Hoera, we hebben de sleutel!

nieuw huis 1

Gisteren was het eindelijk zo ver… we kregen de sleutel van ons nieuwe huis! ’s Ochtends vertrokken we vanuit mijn ouders in Brabant, waar we als tijdelijke daklozen verblijven ;) om naar de notaris in Den Haag te gaan. Wat eigenlijk een heel officieel moment was, werd heel gezellig en informeel omdat Alexander lekker wakker was en van schoot tot schoot ging. De notaris maakte veel grapjes, en zorgde dat iets wat hij waarschijnlijk 20 keer in de week doet toch voor ons heel leuk en speciaal was, zo fijn!

Daarna zijn we met de kindjes naar het huis gegaan. Het zag er prachtig uit! Aidan keek verbaasd rond: “Wat is hier gebeurd?” Hij kende het natuurlijk alleen met de meubels en het stapelbed in ‘zijn’ kamer, dat hij ook zo graag wil. Normaal kunnen lege huizen er zo beklemmend uitzien en zelfs kleiner aanvoelen, dan wanneer ze gemeubileerd zijn, vind je ook niet? Maar het was licht en ruim en schoon en het voelde meteen heel fijn.

201501 Aidan Lelie nieuwe huis

De kinderen reageerden zo uitgelaten! Vooral Lelie was alleen maar rondjes aan het rennen in de lege woonkamer en Aidan ging op speurtocht door alle kamers. (Op een gegeven moment vond ik ze allebei in een kast, liggend op de onderste plank.) We vonden nog de oude meetstreepjes van de kinderen van de vorige bewoners. Misschien moeten we die traditie maar in ere houden met die van ons.

De komende tijd wordt de keuken bij de woonkamer getrokken en gaan we alles fris schilderen. Tot die tijd blijven we nog in Brabant logeren en zal Brian heen en weer rijden om het meeste werk te verrichten. Ik heb honderd ideeën voor de inrichting, maar die moeten dus nog even wachten. Spannend!

nieuw huis mamma Alexander makelaar

Tussendoor kreeg Alexander honger en omdat we alles zo kort op elkaar hadden gepland, heb ik hem sneaky even in de auto gevoed, terwijl Brian het huis aan het checken was met de makelaar. Ik moest heel erg lachen om hem: Yvo Bliek (hierboven), onze makelaar van wel 2 meter 50 lang (nou ja, bijna), die onze piepkleine baby in zijn grote handen nam en met zijn godfather-stem zei: “Hallo, ik ben je makelaar.” Haha! (Hij doet zijn werk super, echt, als je nog een makelaar in Den Haag zoekt, ik kan hem van harte aanbevelen.)

201501 familie nieuwe huis

Daarna zijn we met Brians vader taartjes gaan eten bij Paagman, hebben we Frans stokbrood gekocht bij Philippe Galerne en de allerlekkerste kippenpootjes bij Ammerlaan, allemaal op de Fred in Den Haag. :) Kortom we hebben veel kunnen doen van wat we best een beetje gemist hebben. Ons uitje naar Den Haag was heerlijk.

En we hebben dus een huis! Het besef komt bij vlagen en ik kan het nog niet helemaal bevatten…

Doe mee met de conversatie

16 reacties

  1. En ik dacht dus ff dat jullie naar Brabolqnd waren geemigreerd.. Waar gaan jullie wonen?

    Leuke vent idd, Bliek.

    1. Een paar jaar geleden speelden we nog met het idee, maar nu… zou Den Haag teveel missen! Ga jij nog terug dan? Ik stuur je wel een privé berichtje met waar we gaan wonen. ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge