deathbyelocution

iloveromanceblog

browndresswithwhitedots

Soms ruik je een bepaalde geur en word je ogenblikkelijk teruggebracht naar een bepaalde herinnering of plek, heb je dat wel eens? Ook een parfum kan zoveel emotie losmaken en hóórt gewoon bij sommige mensen. Mijn moeder had altijd Opium van YvesSaintLaurent, totdat die uit de handel werd genomen. Mijn oma droeg heel lang White Linen, van Estée Lauder. Beide geuren herken ik blind.

Het parfum waar ik al jaren weg van ben, is No 5 Eau Première van Chanel. En daarvoor was het Allure, ook van Chanel. Ik ben gestart met het dragen van Allure toen ik een jaar of 18 was. Toen ik jaren later een ex-vriendje uit die tijd tegenkwam (in Santiago, Chili, zo toevallig!) en hij me ‘hallo’ knuffelde, zei hij dat ik nog steeds hetzelfde rook. Ik vatte dat als een compliment op. :)

Toch ben ik uiteindelijk, door een cadeautje van Brian, geswitcht. Eau Première was een schot in de roos, en ik zou nu niet meer zonder willen, maar destijds was ik huiverig om iets nieuws te gaan gebruiken.

no 5 chanel eau premiere

Een gelukkig toeval? Misschien niet. Volgens NST Perfume, voel je je namelijk vaak aangetrokken tot een bepaalde ‘geurfamilie’. Het parfum van Chanel No 5 Eau Première zou horen bij de familie Bloemig – Aldehyde. Als ik dan zoek op andere parfums uit die familie, zou ik bijvoorbeeld Dolce & Gabbana, Acte 2 van Escada en Caleche van Hèrmes ook wellicht waarderen. Ik ben benieuwd!

Als je zelf wilt weten welke geurfamilie bij jou hoort, dan kun je je huidige parfum invullen op geuradvies.nl. Je ziet vervolgens de geurfamilies (al is dat nog best lastig om eenduidig te bepalen), de ingrediënten en kunt op basis van deze geurfamilies of ingrediënten weer andere parfums kiezen.

En nu ben ik natuurlijk benieuwd! Wat is jouw lijfgeurtje? Of heb je een plank vol favorieten van het moment? En als je zo’n signature scent hebt, zou je dan overwegen te wisselen? Ik weet het niet… ik ben behoorlijk tevreden, maar ik ga de volgende keer bij de Douglas toch even stiekem proefruiken.

PS Hermès heeft ook prachtige sjaals (en leuke filmpjes!)

{Credits: foto’s van boven naar beneden, deathbyelocution, iloveromanceblog, browndresswithwhitedots}

4 comments on “Wat is jouw signature scent? (En hoe kies je een nieuwe?)

  1. Marijke

    Intense van Boss is echt mijn luchtje, maar ook niet meer te koop. Maar weet nu wel hoe ik gericht op zoek kan gaan naar een nieuwe! Thanks!

  2. Noraly Post author

    Oh ja, met Mademoiselle heb ik tussendoor ook wel gewisseld, heerlijk! Chance is ook lekker.

Leave a reply

required

CommentLuv badge