just start

“Start now. Start where you are. Start with fear. Start with pain. Start with doubt. Start with hands shaking. Start with voice trembling but start. Start and don’t stop. Start where you are, with what you have. Just… start.”
~ Ijeoma Umebinyuo

Dit kwam ik tegen via de tumblr van modern hepburn die ik graag volg en het raakte een gevoelige snaar. Er zijn zoveel mooie verhalen over beginnen. Hoe het soms lastig is, om 1 miljoen verschillende valide redenen. Zeker als je zekerheden moet laten varen, of als het juist al heel vaak mis is gegaan. Je lijkt er nooit klaar voor. Als notoire beginner aan dingen (en even notoire niet-afmaker): ik weet hoe het voelt.

Maar dit somt voor mij alles op. Begin gewoon.

Het geeft zoveel energie, om met iets te starten. Het is net als met verliefd zijn; je kunt bergen verzetten, de hele wereld aan, je straalt. Geniet daarvan, het is zo heerlijk!

Maak je geen zorgen om alle ‘wat als’-en. Het wordt vast geweldig! Maar zelfs dan gaat, net als met verliefdheid, de eerste glans uiteindelijk er sowieso toch wel vanaf. En dat is okee. Of het lukt om wat voor reden dan ook toch niet. Maar wat ik uiteindelijk nu wel durf te zeggen: je mooiste mislukkingen zijn beter dan je beste overwinningen. Ze beklijven beter en je wordt er een beter mens van: bescheidener, realistischer, met meer compassie. Hoe zuur zoiets op dat moment ook is, als je het maar genoeg tijd geeft, dan stap je je volgende avontuur met meer – terecht – vertrouwen in jezelf in.

Als je begint, win je dus hoe dan ook iets. Hetzij nu als het succesvol is, hetzij in de toekomst als het dat niet is.

Dus begin. En geniet!
Veel succes en liefs, als je zelf op dat punt staat.

 

PS Hoe ik met deze blog begonnen ben

{Foto: Aidan in de duinen dit weekend}

One comment on “Words of Encouragement

  1. Von Ausems

    Met deze mooie woorden krijg je vanzelf zin om gewoon te beginnen ! Fijn! Liefs xxx

Leave a reply

required

CommentLuv badge