Persoonlijke update: 33 weken zwanger

201411 Noraly 33 weken zwanger

Aanstaande maandag ben ik 34 weken zwanger en ik zie er voor mijn gevoel deze keer veel zwangerder uit dan de vorige twee keer. Op mijn werk kan ik niet meer elegant op hakjes van meeting naar meeting rennen, maar is het gevreesde waggelen eerder van toepassing. (En dan vooral richting de wc! :)

Brian is een schat en herinnert me er vaak aan dat het best nog meevalt. En zowel Aidan als Lelie knuffelen mijn buik helemaal plat. Ik bedacht me dat ik wat van die momenten met jullie wilde delen.

201411 buik 33 weken zwanger

De laatste paar weken ben ik me er heel bewust van dat ik in feite ons derde kindje nu al de hele tijd bij me draag. Geen vaag concept van een ongeboren baby, maar een echt persoontje, met een eigen mening, eigen stem en eigen manier van doen, die er over een aantal weken bij zal horen alsof het nooit anders geweest is. Ik stel me soms voor hoe het zou zijn als mijn buik doorzichtig was en dat het dan zou lijken alsof je je pasgeboren kindje constant in een draagdoek meeneemt naar je werk. (Is dat raar?)

201411 mamma Lelie

Als we ’s ochtends in het weekend in ons grote bed spelen, dan kan Aidan heel lief kusjes geven en aaien over mijn buik. Lelie wil er vooral op paardje rijden. (Of beter gezegd, dromedaris). En als ik haar ergens naartoe til dan gaat ze er pontificaal op zitten. Haar voetjes om mijn zij heen geklemd en haar armpjes tussen haar lichaampje en mijn buik weggestoken. Zo kan ze minutenlang stil blijven hangen, het kleine knuffelmonstertje.

201411 mamma Aidan

Aidan is zich deze keer heel erg bewust van het feit dat er een baby in mijn buik zit. Zijn knuffels steekt hij dan ook continu onder zijn eigen hemdje en soms propt hij zijn hele shirt vol met ‘baby’s’; het is dan net een klein Michelin mannetje. Nu hij wat beter praat, heeft hij hele verhalen over de baby. Hij geeft iedereen inclusief zichzelf namen van zijn favoriete karakters (zelf is hij vaak de Ouwe Bromtrol van Dora) en de baby is vaak kleine Simba. Waarna hij op volume 100 het begin zingt van ‘Circle of Life’ (AAAAAA, OWEETCHEWAAAAAA, AMMEFIETSJEMEMAA! Dit is overigens vooral leuk als hij het in de toiletten van willekeurig welk lunchtentje doet, omdat het zo lekker galmt daar…)

201411 mamma buik Aidan dromerig

Niet alles aan de baby is leuk en met stip op één staat dat ik hem niet meer til. Heel af en toe ontkom ik er niet aan, als hij na de crèche in de auto in slaap valt bijvoorbeeld en het vertikt om wakker te worden. Maar ik heb gemerkt dat ik dat ’s avonds echt moet bekopen, dus ik kijk ermee uit. Alleen wil Aidan niet altijd groot zijn en gedraagt hij zich daarom de laatste tijd (vermoed ik) af en toe bewust klein. Als ik door mijn knieën zak om zijn zoveelste blauwe plek een kusje te geven (want daar maakt hij nu graag een drama van), dan klimt hij snel boven op mijn schoot. Armpjes om me heen, blik op oneindig en zuigen op zijn tongetje (zijn manier van duimzuigen). Hij pakt wat hij pakken kan, de lieverd.

Ik moet nog anderhalve week werken en daarna begint mijn verlof. Het gaat een drukke periode worden waar ik heel erg naar uitkijk: inpakken voor de verhuizing, verhuizen naar mijn ouders, de feestdagen! Maar ik moet ook wisselen van verloskundige, uitvinden waar in het Brabantse ziekenhuis precies de verloskamers zijn (‘zorg dat u 2 euro bij zich heeft voor een rolstoel’), en of ik dan aan de ene kant van de gang (‘met ongezellig strak wit design’) of aan de andere kant (‘met gezellige houten details’, aldus de intake-mevrouw die verder geen voorkeur had) wil bevallen…

En eindelijk heb ik ook tijd voor meer afspreken met vriendinnen, achterstallige fotoalbums maken, een babykaartje ontwerpen en wat extra blogjes schrijven. Haha, je weet het eigenlijk al, dat gaat natuurlijk allemaal niet tegelijk lukken.

Wish me luck! Ik houd jullie op de hoogte.
Veel liefs, Noraly

PS 15 weken17 weken en 20 weken zwanger

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge