boekje dat op de toonbank ligt, staat het romantische verhaal beschreven van de oude schipper en zijn geliefde.

Kortom, ook al moet ik het eigenlijk als Haags geheim koesteren, dit is is echt een aanrader. Maar (en hier komt de catch) het is alleen open van Koningsdag tot Prinsjesdag, iedere dag van 10 tot 21 uur. Dus als je dit geheime tentje zelf ook wilt ontdekken, zul je volgend voorjaar even diep in je geheugen (of mijn blogarchieven) moeten graven. ;)

De Waterkant, Kapelweg 55 Den Haag, alles@dewaterkant.nl, telefoon: 070 – 350 28 63. Openingstijden: iedere dag van 10 – 21 uur (van Koningsdag tot Prinsjesdag).

PS Andere Den Haag tips! En echte mannen koken een koe.

 

~ Als je het leuk vindt, kun je mijn berichtjes ook rechtstreeks in je mailbox ontvangen ~

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. We hebben dit bijzondere plekje een paar jaar geleden ontdekt en zijn er sindsdien regelmatig te vinden. Zalig! Wat ook leuk is, is dat je bij de aanlegsteiger een bootje kunt huren om door het Westerbroekpark te roeien. Of heb ik nu teveel verklapt en is het bij dit Haagse pareltje volgend jaar hartstikke vol? :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge