10 originele cadeautjes voor in een kraammand

cadeautjes voor in een kraammand

Hoe leuk is het om speciale cadeautjes te geven aan iemand die net een kindje heeft gehad of binnenkort gaat krijgen? Nu ik zelf voor de derde keer een kraamtijd beleef weet ik dat er dingen zijn waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar die ontzettend welkom zijn in die bijzondere periode. (Althans bij mij, ha!) Daarom wilde ik met jullie deze ideeën delen:

10 ontzettend fijne cadeautjes voor de nieuwbakken mamma

1. Mom’s one line a day boekje: Een superhandig notitieboekje voor drukke mamma’s waar je op iedere pagina ruimte hebt voor maar één zin voor iedere dag, maar dan wel vijf jaar lang. Dus na een paar jaar heb je een prachtig overzicht wat je op een bepaalde dag in het jaar belangrijk vond.

2. Met chocola kun je bijna niet fout gaan! Het klinkt een beetje gewoontjes, maar dat is deze chocola van Chocstar absoluut niet. Iedere reep is een feestje en je kunt ze krijgen in de vrolijkste, lekkerste uitvoeringen! Gegarandeerd een succes voor, nou ja, iedereen. (Bijvoorbeeld Sweet Kisses, of Hart onder de Riem!)

3. Een mooie pyjama, waarin je ook kunt voeden (als je dat wilt), is zo fijn om te hebben! In de mijne woonde ik de eerste weken en nu nog steeds kan ik hem niet missen. Eigenlijk is het belangrijkste dat hij knoopjes heeft en dus werkt een flanellen mannenhemd ook al prima. Maar deze die ik tegenkwam via mommytobe, heeft én ruimte voor je nog-niet-zo-kleine-buik én is ook nog eens heel mooi.

4. Nighty-night nursing light. Zo fijn, dit kleine cliplampje is echt een eerste hulp bij nachtvoedingen! Het geeft net genoeg licht om niet zelf slaapdronken overal tegenaan te waggelen, maar is niet zo fel dat je manlief stoort. Bovendien kun je hem instellen als timer, mocht je het fijn vinden om na 5, 10, 15 of 20 minuten een seintje te krijgen (lees: wakker gemaakt te worden).

5. Een borstvoedingsclipje voor aan je bh. Als je borstvoeding geeft dan is het heel handig om te weten bij welke borst je gebleven bent. Dit clipje maak je simpel vast aan je bh en helpt je herinneren.

6. Een grote zachte sjaal is ideaal om te hebben. Hij doet dienst gewoon als leuke sjaal, maar ook als extra dekentje, als zonnescherm voor over de kinderwagen, geeft privacy tijdens het voeden en kan in noodgevallen een schone zachte ondergrond voor je kleintje zijn (maar liever niet, daar is hij veel te mooi voor natuurlijk!)

7. Verukkelijke badolie. Voor haar kindje koopt elke mamma de beste producten die ze maar kan vinden, maar het is fijn om ook zelf af en toe te kunnen genieten van een lekker verzorgend bad. Deze van Burt’s Bees is heerlijk voor mamma…

8. Geluksondergoed. Geloof me, dat ziekenhuisspul ben je na dag één al zat. Maar je hebt wel iets nodig wat heel comfortabel zit (en waar die enorme kraamverbanden in passen). Deze naadloze onderbroekjes van het Italiaanse Intimissimi zijn daarvoor perfect (niet duur!) en daarom al sinds jaar en dag mijn favoriet, ook ver na de kraamtijd. En wie wordt er nou niet vrolijk van roze ondergoed?

9. Deze oordopjes voor pappa zijn een beetje een grapje en een beetje niet. Want ik vond het zelf altijd heel vervelend om na die gebroken nachten mijn man weer anderhalf uur de file in te sturen. Hierdoor (en door dat nachtlampje) wordt hij toch net iets minder gestoord ’s nachts. Je kunt ze gewoon bij de supermarkt en de drogist kopen.

10. Een tegoedbon om heerlijk te gaan hightea-en met jou is natuurlijk het allerleukst. In Utrecht en Amsterdam heb je bijvoorbeeld de Yoghurt Barn waar ze naast heerlijk eten en highteas, ook nog elke eerste dinsdag van de maand een speciaal mama-cafe houden. (Je vindt dit soort initiatieven bijna in elke stad.) Maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten: iedere dag is perfect voor taart!

Dit zijn dingen waar ik zelf heel blij van werd en die ik graag een ander ook zou gunnen. Ik ben natuurlijk wel heel benieuwd naar jullie tips voor in een kraammand….

PS Welke babynaam vind jij mooi?

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik doe er vaak ook homemade cookies in. Als ik weet dat een mama borstvoeding geef dan noem ik ze speciale borstvoedingscookies haha.
    En kleine dingen als lippenbalsem en een cadeaukaart voor mama zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge